Kalenteri-integraation käyttäminen

• Beginner
  • Pro
  • Business

Kalenteri-integraatio mahdollistaa Google Kalenteri -tapahtumiesi näkemisen tehtäviesi rinnalla Tänään- ja Tulevat-näkymissä, mikä helpottaa päivän ja viikon suunnittelua. Se myös mahdollistaa aikalohkojen synkronoinnin Google Kalenteriin, jotta aikataulusi näkyy sielläkin.

1 - Calendar - Week view.png

Varoitus

Kalenteri-integraatiota voidaan käyttää vain Google Kalenterin kanssa. Tämän vuoksi et voi käyttää sekä Google Kalenteri (vanha) -integraatiota että tätä ominaisuutta samanaikaisesti. Lue lisää täältä.

Integraation määrittäminen

1. Kirjaudu sisään Todoistiin osoitteessa https://app.todoist.com/.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Kalenterit-välilehti.
  5. Klikkaa Yhdistä Google Kalenteriin.
  6. Hyväksy kaikki pakolliset käyttöoikeudet.

Huomautus

Todoist pyytää täydet Google Kalenteri -käyttöoikeudet, jotta voit synkronoida aikataulutetut tehtävät tapahtumina. Emme tallenna tapahtumia Todoistin tietokantoihin emmekä käytä niitä millään tavalla. Tallennamme vain viitteen jokaisesta kalenterista, jotta voit valita kalenterit, joiden tapahtumat näkyvät Todoistissa.

Google Kalenterisi tapahtumat näkyvät nyt Tänään- ja Tulevat-näkymissä.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

Ne näytetään myös vain luku -tapahtumina, joten niitä ei voi muokata Todoistissa. Klikkaa sen sijaan tapahtumaa Todoistissa avataksesi ja muokataksesi sitä Google Kalenterissa.

Kalenteritapahtumien tarkasteleminen Todoistissa

Kalenteritapahtumat näyttävät hieman erilaisilta riippuen siitä, minkä asettelun olet määrittänyt tehtäväluettelollesi.

Jos käytät joko luettelo- tai tauluasettelua, tapahtumat on ryhmitelty tapahtumapinoon tehtäväluettelosi yläosassa.

3 - Calendar - Events list.png

Jos käytät kalenteriasettelua, tapahtumasi näkyvät aikalohkoina sen mukaan, minkä keston olet asettanut niille.

Huomautus

Tämän päivän ja tulevien päivien tapahtumat ovat näkyvissä vain sinulle ja Todoistissa. Tapahtumien näkyvyyttä ja asetuksia ei jaeta kenenkään muun kanssa projektissa tai tiimissä.

Tapahtuman tietojen tarkasteleminen

Klikkaa tapahtuman nimeä, jota haluat tarkastella lähemmin. Tämä avaa tapahtuman Google Kalenterissa, josta pääset tarkastelemaan kaikkia tapahtumaasi liittyviä tietoja.

Tiettyjen kalentereiden piilottaminen

Todoist hakee tapahtumia oletusarvoisesti kaikista yhdistetyn Google Kalenteri -tilin kalentereista. Voit kuitenkin päättää, mitkä kalenterit haluat nähdä Todoistissa:

1. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kalenterit-välilehti.
  4. Valitse kalenterit, jotka haluat näkyviin Todoistissa, tai poista valinta niistä.

Tapahtuminen näyttäminen useista kalentereista

Voit yhdistää vain yhden Google Kalenteri -tilin kerrallaan. Voit kuitenkin tarkastella tapahtumia muista kalentereista Todoistissa tilaamalla lisää kalentereita Google Kalenteriin, jonka olet integroinut Todoistin kanssa:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa plus-kuvaketta kohdan Muut kalenterit vieressä.
  3. Riippuen siitä, millaisen kalenterin tapahtumat haluat näyttää, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
    • Tilaa kalenteri: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat näyttää tapahtumia toiselta Google Kalenteri -tililtä.
    • URL-osoitteesta: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat näyttää tapahtumia muista kalenteripalveluista, kuten iCloud-kalenterista.

Lue lisää tästä Googlen ohjeartikkelista.

Jotta integraatio toimisi, varmista, että Näytä kaikki tapahtuman tiedot -jakamisoikeus on otettu käyttöön tililläsi tilaamillesi kalentereille:

1. Vie osoitin tilattavan kalenterin päälle Google Kalenterin vasemmanpuoleisessa valikossa.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Vieritä alas kohtaan Tietyille ihmisille tai ryhmille jakaminen.
  5. Aseta käyttöoikeudeksi Näytä kaikki tapahtuman tiedot.

Aikalohkollisten tehtävien synkronoiminen Google-kalenteriin

Tehtävien synkronointi kalenteriisi on kokeellinen ominaisuus. Sen avulla voit synkronoida delegoidut tehtäväsi päivämäärän ja kellonajan kanssa Google Kalenteriin. Tämän avulla voit peilata Todoist-aikataulusi kalenteriisi ja helpottaa vapaan ajan löytämistä uusille tapahtumille tai kokouskutsuille.

Aloittaaksesi, tarkista, ovatko Kokeelliset ominaisuudet käytössä Todoist-tililläsi. Kytke sitten Synkronoi tehtävät kalenteriin -vaihtoehto päälle:

1. Kirjaudu sisään Todoist-verkkosovellukseen tai mihin tahansa työpöytäsovellukseen.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta profiilikuvaasi.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Klikkaa Kalenterit-välilehteä.
  5. Kytke Synkronoi tehtävät kalenteriin -vaihtoehto päälle. Tapahtumat luodaan uuteen kalenteriin nimeltä Todoist.

Jos et halua synkronoida tehtäviäsi kalenteriisi, jätä tämä vaihtoehto pois päältä. Jos olet ottanut tämän vaihtoehdon käyttöön ja haluat poistaa synkronoinnin käytöstä, Todoist-kalenteri ja sen tapahtumat poistetaan automaattisesti kalenteristasi.

Synkronoidut tiedot

Integraation määrittämisen jälkeen näet tiettyjen tietojen synkronoitavan Todoist-tehtävien ja Google Kalenteri -tapahtumien välillä:

Jos Todoistissa, sinä...Sitten kalenterissasi
lisäät tehtävän, jossa on eräpäivä ja -aika sekä kesto

lisätään synkronoitu tapahtuma (tehtävät, joilla on pelkkä eräpäivä, eivät synkronoidu)

päivität tehtävän nimentapahtuman nimi päivitetään
päivität tehtävän eräpäiväntapahtuman alkamispäivä päivittyy
päivität tehtävän eräajan tai kestontapahtuman alkamis- ja päättymispäivät päivitetään
suoritat tehtäväntapahtuman nimi päivittyy valintamerkillä ✔️ ja se pysyy kalenterissa
poistat tehtävän eräajan tai kestonsynkronoitu tapahtuma poistetaan kalenteristasi
poistat tehtävän

synkronoitu tapahtuma poistetaan kalenteristasi

Jos Google KalenterissaSitten Todoistissa
tapahtuman nimi päivitetääntapahtuman nimi päivitetään
tapahtuman alkamispäivä päivitetääntehtävän eräpäivä päivitetään
aloitus- ja päättymispäivät päivitetääntehtävän eräaika tai kesto päivitetään
tapahtuman toistuvuus päivitetään ja se koskee kaikkia tulevia tapahtumiatapahtuman toistuminen päivitetään
päivitetään tapahtuman toistuvuus yhteen esiintymään❌ tehtävän toistuminen ei päivity
tapahtuma muutetaan koko päivän kestäväksi tapahtumaksitehtävän eräaika tai kesto poistetaan. Sitten synkronoitu tapahtuma poistetaan.
synkronoitu tapahtuma poistetaan tehtävä poistetaan
lisäät uuden tapahtuman "Todoist"-kalenteriin❌ Se ei luo tehtävää Todoistissa

Toistuvien eräpäivien rajoitukset

Toistuvat tehtävät, joilla on vähintään eräaika, synkronoituvat toistuvina tapahtumina Google Kalenteriin. Toistumisen päivitykset synkronoituvat takaisin Todoistiin, lukuun ottamatta muutamia rajoituksia, joita emme vielä tue Todoistissa:

• Yksittäisen esiintymän päivittäminen ("vain tämä tapahtuma")
  • Ja jotkin monimutkaiset mukautetut toistot

Näiden rajoitusten kiertämiseksi suosittelemme toistuvien tehtävien ajoittamista uudelleen suoraan Todoistista.

Huomautus

Uusien tapahtumien lisääminen "Todoist"-kalenteriin ei luo uusia tehtäviä Todoistiin. Integraatio synkronoi muutokset vain olemassa oleviin tehtäviin linkitettyihin tapahtumiin. Voit luoda uusia tehtäviä nopeasti katsoessasi Google Kalenteria käyttämällä yleistä Pikalisäys-pikanäppäintä.

Viikon aikalohkottaminen

Jos sinulla on Pro- tai Business-suunnitelma, voit ajoittaa tapahtumiin liittyvät tehtäväsi aikalohkoilla kalenterinäkymässä:

1. Kirjaudu sisään Todoist-verkkosovellukseen tai mihin tahansa työpöytäsovellukseen.
  2. Avaa Tulevat-näkymä.
  3. Klikkaa Näkymä oikeasta yläkulmasta.
  4. Valitse Kalenteri.
  5. Klikkaa Asettelu-kohdan vierestä Viikko. Näet kaikki viikon tapahtumasi.

Tässä on joitain parhaita käytäntöjä tehtäviesi ajoittamiseen aikalohkoilla:

• Aloita viikkokatsaus.
  • Lisää eräpäivä- ja aika sekä kesto tärkeille tehtäville, jotka sinun on suoritettava ensi viikolla. Tämä on yhtä helppoa kuin tehtävän vetäminen tiettyyn aikaan.
  • Lisää eräpäivä muille tehtäville, joita haluat tehdä ensi viikolla. Kun aika koittaa, raahaa kukin tehtävä "Koko päivä" -osiosta tiettyyn aikaikkunaan.
  • Mukauta viikkosuunnitelmiasi vetämällä aikalohkollisia tehtäviä kiinteiden tapahtumiesi ympärille.
  • Jos olet ottanut tehtävien synkronoinnin tapahtumina käyttöön, aikalohkolliset tehtäväsi näkyvät Google Kalenterissa, joten saat kattavan yleiskuvan aikataulustasi.

Sergio · Asiakaskokemusasiantuntija

Katso tämä ohjekeskuksen artikkeliin, jossa kerrotaan aikalohkon käyttämisestä viikkokatsausten tekemiseen!

Kalenteriyhteyden katkaiseminen

Jos et enää halua nähdä tapahtumiasi Todoistissa, voit helposti katkaista kalenterin yhteyden:

1. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kalenterit-välilehti.
  4. Klikkaa Katkaise yhteys.

UKK

Yritä synkronoida Todoist-tietosi manuaalisesti. Jos sinulta puuttuu edelleen kalentereita tai tapahtumia, voit yrittää katkaista ja yhdistää kalenterin integraation uudelleen.

Tapahtumia ei voi muokata Todoistissa, koska ne ovat vain luku -tilassa. Voit kuitenkin klikata tapahtumaa avataksesi sen kalenterisovelluksessasi, jossa voit muokata sitä.

Tällä hetkellä voit muodostaa yhteyden suoraan vain yhteen kalenteritiliin. Kiertokeinona voit tilata muita kalentereita Google Kalenteriin, jonka olet integroinut Todoistiin. Kun muiden kalenterisi tapahtumat näkyvät Google Kalenterissasi, ne synkronoidaan myös Todoistiin.

Google Kalenteri on ensimmäinen tuettu kalenterisovellus. Pyrimme lisäämään tuen muille kalenterisovelluksille tulevaisuudessa.

Nämä kaksoistapahtumat on luonut vanha Google Kalenteri -integraatio, eivätkä ne ole yhteydessä mihinkään muihin tapahtumiin tai tehtäviin Todoist-tililläsi. Voit turvallisesti poistaa nämä kaksoiskappaleet manuaalisesti.

Tapahtumia ei synkronoida muihin palveluihin eivätkä ne näy varmuuskopioissa. Toisin kuin tehtävät, tapahtumat ovat vain luku -tilassa, jotka näytetään Todoistissa. Tämä tarkoittaa, että niitä ei voi muokata millään tavalla.

Emme tallenna tapahtumia Todoist-tietokantoihin, emmekä näe niitä millään tavalla. Tallennamme vain viitteen kustakin kalenterista, jotta voit valita, mistä kalentereista haluat nähdä tapahtumia Todoistissa.

Integrointi lakkaa toimimasta. Voit korjata tämän ongelman poistamalla ominaisuuden käytöstä ja ottamalla sen uudelleen käyttöön Todoistin asetuksissasi.

integraatioei tue Google Kalenteri -tehtäviä. Jotta Google Kalenteri -sisältösi synkronoituisi Todoistiin, kokeile luoda sen sijaan tapahtuma.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on ongelmia Kalenteri-integraation kanssa, ota yhteyttä meihin! Sergio, Keita, Marija tai joku muu 14 tiimijäsenistämme auttaa sinua mielellään.