Een Todoist agenda-feed toevoegen

• Beginner
  • Pro
  • Business

De Todoist agenda-feed stelt een éénwegse synchronisatie in van Todoist naar eender welke agenda-app dat abonnementen op agenda-feeds ondersteunt. Je kan al je ingeplande Todoist-taken zien in je favoriete agenda-app.

Met een éénwegse synchronisatie, verschijnen wijzigingen die in Todoist gemaakt werden in de agenda, maar wijzigingen in de agenda worden niet naar Todoist gesynchroniseerd.

Wanneer er een Todoist agenda-feed toegevoegd wordt aan de agenda:

• Taken in persoonlijke projecten of gedeelde projecten waar je in zit zullen verschijnen.
  • Taken met een datum verschijnen als evenementen die de hele dag duren.
  • Taken met een datum en tijd verschijnen als evenementen van één uur.
  • Taken met een deadline en taakduur verschijnen als evenementen met dezelfde duur.

Een agenda-feed van het account toevoegen

De account agenda-feed synchroniseert alle taken, afkomstig uit alle projecten, met een deadline en/of tijd. Er zal een nieuwe agenda “Todoist” aangemaakt worden in de agenda-app naar keuze. Je kan dit als volgt opzetten:

1. Klik op je avatar links bovenin Todoist.
  2. Selecteer Integraties.
  3. Volg de stappen afhankelijk van de agenda-app die je zou willen gebruiken:
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open je Apple Agenda-app.
  3. Klik op Bestand bovenin.
  4. Selecteer Nieuw agenda-abonnement...
  5. Plak de iCal-feed die je eerder gekopieerd hebt.
  6. Selecteer de frequentie bij Werk automatisch bij.
  7. Selecteer OK.
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open de Outlook-agenda.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Andere agenda's.
  4. Selecteer Agenda toevoegen.
  5. Klik op Van internet...
  6. Plak de iCal-URL.
  7. Klik op OK.
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open Google Agenda.
  3. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik op het +-icoon.
  4. Selecteer Via URL en volg de instructies om de nieuwe agenda toe te voegen.

Een agenda-feed van een project toevoegen

De agenda-feed van een project maakt een éénwegse synchronisatie aan tussen een specifiek Todoist-project en je agenda aan.

Een nieuwe agenda wordt aangemaakt voor elk nieuw project dat je verbindt. Deel agenda-feeds van projecten met collega's, klanten, familie of vrienden.

Je kan dit als volgt opzetten:

1. Open het project dat je in je agenda wil bekijken.
  2. Klik rechts bovenin op het drie stippen-icoon.
  3. Selecteer Project agenda-feed.
  4. Volg de stappen afhankelijk van de agenda-app die je zou willen gebruiken:
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open je Apple Agenda-app.
  3. Klik op Bestand bovenin.
  4. Selecteer Nieuw agenda-abonnement...
  5. Plak de iCal-feed die je eerder gekopieerd hebt.
  6. Selecteer de frequentie bij Werk automatisch bij.
  7. Selecteer OK.
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open de Outlook-agenda.
  3. Klik met de rechtermuisknop op Andere agenda's.
  4. Selecteer Agenda toevoegen.
  5. Klik op Van internet...
  6. Plak de iCal-URL.
  7. Klik op OK.
  1. Klik op Naar klembord kopiëren onder de URL voor de agenda-feed.
  2. Open Google Agenda.
  3. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik op het +-icoon.
  4. Selecteer Via URL en volg de instructies om de nieuwe agenda toe te voegen.

Alle agenda-feeds uitschakelen

Als je alle Todoist agenda-feeds moet uitschakelen, geef je een nieuw API-token uit:

1. Log in op Todoist op https://todoist.com.
  2. Klik op je avatar links bovenin.
  3. Selecteer Integraties.
  4. Selecteer de tab Developer.
  5. Klik op Nieuw API-token uitgeven. Je wordt uitgelogd op alle toestellen die toegang hebben tot het Todoist-account.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak de feed geüpdatet wordt is afhankelijk van de agenda-app die je gebruikt. Sommige agenda-apps updaten elke 5 minuten, terwijl andere slechts éénmaal per dag worden geüpdatet.

Helaas is het alleen mogelijk om je agenda-feed handmatig te updaten als je Apple Agenda gebruikt: als je Apple Agenda op macOS gebruikt, druk je op + r. Als je Apple Agenda op iOS gebruikt, open je de app en tik je op Agenda's onderin het scherm en swipe je naar beneden op het scherm om te updaten.

1. Open je Apple Agenda.
  2. Vind Todoist in de lijst van agenda's aan de linkerkant van het scherm en klik er met de rechtermuisknop op.
  3. Selecteer Uitschrijven.

Je kan in dit artikel instructies vinden over het verwijderen van de Google Agenda-integraties.

1. Open de tab Agenda.
  2. Klik in het paneel met de rechtermuisknop op de naam van de agenda die je wil verwijderen.
  3. Klik op Agenda verwijderen, klik op Ja om de verwijdering te bevestigen.