Bruke kalenderlayouten i Todoist

• Business
  • Pro

Kalenderlayouten hjelper deg og teamet ditt med å samkjøre viktige datoer og planlegge kommende arbeid. Det er en ideelt hjelpemiddel for å unngå planleggingskonflikter og hindre at teammedlemmer forplikter seg til for mye.

Bruke kalenderlayouten i et prosjekt

Bruke layouten under opprettelsen av prosjekt

Når du oppretter et nytt prosjekt, velger du Kalender i Layout-seksjonen.

Endre layouten til en visning eller et eksisterende prosjekt

Obs

Enn så lenge er ikke kalenderlayouten tilgjengelig i I dag-visningen.

1. Åpne visningen eller prosjektet fra sidestolpen.
  2. Klikk på Visning øverst til høyre.
  3. Velg Kalender.

Raskt tips

• Klikk på Vis igjen, og velg mellom Uke og Måned ved siden av Layout.
  • Manuell sortering er ikke tilgjengelig for kalenderlayout. I stedet sorteres oppgaver som standard.
  • Hvis du ikke lenger trenger kalenderlayouten, bytter du til enten tavle- eller listelayouter.

Bruke kalenderlayouten i et filter eller en etikett

1. Klikk på Filtre og etiketter i sidestolpen.
  2. Velg filteret eller etiketten du ønsker å bruke layouten på.
  3. Klikk på Visning øverst til høyre.
  4. Velg Kalender.

Raskt tips

Klikk på Vis igjen, og velg mellom Uke og Måned ved siden av Layout.

Opprette en oppgave i tavlelayouten

1. Klikk på dagen for å planlegge en oppgave i kalenderen.
  2. Skriv inn oppgavenavnet og legg til eventuell oppgaveinformasjon.
  3. Klikk på Legg til oppgave.

Raskt tips

Hvem sier at uken alltid starter på en mandag? Velg når uken starter på Generelt-fanen til Todoist-innstillingene. Dette reflekteres automatisk i kalenderlayouten.

Planlegge en oppgave i kalenderlayouten

Planlegg en oppgave uten en forfallsdato

1. Åpne prosjektet fra sidestolpen.
  2. Klikk på Ingen forfallsdato øverst til høyre. En sidestolpe utvider seg og viser oppgaver uten forfallsdato.
  3. Dra oppgaven til aktuell dato i kalenderen for å tildele den som forfallsdato.

Hvis du vil bruke planleggeren i stedet, klikker du på de tre prikkene ved siden av oppgaven. Velg datoen du vil tildele oppgaven som forfallsdato.

Gi nytt tidspunkt til en oppgave

Dra oppgaven til en annen dag i kalenderen.

Obs

Når kalenderlayouten brukes på et delt prosjekt, ser alle personer denne layouten når de går inn på prosjektet.

Se fremtidige forekomster

Som standard vil tilbakevendende oppgaver bare vise neste kommende forekomst. Men hvis du er en Todoist Pro- eller Business-kunde, og du har brukt kalenderlayouten på Kommende-visningen på datamaskinen din, kan du se alle fremtidige forekomster av de tilbakevendende oppgavene dine.

Hvis du vil slå fremtidige forekomster på eller av, klikker du på Visning øverst til høyre og Fremtidige forekomster.