Teamets roller og tilgang

• Business

Det er tre brukerroller tilgjengelig i et team: Administrator, Medlem (kun Business-abonnementet) og Gjest.

Administrator

En administrator i et team har full tilgang til og kontroll over teamet. De kan:

• ✅ Se gjennom, forhåndsvise og bli med i alle synlige prosjekter i teamet
  • ✅ Opprette nye prosjekter i teamet
  • ✅ Invitere eller fjerne personer fra teamet
  • ✅ Oppdatere roller for andre personer i teamet
  • ✅ Oppdatere innstillinger for hele teamet
  • ✅ Slette teamet for godt
  • ✅ Administrere teamets fakturering
  • ✅ Ha eierskap over data lagt til i teamet

Obs

Et team kan ha flere administratorer.

En person som oppretter et team, vil automatisk bli en administrator. De kan gi andre personer administratorrettigheter. Med gratisabonnementet blir alle som er invitert til et team en administrator.

Administrering av gjester

• Administratorer kan promotere gjester til fulle medlemmer av teamet.
  • Administratorer kan administrere gjesters tilgang fra Medlemmer-innstillingene (f.eks. fjerne en gjest fra prosjekter i teamet).
  • Gjester koser ikke noe og legges ikke til på fakturaen.

Medlem

Et medlem kan samarbeide i hele teamet, men tilgangen deres til innstillinger på overordnet nivå er begrenset:

• ✅ Se gjennom, forhåndsvise og bli med i alle synlige prosjekter i teamet
  • ✅ Opprette nye prosjekter i teamet
  • ✅ Invitere personer til teamet
  • ❌ Fjerne personer fra teamet
  • ❌ Oppdatere roller for andre personer i teamet
  • ❌ Oppdatere innstillinger for hele teamet
  • ❌ Slette teamet for godt
  • ❌ Administrere teamets fakturering
  • ❌ Ha eierskap over data lagt til i teamet

Obs

Medlem-rollen er kun tilgjengelig med Business-abonnementet. Med gratisabonnementet vil alle som inviteres til teamet, automatisk bli en administrator.

Gjest

En gjest er en person utenfor teamet som er invitert til et spesifikt prosjekt.

De har ikke tilgang til et team og dets tilhørende data. De må inviteres til prosjekter for å få tilgang.

• ❌ Se gjennom, forhåndsvise og bli med i alle synlige prosjekter i teamet
  • ❌ Opprette nye prosjekter i teamet
  • ❌ Invitere eller fjerne personer fra teamet
  • ❌ Oppdatere roller for andre personer i teamet
  • ❌ Oppdatere innstillinger for hele teamet
  • ❌ Slette teamet for godt
  • ❌ Administrere teamets fakturering
  • ❌ Ha eierskap over data lagt til i teamet

For å invitere gjester til et prosjekt:

1. Velg et prosjekt som du vil dele med en gjest, i teamet ditt.
  2. Klikk på Del-ikonet øverst til høyre.
  3. Skriv personens e-postadresse.
  4. Klikk på rolle-menyen og velg Gjest.
  5. Klikk på Inviter.

Administratortilgang

Administratorer i teamet ditt har alene tilgang til følgende funksjoner:

1. Klikk på teamet i sidestolpen.
  2. Klikk på Medlemmer øverst til høyre.
  3. Finn personen du ønsker å fjerne, og klikk på rollen deres (enten Administrator, Medlem eller Gjest) til høyre for navnet.
  4. Klikk på Fjern fra team.
  1. Klikk på teamet i sidestolpen.
  2. Velg Medlemmer øverst til høyre. En liste med medlemmer dukker opp.
  3. Klikk på rolle-menyen og velg passende rolle (Medlem eller Administrator).

Obs

Medlem-rollen kan ikke endres til Gjest-rollen, siden medlemmer er en del av hele teamet og gjester har kun tilgang til spesifikke prosjekter. For å oppnå dette må du først fjerne medlemmet fra teamet (Medlemmer-innstillingene) for å stoppe tilgangen til teamet ditt, og deretter inviter dem til spesifikke prosjekter som en gjest.

Gjestetilgang er slått på som standard, men administratorer kan slå det av:

1. Klikk på teamet i sidestolpen.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. Under Sikkerhet slår du på Deaktiver gjester.

Få hjelp

Hvis du har problemer med roller eller tillatelser i teamet, tar du kontakt med oss.