Feilsøke synkroniseringsproblemer i Todoist

Hvis Todoist ikke synkroniseres i alle appene dine, er det et par ting du kan prøve for å løse problemet:

Utføre en manuell synkronisering

Hvis Todoist-kontoen din ikke synkroniserer automatisk, kan du utføre en manuell synkronisering i appen.

Hvis Todoist fortsatt ikke synkroniserer etter den manuelle synkroniseringen, kan du prøve følgende feilsøkingstrinn:

Sjekk om du er logget inn på den riktige kontoen

Når Todoist på én enhet ikke synkroniseres med en annen enhet, kan det være at de to enhetene er logget inn på to forskjellige Todoist-kontoer. Dette kan skyldes at du har flere kontoer, eller at en ny konto ble opprettet ved en feil.

Sjekk om du er logget inn på samme konto på hver plattform i kontoinnstillingene.

• I Todoist-nettappen, Todoist for macOS og Todoist for Windows klikker du på avataren din. E-postadressen tilknyttet kontoen vises over Innstillinger.
  • I Todoist for iOS og Todoist for Android trykker du på tannhjulet for å åpne Innstillinger. Trykk deretter på Konto for å se e-postadressen tilknyttet Todoist-kontoen.

Advarsel

Sjekk begge e-postadressene nøye. I noen tilfeller kan det hende en ny konto ble opprettet på grunn av en liten og nesten ikke synlig skrivefeil (f.eks. kan én av kontoene være knyttet til dave@todoist.com, mens den andre er knyttet til dave@todoist.con).

Sjekk om Todoist er oppdatert til den nyeste versjonen

Bruk av en utdatert versjon av Todoist kan føre til synkroniseringsproblemer. Sjekk Dette er nytt-siden for å se om du bruker den nyeste versjonen av Todoist.

Hvis du har problemer med å oppdatere til den nyeste versjonen, kan du ta en titt i denne guiden for å sjekke at enheten, operativsystemet eller nettleseren fortsatt er støttet.

Avanserte feilsøkingstrinn

Hvis du bruker nettappen, kan du sjekke om det er en nettleserutvidelse eller et tillegg som forstyrrer Todoist ved å åpne todoist.com i et privat vindu. Hvis Todoist fungerer i dette vinduet, kan det betyr at det er en utvidelse / et tillegg som blokkerer tilkoblingen din til serverne til Todoist.

Hvis du bruker en av mobilappene våre, må du sørge for at mobildata er aktivert for Todoist-appen.

I de fleste tilfeller prøver appen å advare deg når den ikke synkroniseres som den skal. Det vil den gjøre ved å vise en gul advarselstrekant i den øverste linjen på skjermen. Hvis du ser dette ikonet, klikker du på det for å se om det viser en melding. Meldingen vil gi deg informasjon om hvorfor appen din ikke synkroniseres (for eksempel har du kanskje nådd en prosjektgrense) og derfor også hvordan du løser problemet.

Hvert Todoist-abonnement har spesifikke grenser for å sikre god ytelse. Hvis du når noen av disse grensene, kan det føre til synkroniseringsproblemer.

Finn ut mer om grensene til de forskjellige abonnementene, og sjekk Todoist-kontoen din for å se om du har nådd grensene til abonnementet.

Fikse synkroniseringsproblemer

Hvis du opplever et synkroniseringsproblem, vil du som oftest kunne løse dette ved å logge ut av kontoen din og deretter inn igjen, slette hurtigbufferen, eller installere appen på nytt. Disse løsningene kan imidlertid føre til at du mister data som ikke er synkronisert.

For å sjekke hvilke data som ikke er synkronisert, klikker du på feillogg-ikonet øverst i appen (dette vises kun når det er et synkroniseringsproblem).

Advarsel

For at du skal unngå å miste endringer som ikke er synkronisert, bør du merke deg hvilke oppgaver eller data som ikke synkroniseres før du logger deg ut av kontoen din og inn igjen, tømme mellomlagringen eller installere appen på nytt.

Få mer hjelp

Hvis du har prøvd alt ovenfor og appen fortsatt ikke synkroniseres som den skal, rapporterer du det til oss som et teknisk problem og inkluderer informasjonen nedenfor:

• Appen som ikke synkroniseres som den skal. Du finner ut av dette ved å følge fremgangsmåten nedenfor:
    1. Logg på Todoist i en nettleser.
    2. Sørg for at du har den nyeste versjonen av oppgavelisten din (den som er lagret på serverne våre) ved først å logge deg ut av Todoist på nett, og deretter logge deg inn igjen.
    3. Legg til en oppgave fra en annen plattform (f. eks. i mobilappen) og se om den dukker opp i Todoist på nett.
    4. Hvis den ikke dukker opp, er det appen der du la til en oppgave som har problemer med synkroniseringen.
    5. Hvis oppgaven du la til dukker opp i Todoist på nett, legger du til en ny oppgave fra Todoist på nett, for å se om den dukker opp i dine andre Todoist-apper. Hvis oppgaven ikke dukker opp i en av appene dine, betyr det at det er Todoist på nett som har problemer med synkroniseringen.
  • Appens versjonsnummer
  • Typen data som ikke synkroniseres (oppgave/kommentar/etikett/prosjekt)
  • Et skjermbilde av logger eller meldinger med feil/advarsel
  • Feilsøkingstrinn du allerede har forsøkt for å løse problemet

Andre problemer

Hvis Todoist ikke synkroniseres til Apple Watch, kan du lese denne artikkelen og følge trinnene i Vanlige spørsmål-delen.

Hvis du bruker Gmail-, Chrome- eller Firefox-utvidelsen vår, kan du prøve å installere den på nytt for å se om det løser problemet.

I noen tilfeller kan det være at en av dine andre utvidelser eller tillegg blokkerer Todoist. Prøv å deaktivere alle utvidelser eller tillegg, med unntak av Todoist, for å se om dette løser problemet.

Hvis du bruker Outlook-tillegget, kan du prøve å tømme hurtigbufferen fra denne mappen: C:\Users\[brukernavn]\AppData\Local\Todoist\Outlook\

Hvis du bruker toveisintegrasjonen med Google Kalender og legger merke til at Google Kalender og Todoist ikke synkroniseres, kan du lese Vanlige spørsmål-seksjonen i denne artikkelen.

Hvis en av samarbeidspartnerne dine har problemer med å se samme data som du ser i et delt prosjekt, kan du prøve å fjerne dem fra prosjektet og invitere dem på nytt.

Hvis det å invitere samarbeidspartneren til prosjektet ditt igjen ikke hjelper, kan du kontakte oss og inkludere følgende informasjon i rapporten din:

• Koblingen til det påvirkede delte prosjektet (åpne Todoist i nettleseren din, gå til prosjektet, og kopiere koblingen i adressefeltet)
  • E-postadressen som er knyttet til Todoist-kontoen til samarbeidspartneren som har problemer med synkroniseringen

Underprosjekter deles ikke automatisk når en samarbeidspartner inviteres til et overordnet prosjekt. Inviter samarbeidspartnerne til hvert underprosjekt.

Hvis Todoist-widgeten på iOS- eller iPadOS-enheten din ikke synkroniserer, sjekker du det følgende:

• Apple-enheten er koblet til internett. Hvis widgeten bruker mobilnettet, sjekker du om Todoist har lov til å bruke mobildata under enhetens InnstillingerMobildata.
  • Enhetens batterinivåer er på 30 % eller høyere, eller enheten kjører ikke i strømsparemodus.
  • Oppdatering av app i bakgrunnen er tillatt under enhetens InnstillingerTodoist.
  • Todoist-appen er aktiv og kjører.
  • Enhetens batteri er ikke er for varm (for eksempel kan dette skje når du bruker den som et Wi-Fi-tilkoblingspunkt).

Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte oss.