Bruke hurtigmenyer med Todoist for iOS

• Beginner
  • Pro
  • Business

• iOS

Apple introduserte hurtigmenyer i iOS 13, for å gjøre det enklere og raskere for brukere å samhandle med og endre elementer.

I Todoist er det hurtigmenyer for oppgaver, prosjekter, filtre og etiketter. Trykk og hold på et element på iOS-enheten din, og du vil se flere hurtighandlinger.

Oppgaver

For å se hurtigmenyen for en oppgave må du passe på at du er i et prosjekt eller en visning som bruker listelayout.

Deretter trykker og holder du på oppgaven for å åpne hurtigmenyen. Du vil se følgende alternativer:

• Velg oppgave lar deg velge enten én enkelt oppgave eller fdlere oppgaver for redigering.
  • Planlegg åpner et vindu for planlegging der du kan angi en forfallsdato og et forfallstidspunkt for oppgaven din.
  • Flytt til … lar deg flytte oppgaven din til et annet prosjekt og/eller annen seksjon.
  • Prioritet lar deg angi prioritetsnivå for oppgaven din.
  • Kopier oppgave oppretter en kopi av den valgte oppgaven.
  • Kopier kobling til oppgave kopierer oppgavens kobling til utklippstavlen din.
  • Slett oppgave sletter den valgte oppgaven.

I delte prosjekter ser du følgende alterantiver:

• Tildel lar deg tildele oppgaven til deg selv eller en samarbeidspartner.
  • Fullfør for alltid lar deg fullføre en tilbakevendende oppgave helt.

Prosjekter

Trykk lenge på prosjektet du vil redigere for å åpne hurtigmenyen. En meny åpner seg og gir deg følgende alternativer:

• Rediger lar deg redigere prosjektets navn og farge.
  • Del lar deg legge til samarbeidspartnere i prosjektet eller fjerne nåværende samarbeidspartnere.
  • Kopier lar deg lage en kopi av prosjektet.
  • Legg til i favoritter lar deg legge til prosjektet i Favoritter. Hvis prosjektet allerede er lagt til i dine favoritter, vil du se Fjern fra favoritter i stedet.
  • Arkiver prosjekt flytter prosjektet til arkivet ditt.

I delte prosjekter vil du se alternativet Forlat prosjekt, som lar deg forlate det delte prosjektet.

Filtre

Trykk lenge på filteret du vil redigere for å åpne hurtigmenyen. En meny åpner seg og gir deg følgende alternativer:

• Rediger filter åpner et vindu hvor du kan redigere filterets navn og farge, samt dets filterspørring.
  • Kopier kobling til filter kopierer filterets kobling til utklippstavlen din.
  • Legg til i favoritter lar deg legge til filteret i Favoritter. Hvis etiketten allerede er lagt til i dine favoritter, vil du se Fjern fra favoritter i stedet.
  • Slett filter sletter det valgte filteret.

Raskt tips

Hvis du bruker en mus eller en styreflate med en iPad med iPadOS 13.4 eller nyere, kan du også åpne en hurtigmeny ved å høyreklikke på en oppgave, et prosjekt, en etikett eller et filter.

Etiketter

Trykk lenge på etiketten du vil redigere for å åpne hurtigmenyen. Du vil se følgende alternativer:

• Rediger etikett åpner et vindu som lar deg redigere etikettens navn og farge.
  • Kopier kobling til etiektt kopierer etikettens kobling til utklippstavlen din.
  • Legg til i favoritter lar deg legge til etiketten i Favoritter. Hvis prosjektet allerede er lagt til i dine favoritter, vil du se Fjern fra favoritter i stedet.
  • Slett etikett sletter den valgte etiketten.

Hvis du endrer en delt etikett, ser du bare Endre etikett- og Slett etikett-alternativet.

Få hjelp

Hurtigmenyen kan vises selv når du bare ønsker å dra og omorganisere en oppgave, et prosjekt, en etikett eller et filter. Dette er en begrensning som kan påvirke alle iOS-apper som bruker hurtigmenyer. Som en løsning kan du trykke og holde på en oppgave, et prosjekt, et filter eller en etikett. Flytt den deretter litt til høyre for å lukke hurtigmenyen.

Hvis du opplever andre problemer med hurtigmenyer i Todoist, kan du kontakte oss.