Projectsjablonen aanmaken in Todoist

• Beginner
  • Pro
  • Business

• Web
  • macOS
  • Android
  • Windows 10

Notitie

Het aanmaken van je eigen sjablonen is momenteel beschikbaar voor Experimentalisten. We brengen deze functie geleidelijk uit, dus je ziet deze functies mogelijk nog niet op alle platformen.

Als je een projectstructuur vaak hergebruikt, met dezelfde taken, secties, deadlines, en andere taakattributen in Todoist, probeer dan eens een projectsjabloon aan te maken. Je kan in de sjablonengalerij het sjabloon direct toevoegen aan een nieuw of bestaand project.

Een sjabloon aanmaken

Om een persoonlijk sjabloon te kunnen gebruiken in de sjablonengalerij, moet je er eerst een aanmaken. Hier is hoe:

1. Open het Todoist-project dat je als een sjabloon wil opslaan.
  2. Klik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Opslaan als sjabloon.
  4. Onder Over dit sjabloon, voeg je een omschrijving toe, of wijzig je de naam en kleur.
  5. Klik op Opslaan. Je sjabloon is nu opgeslagen in de sjablonengalerij.

Je sjabloon gebruiken om een nieuw project aan te maken

1. Klik op het plus-icoon naast Mijn projecten of je teamnaam.
  2. Selecteer Sjablonen doorzoeken.
  3. Selecteer een sjabloon in Mijn sjablonen.
  4. Klik op Kopiëren naar Mijn projecten/[naam werkruimte] om een nieuw project aan te maken van het sjabloon.

Je sjabloon toevoegen aan een bestaand project

1. Open het project in de zijbalk.
  2. Klik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Mijn sjabloon toepassen.
  4. Selecteer Mijn sjablonen doorzoeken.
  5. Selecteer een sjabloon onder Mijn projectsjablonen.
  6. Klik op Importeren naar project.

Snelle tip

Wanneer je Mijn sjabloon toepassen selecteert, kan je een van je vier recentst aangemaakte sjablonen selecteren om het nog sneller te importeren.

Je sjabloon verwijderen

1. Klik op het toevoegen-icoon naast je werkruimte in de zijbalk.
  2. Selecteer Sjablonen doorzoeken. Dit opent de sjablonengalerij.

Snelle tip

Druk op / (schuine streep) om het commando-menu te openen. Typ daarna Sjablonen doorzoeken om de sjablonengalerij te openen.

3. Selecteer het sjabloon in de sectie Mijn sjablonen.
  4. Klik op Verwijderen links onderin.

Veelgestelde vragen

Je kan tot 100 projectsjablonen aanmaken.

Momenteel kunnen sjablonen niet met anderen gedeeld worden.

Momenteel kan je enkel de naam en omschrijving van het sjabloon bewerken. Als je de content van je sjabloon wil bewerken, moet je het naar een leeg project kopiëren, de content bewerken, en het dan als een nieuw sjabloon op te slaan.