Pikakomennot-sovellusken käyttäminen iOS:n Todoistin kanssa

• Pro
  • Business
  • Beginner

• iOS

Varoitus

Pikakomennot toimivat vain iOS- ja iPadOS-laitteissa. Lue Applen Pikakomentojen käyttöopas.

Meillä kaikilla on Todoist-toimia, jotka toistamme usein, kuten tehtävän lisääminen Ostoslista-projektiisi. Mutta samojen tehtävien lisääminen projektiin ja päivämäärien asettaminen voi tuntua yksitoikkoiselta.

Hyvä uutinen on, että jos käytät Apple-laitetta, jossa on iOS 13 tai uudempi, voit nyt luoda aikaa säästäviä pikakomentoja, joiden avulla voit suorittaa yleisimmät Todoist-toiminnot joutumatta toistamaan jokaista vaihetta joka kerta.

Voit esimerkiksi luoda pikakomennon, joka auttaa sinua lisäämään tehtävän nopeasti ostoslistallesi sanomalla "Lisää ostoskoriin". Aktivoi pikakomento ja laite kysyy sinulta tehtävän nimeä, siirrä sitten tehtävä automaattisesti "Ostos"-projektiisi ja aseta sen eräpäivä lauantaiksi (tai mikä tahansa haluamasi päivämäärä ja projekti).

Pikavinkki

Jos olet määrittänyt ajastuksen Nukkuminen-tilalle, voit lisätä Todoist-pikakomennon Rauhoittuminen-näyttöön:

1. Avaa Terveys-sovellus.
  2. Napauta Uni.
  3. Napauta Kaikki ajastukset ja valinnat.
  4. Napauta Pikakomennot rauhoittumiseen.
  5. Valitse Todoist-pikakomennot, jotka haluat lisätä Rauhoittuminen-näyttöön. Voit valita neljästä pikavalinnasta: Avaa Todoist, Avaa Tulevat, Lisää tehtävä ja Avaa Tänään.

Todoistin toimintoja käyttävän pikakomennon luominen

1. Avaa Pikakomennot-sovellus.
  2. Napauta Luo pikakuvake tai näytön yläosassa +-symbolia.
  3. Etsi Todoist-toiminto Luo tehtävä.
  4. Kirjoita tehtävän nimi. Jos valitset Kysy joka kerta, sinulta kysytään tehtävän nimeä aina, kun käytät tätä pikakomentoa. Jos lisäät oman tehtävän nimen, kuten Osta maitoa, tällä nimellä oleva tehtävä lisätään aina, kun käytät tätä pikakomentoa.
  5. Sinulla on muutamia vaihtoehtoja uuden tehtävän eräpäivälle, projektille, prioriteetille ja tunnisteelle: Voit pyytää Siriä kysymään sinulta tietoja, kun luot tehtävän, tai voit määrittää jokaisen kentän erikseen (kuten asettaa projektiksi "Ostokset").
  6. (Valinnainen) Jos valitset Näytä suoritettaessa -vaihtoehdon, saat ilmoituksen aina, kun pikakomento on suoritettu.
  7. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  8. Kirjoita uuden pikakomennon nimi ja napauta Valmis.

Kun pikakomento on luotu, voit aktivoida sen kysymällä Siriltä. Voit myös aktivoida sen jakosivulta, Tänään-widgetissä, Pikakomennot-sovelluksessa, käytä pikakomentoa automaatiossa ja monissa muissa. Tässä on muutama esimerkki, joilla pääset alkuun:

• Kerro Sirille ”Valmistaudu matkalleni”, joka lisää tehtävät automaattisesti ”Matka”-projektisi pakkausluetteloosi.
  • Kerro Sirille ”Uusi lasku”, ja laite kysyy sinulta laskun nimeä, milloin se erääntyy, ja siirtää sitten uuden tehtävän ”Laskut” -projektiisi.
  • Luo automaattinen pikakomento, joka käynnistyy joka kerta, kun puhelin muodostaa yhteyden kodin langattomaan verkkoon, ja lisää tehtävän roskien viemiseksi ulos.
  • Luo automaattinen pikakomento, joka käynnistyy joka aamu klo 9 arkisin ja lisää tehtävän, joka muistuttaa sinua syömään aamiaisen, ruokkia koiran ja noutamaan suosikkikahvisi.

Pikavinkki

Jos Apple-laitteessasi on iOS 14 tai uudempi, voit mukauttaa iPhonen takaosassa olevaa kaksois- tai kolminkertaista kosketusta käynnistääksesi tietyn pikakomennon:

1. Varmista, että olet jo luonut pikakomennon tämän artikkelin ohjeiden avulla.
  2. Avaa Asetukset-sovellus.
  3. Valitse Käyttöapu.
  4. Valitse Kosketus ja sitten Takakosketusta.
  5. Valitse joko Kaksoiskosketus tai Kolmoiskosketus.
  6. Valitse pikakomento, johon haluat pääsyn helposti.