Bruk Kalender med Todoist

• Business
  • Pro

Se Google Kalender-hendelsene dine sammen med oppgavene i I dag- og Kommende-visningen i Todoist, noe som gjør det enkelt å planlegge dagen og uken som kommer.

1 - Calendar - Week view.png

Obs

• Kalender-integrasjonen kan kun brukes med Google Kalender. Du finner ut mer her. Vi planlegger å legge til støtte for flere leverandører av kalendere i fremtiden, blant annet Outlook og iCloud.
  • Integrasjonen kan ikke brukes samtidig som Google Kalender-integrasjonen er slått på for kontoen din. Finn ut mer her.

Sett opp integrasjonen

1. Klikk på avataren din øverst til venstre i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Kalender-fanen.
  4. Klikk på Koble til Google Kalender.
  5. Merk av alle de nødvendige boksene for tillatelser.

Google Kalender-hendelsene dine dukker nå opp i I dag- og Koommende-visningen.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

Se hendelser i Todoist

Google Kalender-hendelser vises som skrivebeskyttet i I dag- og Kommende-visningen. Dette betyr at de ikke kan redigeres i Todoist. i stedet klikker du på en hendelse for å åpne og redigere den i Google Kalender.

Hendelsene dine vil variere litt i utseende avhengig av hvilken layout du har valgt for oppgavelisten din.

Hvis du bruker liste- eller tavlelayouten, er hendelsene gruppert i en hendelsesstabel øverst i oppgavelisten din.

3 - Calendar - Events list.png

Hvis du bruker kalenderlayouten, vises hendelsene dine som tidsblokker, avhengig av varigheten du har gitt dem.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Tilgang til detaljer om hendelse

Klikk på navnet til hendelsen du vil ta en nærmere titt på. Dette åpner hendelsen i Google Kalender, hvor du får tilgang til all informasjon relatert til hendelsen.

Skjul spesifikke kalendere

Som standard henter Todoist hendelser fra hver kalender i den tilkoblede Google Kalender-kontoen, men du kan selv bestemme hvilke kalendere du vil se i Todoist.

1. Klikk på avataren din øverst til venstre i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Kalender-fanen.
  4. Aktiver eller deaktiver kalenderne du vil se i Todoist.

4 - Calendar - Events setup complete.png

Vise hendelser fra flere kalendere

Du kan bare koble til én Google Kalender-kalenderkonto om gangen. Du kan imidlertid se hendelser fra andre kalendere i Todoist ved å abonnere på flere kalendere til Google-kalenderen du har integrert med Todoist. Slik gjør du det:

1. Åpne Google-kalenderen din.
  2. I sidepanelet klikker du på + ved siden av Andre kalendere.
  3. Avhengig av hvilken kalender du vil se hendelser fra, har du nå to alternativer:
    • Hvis du vil vise hendelser fra en annen Google Kalender-konto, klikker du på Abonner på en kalender.
    • Hvis du vil vise hendelser fra en Outlook- eller iCloud-kalender, klikker du på Fra nettadresse.

Finn ut mer i denne hjelpeartikkelen fra Google.

Advarsel

Kalenderne du abonnerer på, må ha Se alle hendelsesdetaljer aktivert i innstillingene for delingstillatelse:

1. Før pekeren over kalendere du abonnerer på i menyen på venstre side i Google Kalender.
  2. Klikk på de tre prikkene.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Bla ned til Del med spesifikke personer eller grupper.
  5. Angi kontoen til Se alle hendelsesdetaljer.

Tidsblokker for uken

Hvis du har Pro- eller Business-abonnementet, kan du lage tidsblokker (eller tidsbokser) av oppgavene dine rundt hendelsene i kalendervisningen. Slik gjør du det:

1. Åpne Kommende-visningen i en nettleser eller en av Todoist-datamaskinappene.
  2. Klikk på Visning øverst til høyre.
  3. Velg Kalender.
  4. Klikk på Uke ved siden av Layout. Du ser nå alle hendelsene dine for uken.

Nå kan du lage tidsblokker av oppgavene dine for uken. Dra en oppgave dit du ønsker den i kalenderen din.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Raskt tips

Ta en titt på artikkelen vår om hvordan du bruker tidsblokker til å gjøre ukentlige gjennomganger!

Koble fra kalenderen din

Hvis du ikke lenger vil se hendelser i Todoist, kan du enkelt koble fra kalenderen. Slik gjør du det:

1. Klikk på avataren din øverst til venstre i Todoist.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Åpne Kalender-fanen.
  4. Klikk på Disconnect (Koble fra).

6 - Calendar - Disconnect.png

Verdt å merke seg

• Hendelser vises bare i I dag- og Kommende-visningen.
  • Hendelser er kun synlige hvis de har blitt godtatt eller er ventende i kalenderen din. Avslåtte hendelser vises ikke i Todoist.
  • Kun hendelser for i dag og fremtidige dager er synlige i Todoist.
  • Hendelsene dine er kun synlige for deg. Synligheten deres og innstillingene deles ikke med noen prosjektsamarbeidspartnere eller medlemmer av arbeidsområdet.

Vanlige spørsmål

Det er ikke mulig å redigere hendelser i Todoist, siden de er skrivebeskyttede objekter. Du kan imidlertid klikke på en hendelse for å åpne den i kalenderappen din, hvor du kan redigere den.

Foreløpig kan du bare koble direkte til én kalenderkonto. Som en løsning kan du abonnere på andre kalendere til Google-kalenderen du har integrert med Todoist. Når hendelsene fra de andre kalenderne dine vises i Google-kalenderen din, synkroniseres de også med Todoist.

Google Kalender er den første kalenderappen som støttes. Vi håper å legge til støtte for andre kalenderapper i fremtiden.

Oppgaver synkroniseres ikke med kalenderen du har koblet til.

Disse duplikate hendelsene ble opprettet av den gamle Google Kalender-integrasjonen, og de er ikke koblet til noen andre hendelser eller oppgaver i Todoist-kontoen din. Det er trygt å manuelt fjerne disse duplikatene.

Hendelser synkroniseres ikke til andre tjenester, og de vises heller ikke i sikkerhetskopier. I motsetning til oppgaver, er hendelser skrivebeskyttede objekter som vises i Todoist. Dette betyr at de ikke kan redigeres på noen måte.

Vi lagrer ikke hendelser i Todoist-databasene våre, og vi kan ikke se dem på noen måte. Vi lagrer kun en referanse for hver kalender, for å gjøre det mulig for deg å velge hvilke kalendere du kan se hendelser fra i Todoist.

Vi ber bare om minimumsnivået av tillatelser som kreves for å vise hendelsene dine som skrivebeskyttet i Todoist, som er calendar-omfanget for Google Kalender.