Two-factor authenticatie instellen voor je Todoist-acccount

Je wil je veilig en zeker voelen in alles dat je doet in het leven, zeker wanneer het op je persoonlijke gegevens aankomt. Dat is waarom we verschillende beveiligingsmaatregelen hebben ingevoerd om je Todoist-account te beschermen.

Over two-factor authenticatie

Two-factor authenticatie (ook wel 2FA) voegt een extra laagje beveiliging toe aan je account door van je te vragen om een authenticatie-app van een derde partij te gebruiken wanneer je op je account inlogt.

Na het invoeren van het e-mailadres en het wachtwoord voor je account, zal Todoist vragen om een éénmalige code van 6 cijfers. Je favoriete authenticatie-app van een derde partij zal deze code voor jou genereren.

Als je 2FA op je account hebt ingeschakeld, word je gevraagd om een éénmalige code voor een aantal acties:

• Inloggen op je Todoist-account
  • 2FA uitschakelen
  • Je e-mailadres in je Todoist-account veranderen
  • Een backup van je account downloaden
  • Je Todoist-account verwijderen
  • Je herstelcodes bekijken

Snelle tip

Als je je toegang tot je authenticatie-app en de éénmalige code kwijt bent, vis dan uit hoe je een herstelcode kan verzoeken.

Todoist ondersteunt op je mobiel toestel geïnstalleerde authenticatie-apps. Als je nog geen authenticatie-app hebt, zoals Authy of Google Authenticator, zorg er dan voor dat je er een installeert voordat je 2FA op je account instelt.

Two-factor authenticatie inschakelen

1. Log in op Todoist in een browser.
  2. Klik op je avatar links bovenin.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Account in het menu aan de linkerkant.
  5. Klik op de schakelaar onder Two-factor authenticatie.
  6. Scan of kopieer de geheime code die je op je authenticatie-app ziet.
  7. Voer de verificatiecode in. Je ziet een bevestiging dat de verificatie voltooid is.
  8. Klik op Doorgaan rechts onderin.
  9. Scroll naar beneden tot Je herstelcodes opslaan en klik op Alle codes kopiëren.
  10. Klik op Doorgaan.

Snelle tip

Bewaar je herstelcodes op een veilige plek. Als je ooit van je account uitgelogd wordt, kan je ze nodig hebben om er weer in te kunnen raken.

2FA is nu ingeschakeld op je account. Als je je 2FA-instellingen niet kan zien, bekijk dan hoe je dit probleem kan oplossen.

Two-factor authenticatie uitschakelen

1. Log in op Todoist in een browser.
  2. Klik op je avatar links bovenin.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer Account in het menu aan de linkerkant.
  5. Scroll naar beneden tot Two-factor authenticatie en zet de instelling uit.
  6. Voer een éénmalige code in van je authenticatie-app.

Meer hulp krijgen

Als je problemen hebt met het instellen of gebruiken van two-factor authenticatie voor je Todoist-account, lees dan hoe je problemen met je 2FA kan oplossen.

Fysieke beveiligingssleutels voor 2FA zijn nog niet ondersteund. Deel dit als een functieverzoek.