Meerdere taken aanmaken en beheren in Todoist

Soms wil je een lijst uit een andere pagina of app kopiëren en het als taken aan Todoist toevoegen. Je kan bijvoorbeeld een lijst items hebben, zoals een boodschappenlijst, dat je in taken wil omzetten. Dat kan! Plak de lijst simpelweg vanuit je klembord wanneer je een nieuwe taak aanmaakt, en je krijgt de optie om voor elk item een taak aan te maken.

Meerdere taken aanmaken

Dit is een snelle en gemakkelijke manier om meerdere taken aan Todoist toe te voegen:

1. Kopieer de lijst met items die je naar taken wil omzetten.
  2. Open je Todoist en klik op Taak toevoegen of open Snel toevoegen.

Optioneel: voeg een deadline en tijd, prioriteit, label of project toe.

3. Plak je lijst in het veld voor de taaknaam.
  4. Wanneer je "X taken toevoegen?" gevraagd wordt, heb je drie opties:
    • Annuleren: Stop het toevoegen van deze items als taken.
    • 1 taak toevoegen: Voeg alle items toe als één enkele taak.
    • X taken toevoegen: Voeg elk item als een taak toe.

Als je meerdere subtaken wil plakken:

1. Klik op de hoofdtaak om het taakoverzicht te openen.
  2. Klik op + Subtaak toevoegen.
  3. Plak je lijst.
  4. Selecteer X taken toevoegen om te bevestigen.

Snelle tip

Als je problemen ervaart met het plakken van tekst met meerdere lijnen in Todoist, raden we je aan dat je je tekst probeert te plakken met Shift + Ctrl + V (op Windows) of Option + Cmd + Shift + V (op macOS). Als je een Android-toestel gebruikt, kan je langer indrukken en Plakken als norm. tekst selecteren.

Meerdere taken beheren

Het selecteren van meerdere taken tegelijk is een handige manier om taken snel te herplannen, te verplaatsen, een prioriteit in te stellen of meerdere taken tegelijk te bewerken zodat je meer tijd voor belangrijke dingen overhoudt.

1. Druk op Ctrl (Windows) of Cmd (macOS) en klik op de taaknamen om ze te selecteren. Om een reeks van taken te selecteren, houd je de Shift-toets ingedrukt. De geselecteerde taken zullen gemarkeerd worden.
  2. In het menu dat bovenaan verschijnt, selecteer je de actie die je wil uitvoeren:
    • Klik op Deadline om alle geselecteerde taken in te plannen.
    • Klik op Naar project verplaatsen om alle geselecteerde taken naar een ander project en/of andere sectie te verplaatsen.
    • Klik op Labels om labels toe te voegen (of te verwijderen) bij alle geselecteerde taken.
    • Klik op Prioriteit om de prioriteit van alle geselecteerde taken te wijzigen.
    • Klik op MeerAan iemand toewijzen (alleen beschikbaar in gedeelde projecten) om alle geselecteerde taken aan een medegebruiker toe te wijzen.
    • Klik op Meer →Voltooien om alle geselecteerde taken te voltooien. (Als je voltooide taken hebt geselecteerd zal je de optie te zien krijgen om alle geselecteerde taken te onvoltooien.)
    • Klik op Meer →Dupliceren om een kopie van alle geselecteerde taken te maken.
    • Klik op Meer →Verwijderen om alle geselecteerde taken te verwijderen.

Meerdere taken verslepen

Bespaar jezelf tijd en klikken door meerdere taken te verslepen om:

• Ze in een project of sectie te herordenen.
  • Ze naar een ander project in de zijbalk te verplaatsen.
  • Ze onder een andere taak te verplaatsen om ze in subtaken om te zetten. Zorg ervoor dat je de lijst-layout gebruikt in het project.

Taken kunnen niet versleept of verplaatst worden onder andere taken als je in Vandaag, Aankomend, filters of labels zit.

Veelgestelde vragen

Nee. Als je Todoist op macOS, Windows of web gebruikt, zullen je taken geselecteerd blijven nadat je een actie uitvoert. Als je Todoist op Android of iOS gebruikt, worden je taken gedeselecteerd nadat je een actie uitvoert.

Nee, nieuwe objecten zoals labels en projecten worden niet aangemaakt wanneer je meerdere taken tegelijkertijd toevoegt. Als @label bijvoorbeeld niet bestaat, dan wordt het niet aangemaakt en zal het als tekst verwerkt worden. Echter, wanneer @label wél bestaat in je labellijst, zal het toegevoegd worden.

Ja, maar als er een item in de lijst een deadline in de tekst bevat, dan zal de aangemaakte taak die deadline krijgen in plaats van wat er in de taakeditor geselecteerd werd. Eigenschappen in de geplakte tekst krijgen altijd voorrang.

Als je selectie een mix van actieve en voltooide taken bevat, zijn alleen de acties die bij voltooide taken uitgevoerd kunnen worden beschikbaar (verwijderen en dupliceren).