Outlookin käyttäminen Todoistin kanssa

• Beginner
  • Pro
  • Business

• Verkkoversio
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Todoistin Outlook-apuohjelman avulla voit helposti muuttaa sähköpostin uudeksi Todoist-tehtäväksi.

Järjestelmävaatimukset

Outlook-apuohjelmakehys tukee sähköpostitilejä, joita isännöidään näissä Microsoftin pilvisähköpostipalveluissa:

• Outlook.com
  • Live.com
  • Hotmail.com
  • Office 365 -sähköpostitilit
  • Pilvikäyttöiset Microsoft Exchange -tilit

Outlook-apuohjelma tukee Outlook 2019:ta tai uudempaa Windowsissa ja Outlook 2016:ta tai uudempaa macOS:ssä. Jos käytät Outlookin vanhempaa versiota, avaa verkkoselain ja kirjaudu sisään Outlook-tiliisi käyttääksesi apuohjelmaa.

Apuohjelman määrittäminen

Tarkista ensin, käytätkö työpaikan Outlook-tiliä ja onko ylläpito estänyt verkkopohjaisten apuohjelmien käytön. Jos käytät Outlook-tiliä, joka ei tue verkkoapuohjelmia, kuten IMAP- tai POP3-tiliä, Outlook-lisäosa ei välttämättä toimi.

Jos Outlook-tilisi on määritetty toimimaan verkkoapuohjelmien kanssa, seuraa näitä vaiheita:

1. Avaa mikä tahansa sähköposti Outlookissa.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Hanki apuohjelmia.
  4. Etsi Todoist.
  5. Asenna apuohjelma klikkaamalla Lisää.
  6. Klikkaa Jatka.

Huomautus

Kun avaat apuohjelman ensimmäisen kerran, sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Microsoft-tilillesi Outlook-tunnuksillasi.

Tehtävän lisääminen Todoistiin

Pikavinkki

Jos haluat avata sähköpostin, jota käytit tehtävän luomiseen, klikkaa tehtävää Todoistissa. avautuu automaattisesti uuteen selainikkunaan.

1. Avaa Outlookissa sähköposti, jonka haluat muuttaa tehtäväksi.
  2. Klikkaa sähköpostinäkymän oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Klikkaa Todoist-kuvaketta.
  4. Klikkaa Lisää Todoistiin.
  5. Jos sinua pyydetään kirjautumaan Todoist-tilillesi, klikkaa Kirjaudu sisään ja sitten Hyväksy.
  6. Todoist-paneeli avautuu, jossa voit antaa tehtävällesi nimen, määrittää eräpäivän, projektin, tunnisteet ja prioriteettitason.
  7. Kun olet valmis, klikkaa Lisää tehtävä.
  8. Tehtävä lisätään valitsemaasi projektiin.

Pikalisäyksen käyttäminen sähköpostin muuttamiseksi tehtäväksi

1. Avaa sähköposti, jonka haluat muuttaa tehtäväksi.
  2. Klikkaa sähköpostinäkymän oikeassa yläkulmassa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Klikkaa Todoist-kuvaketta.
  4. Klikkaa Lisää Todoistin Yleiset-projektiin.
  5. Tehtävä lisätään automaattisesti Todoistin Yleiset-projektiin.

Outlook-apuohjelman poistaminen

1. Kirjaudu sisään Outlook-tilillesi.
  2. Avaa sähköposti.
  3. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta sähköpostinäkymän yläosassa.
  4. Klikkaa Hanki apuohjelmia.
  5. Klikkaa vasemmanpuoleisessa valikossa Omat apuohjelmat.
  6. Klikkaa Todoist-kuvakkeen alla olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  7. Klikkaa Poista.

Huomionarvoista

• Jos käytät joko yritystiliä, jolla verkkoapuohjelmien asennus on poistettu käytöstä, tai käytät tilityyppiä, jota verkkoapuohjelmat eivät tue, kuten IMAP- tai POP3-tiliä, Outlookin apuohjelma ei välttämättä toimi tililläsi.
  • Jos sähköpostitiliäsi ei isännöidä missään Microsoftin pilvisähköpostipalveluissa, Todoist ei ehkä pysty hakemaan linkkejä, joita tarvitaan sähköpostiesi tarkastelemiseen tehtävän sisällä. Kiertotapa on luoda tehtävä sähköpostistasi ja avata sähköposti suoraan Outlookissa.
  • Todoist-tehtäviä ei voi avata Outlookin työpöytäsovelluksessa. Avaa sen sijaan tehtäväsi Outlookin verkkosovelluksessa.

UKK

Noudata näitä ohjeita poistaaksesi vanhan laajennuksen. Poista OutlookTodoistADX sovellusluettelosta.

Ei, tällä hetkellä on mahdollista lisätä eräpäivä Todoistissa.

Käyttöoikeuksien poistotapa riippuu Microsoft-tilisi tyypistä. Jos käytit apuohjelmaa henkilökohtaisella tilillä, voit hallita käyttöoikeuksia Microsoft-tilisi asetuksista: https://account.live.com/Consent/Manage. Jos käytit työpaikan tai koulun tiliä, voit hallita käyttöoikeuksiasi Omat sovellukset -portaalissa: https://myapplications.microsoft.com/.

Jos poistat Outlook-apuohjelman käyttöoikeudet, et voi käyttää sitä ennen kuin annat apuohjelman käyttää tietojasi.

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että sähköposti, jota yrität käyttää, on siirretty, arkistoitu tai poistettu.

Jotta pääset käsiksi sähköpostiin, joka on siirretty, arkistoitu tai poistettu, Outlook-apuohjelma voi pyytää sinua kirjautumaan sisään Microsoft-tilillesi saadaksesi luvan käyttää Microsoft Graph API:ta.

Tarvitset API:n, jotta voit noutaa sähköpostilinkin, joka liitetään sitten Todoist-tehtävääsi. Kun tämä on tehty, sähköpostilinkki toimii, vaikka sähköposti olisi siirretty, arkistoitu tai poistettu. Käytämme suostumustasi vain myöntääksemme Graphs API:lle pääsyn sähköpostiin linkin hakemiseen, emme mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Yleensä apuohjelma pystyy tekemään tämän automaattisesti käyttämällä kertakirjautumista, joka toimii taustalla. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole käytettävissä kaikissa Outlook-alustoissa ja tilityypeissä. Tästä syystä sinua saatetaan joissakin tapauksissa pyytää kirjautumaan sisään Microsoft-tilillesi.

Jos päätät kirjautua ulos apuohjelman asetuksista, kirjaamme sinut ulos Todoistista ja myös Microsoft-tilistäsi.

Jos olet siirtänyt linkitetyn sähköpostin kansiosta, jossa se luotiin alunperin, linkki on muuttunut virheelliseksi ja et voi käyttää sitä enää. Jos näin on, voit luoda uuden tehtävän sähköpostin uudesta sijainnista (ja voit myös poistaa vanhan tehtävän, jossa on virheellinen linkki).

Näin voi käydä, jos olet joko yritystilillä, jossa web-apuohjelmien asennus on poistettu käytöstä, tai käytät tilityyppiä, jota web-apuohjelmat eivät tue, kuten IMAP- tai POP3-tili.

Valitettavasti ei. Mallia Todoistin upottamisesta kokonaan Outlookiin ei voida enää toteuttaa. Olemme todella pahoillamme. Microsoft tukee ainoastaan tätä integraatiomallia.

Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi (jos sinulla ei ole salasanaa, voit luoda sen seuraavasti) tai avaa Outlook-verkkosovellus ja kirjaudu sisään verkkosovellukseen Google-tililläsi.

Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä käyttämään Integroidut sovellukset -vaihtoehtoa O365-hallintaportaalissa. Hänen tulee sitten valita Lisää sovelluksia ja etsiä sitten Todoist for Outlook.

Sieltä järjestelmänvalvoja voi ottaa käyttöön integroinnin joko kaikille käyttäjille vai tietyille käyttäjille. Hänen on sitten hyväksyttävä tarvittavat luvat. Laajennuksen vaatimat erityisoikeudet ovat:

• Sähköpostien lukeminen
  • Sisäänkirjautuminen ja profiilin lukeminen
  • Pääsyn säilyttäminen tietoihin, joihin olet antanut sille pääsyn