Introductie tot labels

• Beginner
  • Pro
  • Business

Bespaar tijd door gelijksoortige taken bij elkaar te groeperen met labels. Hiermee kan je in een paar seconden een lijst met alle taken met hetzelfde label opvragen. De mogelijkheden voor het aanmaken van labels zijn eindeloos, maar hier zijn enkele populaire labels waarmee je alvast aan de slag kan:

• @e-mail - Gebruik dit label om een lijst aan te maken van alle e-mailtaken in al je projecten zodat je ze allemaal in één keer kan beantwoorden.
  • @wachten – Voeg dit label aan taken toe wanneer je nog op iets wacht om aan de taak te kunnen beginnen, op deze manier zal je nooit meer een follow-up vergeten.
  • @15_min - Bekijk dit label als je een kwartiertje over hebt om nog snel kleine taken te voltooien.

Snelle tip

Je kan speciale tekens zoals @ , " ( ) | & of ! gebruiken in de naam van je labels.

Een label aan een taak toevoegen

1. Klik op het +-icoon om een nieuwe taak aan te maken.
  2. Typ @ in het taakveld (of klik op het label-icoon rechts).labels-help-center.png
  3. In het menu dat verschijnt, selecteer het label dat je wil toevoegen. Blijf de labelnaam intypen om gerichter te zoeken.
  4. Als een label nog niet bestaat, krijg je de optie om het label aan te maken. Als je klaar bent met typen klik je op Label niet gevonden. Creëer Labelnaam.

Voeg labels toe aan meerdere taken in bulk:

1. Klik op een taak om deze te bewerken.
  2. Typ @ in het taakveld of klik op Labels aan de rechterkant.
  3. In het menu dat verschijnt, selecteer je het label dat je wil toevoegen. Blijf de labelnaam intypen om gerichter te zoeken.
  4. Als een label nog niet bestaat, krijg je de optie om het label aan te maken. Als je klaar bent met typen klik je op Label niet gevonden. Creëer Labelnaam.

Enkele voorbeelden ter inspiratie!

Er zijn eindeloze manieren om labels te gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden om je te inspireren:

• @5min
  • @30min
  • @60min
Je kan deze labels aan elke taak in het project toevoegen om zo de totale doorlooptijd van projecten gemakkelijker in te kunnen schatten.
  • @ochtend
  • @middag
  • @avond
  • @wachten (voor het geval een taak afhankelijk is van een bepaalde gebeurtenis en je hierop moet wachten)
  • @e-mail
  • @bellen
  • @ontwerp
  • @dev
  • @25_procent
  • @50_procent
  • @75_procent
  • @thuis
  • @persoonlijk
  • @werk
  • @kantoor
  • @huis
  • @sportschool

Een label bewerken

De naam of kleur van een label wijzigen.

1. Klik op Filters & labels in de zijbalk.
  2. Klik op het label in de sectie Labels.
  3. Klik op het drie stippen-icoon rechts van het label.
  4. Selecteer Label bewerken.
  5. Voer een nieuwe labelnaam in of klik op het menu Labelkleur om een andere kleur te kiezen.
  6. Klik op Opslaan om te bevestigen.

Een label vinden

Er zijn twee manieren om een label te vinden in Todoist:

Zoeken naar een label

Klik op de Todoist-zoekbalk of gebruik de toetsenbordsneltoetsF. Voer het @-symbool in in de zoekbalk om een volledige lijst met persoonlijke en gedeelde labels te zien.

Klik op een label in de zoekresultaten om alle taken met dat specifieke label te zien.

Selecteer bijvoorbeeld @dringend in de zoekresultaten om alle taken met het label @dringend te vinden.

Alle labels bekijken

Klik op Filters & labels in de zijbalk. Scroll naar beneden tot de sectie Labels om een volledige lijst met persoonlijke en gedeelde labels te zien.

Selecteer een label in de lijst om alle taken met dit label te zien.

Snelle tip

Je kan de taken in je labels bekijken in drie verschillende layouts: als een lijst, een board of een agenda (de agenda-layout is alleen beschikbaar voor Pro- en Business-gebruikers)!

Persoonlijke en gedeelde labels gebruiken

Om je labellijst georganiseerd te houden, zijn er twee verschillende soorten labels:

• Persoonlijke labels zijn de labels die je zelf gebruikt en aangemaakt hebt. Deze labels kunnen een van de beschikbare kleuren bevatten en in je lijst blijven staan totdat je deze verwijdert of uit je persoonlijke labellijst haalt.
  • Gedeelde labels zijn de labels die teamleden in gedeelde projecten aangemaakt hebben en gebruiken. Deze labels zijn standaard grijs en blijven alleen in de gedeelde lijst staan als er actieve taken met dit label zijn in een gedeeld project.

Waarschuwing

Labels die naar de gedeelde labellijst worden verplaatst zullen verdwijnen wanneer er geen actieve taken met dit label zijn.

Wanneer je een label niet langer in persoonlijke projecten wil gebruiken, maar wel voor actieve taken in gedeelde projecten, dan kan je deze op elk moment naar de gedeelde labellijst verplaatsen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het label dat je in een gedeeld label wil veranderen.
  2. Selecteer Naar gedeelde labels verplaatsen.

Wanneer je een gedeeld label in privé-projecten wil gebruiken, kan je deze op elk moment naar je persoonlijke labellijst verplaatsen.

1. Klik met de rechtermuisknop op het label dat je in een persoonlijk label wil veranderen.
  2. Selecteer Naar persoonlijke labels verplaatsen.

Een label verwijderen

Nu en dan zal je een label in je lijst tegenkomen dat je niet langer nodig hebt. Geen probleem, je kan deze gewoon verwijderen! Hier is hoe:

1. Selecteer Filters & labels in het menu aan de linkerkant in Todoist.
  2. Scroll naar beneden tot Labels.
  3. Vind het label dat je wil verwijderen.
  4. Klik op het drie stippen-icoon naast het label.
  5. Selecteer Label verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Ja, zowel persoonlijke als gedeelde labels die verwijderd zijn zullen bij voltooide taken nog steeds weergegeven worden. Wanneer je een taak met een verwijderd label onvoltooit, zal er een nieuw label in je gedeelde labellijst aangemaakt worden, zelfs wanneer dit oorspronkelijk een persoonlijk label was. De naam van dit label zal overeenkomen met de naam van het label op het moment dat de taak werd voltooid.

Wanneer je een persoonlijk label verwijdert zal deze van zowel je persoonlijke labellijst als de gedeelde lijst van je medegebruikers en tevens van alle actieve taken verwijderd worden.

Wanneer je een gedeeld label verwijdert, wordt deze automatisch bij iedereen in de gedeelde labellijst en alle actieve taken verwijderd. Wanneer het label onderdeel was van iemand's persoonlijke labellijst, zullen zij hier nog steeds toegang tot hebben en zal deze in hun persoonlijke projecten nog steeds worden getoond bij de taken die dit label bevatten.

Nee, gedeelde labels zijn standaard grijs. Om het naar een kleur die je wil veranderen, voeg je het toe aan je persoonlijke labellijst.

Ja, elk teamlid in het gedeelde project kan labels een andere naam geven of verwijderen. De veranderingen worden toegepast op alle actieve taken met dat label.

Nee, alleen persoonlijke labels kunnen opnieuw worden geordend.

Nee, het is niet mogelijk om labels tussen je persoonlijke en gedeelde labellijsten te slepen.