Sirin käyttäminen iOS:n Todoistin kanssa

• Beginner
  • Pro
  • Business

• iOS

Varoitus

Jos käytät macOS-laitetta tai Apple Watchia, ei ole vaihtoehtoa käyttää Siriä Todoistin kanssa. Sen sijaan vaihda iOS-laitteeseen.

Sanele tehtävät ja pysy ajan tasalla siitä, mitä sinun täytyy tehdä käyttäen vain ääntäsi. Siri voi lisätä tehtäviä ja etsiä puolestasi minkä tahansa tarvitsemasi tehtävänäkymän.

Päivitä Apple-laitteesi iOS 11:een tai uudempaan käyttääksesi Siriä Todoistin kanssa.

Tehtävän lisääminen Sirillä

Aloittaaksesi, kutsu Siriä ja käytä luonnollista kieltä tehtävien lisäämiseen. Voit käyttää muutamia lauseita varmistaaksesi, että Siri ymmärtää, mitä haluat tehdä:

• Lisää [tehtävän nimi] apissa/ohjelmassa Todoist
  • Lisää tehtävä nimeltä [tehtävän nimi] apissa/ohjelmassa Todoist
  • Muistuta minua [tehtävän nimi] Todoistissa

Voit myös lisätä eräpäivän ja ajan sekä projektin mihin tahansa tehtävään käyttämällä äänikomentoja:

• Lisää [tehtävän nimi] [eräpäivä ja -aika] Todoistiin
  • Lisää [tehtävän nimi] [projektin nimi] -luettelooni Todoistissa

Kun tarkastelet tai lisäät tehtäviä projekteihin, sinun on käytettävä sanaa "lista" projektin nimen jälkeen. Siri ei vielä ymmärrä sanaa "projekti".

Esimerkiksi:

• Muistuta minua soita Jounille huomenna klo 17 apissa/ohjelmassa Todoist
  • Lisää osta maitoa ostosluettelooni Todoistissa
  • Lisää mene lenkille Todoistissa

Kun lisäät tehtävän ilman projektia, se lisätään Todoistin Yleiset-projektiin.

Tehtävien tarkasteleminen Sirin avulla

Voit pyytää Siriä näyttämään tehtäväluettelon päivämäärän, projektin tai molempien mukaan. Tässä on muutamia esimerkkejä äänikomennoista, joita voit käyttää:

• Näytä kaikki tehtävät tälle päivälle apissa/ohjelmassa Todoist
  • Näytä kaikki seuraavan seitsemän päivän tehtävät apissa/ohjelmassa Todoist
  • Näytä kaikki tehtävät tänään klo 10–12 apissa/ohjelmassa Todoist
  • Näytä minulle ostosluettelo apissa/ohjelmassa Todoist

Kuten huomasit, sinun on sanottava “apissa Todoist” minkä tahansa pyynnön loppuun, jotta hän ymmärtäisi, mitä haluat tehdä.

Siri-pikakomentojen käyttäminen Todoistin kanssa

Siri-pikakomentojen avulla voit säästää aikaa työskennellessäsi usein toistuvissa Todoist-toimissa, kuten lisäämällä kohde ostosluetteloon joutumatta valitsemaan projektiluetteloa joka kerta. Lue kaikki Todoistin käytöstä Pikakomentojen kanssa.

UKK

Joskus Siri voi olla hieman arvaamaton. Sinun kannattaa yrittää lausua Todoist "Tah-do-ist". Kokeile muuttaa puhenopeuttasi ja tiedosta, että Siri oppii, vaikka se voi viedä aikaa.

Jos sinulla on ongelmia Sirin kanssa sanan "Todoist" tunnistamisessa jopa useiden yritysten jälkeen, yritä käyttää Todoistia Pikakomennot-sovelluksen kanssa iOS:ssä. Pikakomentojen määrittäminen ohittaa tarpeen sanoa Todoist lisättäessä tehtäviä Sirin kautta.

Voit käyttää Todoistia Sirin kanssa kaikilla tuetuilla kielillä. Se voi kuitenkin olla hieman arvaamaton, ja saatat joutua muuttamaan "Todoist"-sanan ääntämistä tai puheen nopeutta ja puhetapaa.

Jos kieltäsi tuetaan, mutta Sirillä on vaikeuksia lisätä tai hakea Todoist-tehtäviä puolestasi, tarkista nämä esimerkkilausekkeet tehtävien lisäämiseksi tällä Applen tukisivulla. Voit myös tarkistaa nämä esimerkkilausekkeet nähdäksesi tehtäviä tällä Applen tukisivulla.

CarPlay ei tällä hetkellä tue Todoistia.

Tässä on kätevä pikaviite niistä asioista, mikä toimii ja mikä ei toimi, kun käytät Siriä Todoistin kanssa.