Feilsøke Todoist og Outlook-integrasjonen

• Beginner
  • Pro
  • Business

• macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Har du problemer med å gjøre Outlook-e-postene dine om til Todoist-oppgaver? Denne feilsøkingsguiden inneholder trinn for å løse vanlige problemer med integrasjonen, slik at du kan fortsette arbeidet ditt.

Begrensninger

Hvis du prøver å sette opp Outlook-tillegget, men alternativet Administrer tillegg ikke er synlig, bruker du enten en bedriftskonto der administrasjonen din har deaktivert installasjonen av tillegg på nett, eller du bruker en kontotype som ikke støttes av tillegg på nett, som en IMAP- eller POP3-konto.

På grunn av sikkerhetsrestriksjoner som Google påfører apper, er det ikke mulig å bruke Google-innlogging for å godkjenne Todoist-kontoen din. Som en løsning kan du legge til et passord på Todoist-kontoen din og bruke innlogging via e-post og passord for å godkjenne.

Når du klikker på en Outlook-e-post i en Todoist-oppgave, åpner nettleseren din automatisk en ny fane der du kan se e-posten. Det er ikke mulig å se e-posten direkte i Outlook.

Feil

Hvis du logger inn på Outlook-tillegget med Google-kontoen din, kan du se denne feilmeldingen:

Denne nettleseren eller appen kan være usikker.

Hvis du vil løse dette, åpner du Outlook-nettappen og logg inn med Google-kontoen din.

Hvis du bruker Outlook-datamaskinappen eller -mobilappen, logger du inn med Todoist-e-postadressen og passord i stedet. Hvis du ikke har et passord, ser du her hvordan du legger til et.

Når du bruker Outlook-tillegget, kan du se denne feilmeldingen:

Outlook-tillegget er ikke verifisert og trenger administratorgodkjenning.

Hvis du vil løse dette, kontakter du nettverksadministratoren din for å gi tilgang til Integrerte apper i O365-administratorportalen. Be dem deretter velge Legg til apper og søke etter Todoist for Outlook.

Derfra kan nettverksadministratoren velge å distribuere integrasjonen enten for alle brukere eller for spesifikke brukere. De må godta de nødvendige tillatelsene:

• Lese e-posten din
  • Logge deg inn og lese profilen din
  • Beholde tilgang til dataene du har gitt tilgang til

Hvis du bruker Todoist på et bedriftsnettverk, og du ser en feil som starter med:

Det har skjedd en feil

AADSTS: feilbeskrivelse

Kontakt IT-avdelingen eller administratoren og oppgi den nøyaktige AADSTS-feilkoden (for eksempel: AADSTS50158) for å få hjelp med feilsøkingen. Her er en fullstendig liste over Microsoft AADSTS-feilkoder.

Manglende eller arkiverte e-postmeldinger

Outlook-tillegget trenger tillatelsen din til å få tilgang til Microsoft Graph API for å hente en robust kobling til e-posten. Denne koblingen legges ved Todoist-oppgaven din. Dette er den eneste gangen Todoist ber om tillatelsen din til å få tilgang til API-et, ikke noe annet.

Hvis du bruker Outlook-tillegget, og det stadig ber deg om å logge inn på Microsoft-kontoen din når du klikker på koblingen, har e-posten sannsynligvis blitt flyttet, arkivert eller slettet.

Hvis du trenger å få tilgang til en e-post som har blitt flyttet, arkivert eller slettet, ber integrasjonen deg om å logge inn på Microsoft-kontoen din og gi tillatelse til å bruke Microsoft Graph API. Etter å ha gitt tillatelse fungerer e-postkoblingen, selv om e-posten har blitt flyttet, arkivert eller slettet.

Hvis du velger å logge ut av kontoen din i tilleggsinnstillingene, logger du også ut av både Todoist-kontoen din og Microsoft-kontoen din.

Hvis du har brukt Outlook-tillegget til å opprette en oppgave, og deretter flyttet den tilknyttede e-posten ut av mappen den ble lagret i, blir koblingen ugyldig og du kan ikke bruke den lenger.

Bruk tillegget til å opprette en ny oppgave fra e-postens nye plassering for å løse dette. Vi anbefaler å slette den gamle oppgaven med den ødelagte koblingen i Todoist.

Ta kontakt

Hvis du har prøvd alle feilsøkingstrinnene i denne artikkelen, eller hvis du opplever et nytt problem når du bruker integrasjonen, tar du kontakt med oss og inkluder følgende detaljer i rapporten din:

• Outlook- og Todoist-appens versjonsnummer
  • Skjermbilder av eventuelle feil- eller advarselsmeldinger
  • Feilsøkingstrinn du allerede har forsøkt for å løse problemet

Vi, Dermot, Omar, Stacey og våre 14 andre teammedlemmer, er fast bestemt på å hjelpe deg med å få Outlook-tillegget til å fungere igjen.