Bruk Legg til oppgave raskt i Todoist

• Beginner
  • Pro
  • Business

Vi har ikke kommet på en måte som lar deg legge til oppgaver telepatisk (ennå), men Todoists Legg til raskt-funksjon er nesten like bra.

Legg til raskt er den raskeste måten for å

• legge til en ny oppgave
  • angi en forfallsdato og et tidspunkt for en oppgave
  • legge en etikett til en oppgave
  • angi prioritetsnivået for en oppgave
  • legge en oppgave til i et prosjekt
  • legge en oppgave til i en seksjon
  • tildele en oppgave til en samarbeidspartner
  • legge til en påminnelse for en oppgave

Bare skriv (eller dikter) all informasjonen på én enkelt linje. Den smarte Legg til raskt-funksjonen kjenner automatisk igjen og fremhever hver del med informasjon, og deretter legges informasjonen til i oppgaven. Dette er spesielt hendig når du legger til oppgaver på de mobile enhetene dine.

Obs

Vi støtter for øyeblikket ikke skriftlige forfallsdatoer på tsjekkisk og tyrkisk. Hvis du ønsker at vi skal legge til disse språkene i fremtiden, må du fortelle oss det .

Bruke Legg til raskt

Hvis du bruker Todoist-nettappen eller appene til datamaskin, klikker du på Legg til oppgave eller trykker på tastatursnarveien Q for å åpne Legg til raskt.

Hvis du bruker. Todoist for iOS eller Android, trykker eller drar du den dynamiske Legg til-knappen til hvilket som helst sted i prosjektet eller visningen din.

Skriv oppgavenavnet ditt og:

Skriv datoen og tidspunktet inn i oppgavefeltet med naturlig språk, som «i morgen kl. 16:00» eller «annenhver tirsdag fra 3. mars». Deretter vil Legg til raskt-funksjonen automatisk kjenne igjen forfallsdatoen og legge den til når du lagrer oppgaven. Her er en liste med eksempler på datoformater du kan bruke.

Den smarte Legg til raskt-funksjonen kab kjenne igjen informasjon som faktisk er en del av oppgavenavnet. Eksempel: For oppgaven «Opprett månedlig rapport», vil «månedlig» automatisk fremheves som en forfallsdato. Bare klikk eller trykk på ordet for å gjøre det om til vanlig tekst. Finn ut hvordan du slå av smart gjenkjenning av dato helt.

Skriv @ etterfulgt av etikettnavnet. For eksempel @e-post. Du vil kunne velge fra en liste med eksisterende etiketter, eller du kan opprette en ny etikett.

Skriv p1, p2 eller p3 for å angi oppgavens prioritetsnivå.

Skriv «!» i feltet til oppgavenavnet direkte etterfulgt av ønsket tidspunkt for påminnelsen.

Du kan angi en påminnelse for et bestemt tidspunkt (som «!15:00»), etter at en viss tid har gått (f.eks. «!2t»), eller for å sørge for at du blir varslet på et gitt tidspunkt før oppgaven din er forfaller (f.eks. «!30mf» eller «!30min før»). Todoist vil til og med forstå når du legger til en påminnelse for «!senere» (noe som er fire timer senere), «!imorgen» (dvs. neste dag kl. 09:00) eller «!hver lørdag kl. 09:00» (dvs. hver lørdag kl. 09:00). Finn hele listen over støttede snarveier for påminnelser i denne artikkelen.

Skriv inn symbolet # etterfulgt av prosjektnavnet. For eksempel «#jobb». Du vil kunne velge fra en liste med eksisterende prosjekter, eller du kan opprette et nytt prosjekt.

Så fort du har lagt oppgaven i et prosjekt, kan du også spesifisere hvilken seksjon oppgaven skal være under. Du trenger bare skrive inn symbolet / etterfulgt av seksjonens navn. Eksempel: Hvis du ønsker at oppgaven skal være under seksjonen Administrator i Jobb-prosjektet, skriver du «#Jobb /Administrator».

Skriv inn symbolet + etterfulgt av personens navn. For eksempel «+Ole». Du vil kunne velge fra en liste med eksisterende samarbeidspartnere i prosjektet.

Dette er bare mulig i delte prosjekter, så du må spesifisere et delt prosjekt (ved å bruke #-symbolet) først, og deretter legge til en mottaker.

Angi en global Legg til raskt-snarvei

Kontekstbytte kan raskt forstyrre fokuset ditt, spesielt når arbeidet er spredt på forskjellige apper.

Den globale Legg til raskt-snarveien er fantastisk til å fange opp ideer og oppgaver i det øyeblikket du får dem. Bruk den til å notere ned oppgaver uten å stoppe det du gjør – selv om du er i en annen app.

I Todoist for macOS eller Windows bruker du den globale tastatursnarveien til å åpne Legg til raskt mens appen er minimert. Bruk standard tastatursnarveier eller velg din egen i de avanserte innstillingene:

1. Åpne Todoist for macOS eller Windows.

Hvis du bruker Todoist med en nettleser, bytt til datamaskinappene.

2. Klikk på avataren din øverst til venstre.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Avansert-fanen.
  5. I Tastatursnarveier finner du Legg til raskt.
  6. Klikk på avvis-ikonet.
  7. Angi din unike globale tastatursnarvei for å åpne Legg til raskt.

Få hjelp

Hvis du har problemer med å bruke Legg til raskt eller den globale snarveien din i Todoist, kan du ta kontakt med oss.