Kalenterin käyttäminen Todoistin kanssa

• Business
  • Pro

Näet Google Kalenterin tapahtumasi tehtäviesi ohella Todoistin Tänään- ja Tulevat-näkymissäsi, mikä helpottaa tulevan päivän ja viikon suunnittelua.

1 - Calendar - Week view.png

Huomautus

• Kalenteri-integraatiota voidaan käyttää vain Google Kalenterin kanssa. Voit lukea lisää täältä. Aiomme tulevaisuudessa lisätä tuen muillekin kalenteripalveluille, kuten Outlook- ja iCloud-kalenterille.
  • Integraatiota ei voida käyttää, kun Google Kalenteri -integraatio on käytössä tililläsi. Lue lisää täältä.

Integraation määrittäminen

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kalenterit-välilehti.
  4. Klikkaa Yhdistä Google Kalenteriin.
  5. Hyväksy kaikki pakolliset käyttöoikeudet.

Google Kalenterisi tapahtumat näkyvät nyt Tänään- ja Tulevat-näkymissä.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

Tapahtumien tarkasteleminen Todoistissa

Google Kalenterin tapahtumat näkyvät vain luku -tilassa Tänään- ja Tulevat-näkymissä. Tämä tarkoittaa, että niitä ei voi muokata Todoistissa. Klikkaa sen sijaan tapahtumaa avataksesi ja muokataksesi sitä Google Kalenterissa.

Tapahtumasi näyttävät hieman erilaisilta riippuen siitä, minkä asettelun asetit tehtäväluettelollesi.

Jos käytät luettelo- tai taulun-asettelua, tapahtumat ryhmitellään tapahtumapinoon tehtäväluettelosi yläosassa.

3 - Calendar - Events list.png

Jos käytät kalenteriasettelua, tapahtumasi näkyvät aikalohkoina sen mukaan, minkä keston olet asettanut niille.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Tapahtuman tietojen tarkasteleminen

Klikkaa tapahtuman nimeä, jota haluat tarkastella lähemmin. Tämä avaa tapahtuman Google Kalenterissa, josta pääset tarkastelemaan kaikkia tapahtumaasi liittyviä tietoja.

Tiettyjen kalentereiden piilottaminen

Oletusarvoisesti Todoist hakee tapahtumat kaikista yhdistetyn Google Kalenteri -tilin kalentereista, mutta voit itse päättää, mitkä kalenterit haluat nähdä Todoistissa.

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kalenterit-välilehti.
  4. Valitse kalenterit, jotka haluat näkyviin Todoistissa, tai poista valinta niistä.

4 - Calendar - Events setup complete.png

Tapahtuminen näyttäminen useista kalentereista

Voit yhdistää vain yhden Google Kalenteri -tilin kerrallaan. Voit kuitenkin tarkastella tapahtumia muista kalentereista Todoistissa tilaamalla lisää kalentereita Google Kalenteriin, jonka olet integroinut Todoistin kanssa. Toimi näin:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa sivupalkissa Muut kalenterit -kohdan vieressä olevaa +-kuvaketta.
  3. Riippuen siitä, minkä kalenterin tapahtumia haluat tarkastella, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
    • Jos haluat näyttää tapahtumia toisesta Google Kalenteri -tilistä, klikkaa Tilaa kalenteri.
    • Jos haluat näyttää tapahtumia Outlook- tai iCloud-kalenterista, klikkaa URL-osoitteesta.

Lue lisää tästä Googlen ohjeartikkelista.

Varoitus

Tilaamissasi kalentereissa on oltava Näytä kaikki tapahtuman tiedot käytössä niiden jakamisoikeusasetuksissa:

1. Vie osoitin tilattavan kalenterin päälle Google Kalenterin vasemmanpuoleisessa valikossa.
  2. Klikkaa kolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Vieritä alas kohtaan Tietyille ihmisille tai ryhmille jakaminen.
  5. Aseta tilille käyttöoikeudeksi Näytä kaikki tapahtuman tiedot.

Viikon aikalohkottaminen

Pro- tai Business-suunnitelmalla voit aikalohkottaa tehtäviä kalenterinäkymässä tapahtumien ympärille. Näin se toimii:

1. Avaa Tulevat-näkymä selaimessa tai yhdessä Todoist-työpöytäsovelluksista.
  2. Klikkaa Näkymä oikeasta yläkulmasta.
  3. Valitse Kalenteri.
  4. Klikkaa Asettelu-kohdan vierestä Viikko. Näet nyt kaikki viikon tapahtumasi.

Nyt voit ajoittaa tehtäväsi viikolle. Vedä haluamaasi paikkaan kalenterissasi.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Pikavinkki

Katso artikkelimme aikalohkon käyttämisestä viikoittaisten tarkistusten tekemiseen!

Kalenteriyhteyden katkaiseminen

Jos et enää halua nähdä tapahtumiasi Todoistissa, voit helposti katkaista kalenterin yhteyden. Toimi näin:

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Kalenterit-välilehti.
  4. Klikkaa Katkaise yhteys.

6 - Calendar - Disconnect.png

Huomionarvoista

• Tapahtumat näkyvät vain Tänään- ja Tulevat-näkymissä.
  • Vain tämän päivän ja tulevien päivien tapahtumat näkyvät Todoistissa.
  • Tapahtumasi näkyvät vain sinulle. Niiden näkyvyyttä ja asetuksia ei jaeta projektin yhteiskäyttäjille tai työtilan jäsenille.

UKK

Tapahtumia ei voi muokata Todoistissa, koska ne ovat vain luku -tilassa. Voit kuitenkin klikata tapahtumaa avataksesi sen kalenterisovelluksessasi, jossa voit muokata sitä.

Tällä hetkellä voit muodostaa yhteyden suoraan vain yhteen kalenteritiliin. Kiertokeinona voit tilata muita kalentereita Google Kalenteriin, jonka olet integroinut Todoistiin. Kun muiden kalenterisi tapahtumat näkyvät Google Kalenterissasi, ne synkronoidaan myös Todoistiin.

Google Kalenteri on ensimmäinen tuettu kalenterisovellus. Pyrimme lisäämään tuen muille kalenterisovelluksille tulevaisuudessa.

Tehtäviä ei synkronoida yhdistämääsi kalenteriin.

Yritä synkronoida Todoist-tietosi manuaalisesti.

Nämä kaksoistapahtumat on luonut vanha Google Kalenteri -integraatio, eivätkä ne ole yhteydessä mihinkään muihin tapahtumiin tai tehtäviin Todoist-tililläsi. Voit turvallisesti poistaa nämä kaksoiskappaleet manuaalisesti.

Tapahtumia ei synkronoida muihin palveluihin eivätkä ne näy varmuuskopioissa. Toisin kuin tehtävät, tapahtumat ovat vain luku -tilassa, jotka näytetään Todoistissa. Tämä tarkoittaa, että niitä ei voi muokata millään tavalla.

Emme tallenna tapahtumia Todoist-tietokantoihin, emmekä näe niitä millään tavalla. Tallennamme vain viitteen kustakin kalenterista, jotta voit valita, mistä kalentereista haluat nähdä tapahtumia Todoistissa.

Pyydämme vain vähimmäisoikeuksia, joita tarvitaan Google Kalenterin tapahtumien näyttämiseen vain luku -tilassa Todoistissa, joka on Google Kalenterin kalenterialue.