Todoist voor Linux installeren

• Linux

Wanneer je een toestel dat draait op Linux gebruikt, zijn er verschillende manieren om Todoist te installeren.

Todoist installeren via Snap

1. Als je Snap nog niet geïnstalleerd hebt op je Linux-toestel, volg de stappen om het op je Linux-distributie te installeren.
  2. Open een terminal.
  3. Voer dit commando in om Todoist te installeren: sudo snap install todoist.
  4. Voer dit commando uit om refreshes van snaps voor te komen tijdens het draaien: sudo snap set core experimental.refresh-app-awareness=true. Zonder dit commando kunnen de refreshes de werking van de Todoist-app verstoren.
  5. Open Todoist.

Todoist installeren via AppImage

1. Open de pagina met de nieuwste release van AppImageLauncher.
  2. Download en installeer de Lite-versie van AppImageLauncher voor de architectuur van je systeem (x86_64 of i386) en distributie.

Indien er problemen zijn met de Lite-versie, installeer je de standaard versie.

3. Download de nieuwste Todoist-AppImage.
  4. Open een terminal.
  5. Voer het volgende commando uit: ail-cli integrate <path to downloaded Todoist AppImage>

Bijvoorbeeld:

ail-cli integrate ~/Downloads/Todoist-linux-arm64-8.8.1.AppImage

6. Open Todoist.

Todoist naar de nieuwste versie updaten met AppImage

1. Download de nieuwste Todoist-AppImage.
  2. Verplaats het naar de map ~/Applications en vervang de oude Todoist-AppImage.
  3. Open Todoist op dezelfde manier als je andere apps normaal opent.

Todoist verwijderen via Snap

1. Open een terminal.
  2. Verwijder Todoist door sudo snap remove todoist uit te voeren.

Todoist verwijderen via AppImage

1. Open een terminal.
  2. Je kan Todoist AppImage op twee manieren verwijderen:
    • Verwijder de app door rm ~/Applications/Todoist-*.AppImage uit te voeren.
    • Verwijder de AppImageLauncher Lite door ~/Downloads/appimagelauncher-lite-*.AppImage uninstall uit te voeren.