Tehtävien lajitteleminen ja ryhmitteleminen Todoistissa

• Beginner
  • Pro
  • Business

Saat yleiskuvan luetteloistasi nopeasti lajittelemalla ja ryhmittelemällä tehtäväsi.

Voit esimerkiksi ryhmitellä tehtäviä vastuuhenkilön mukaan nähdäksesi, mitä kaikki tekevät. Jos haluat nähdä, mitä tehtävää olet lykännyt pisimpään, lajittele tehtäväsi luomisajankohdan mukaan ja hoida tehtävä tänään.

Lisätietoja tehtävien oletuslajittelujärjestyksestä kussakin näkymässä.

Tehtävien lajitteleminen ja ryhmitteleminen

1. Klikkaa Todoistissa näkymää tai projektia.
  2. Klikkaa Näkymä oikeasta yläkulmasta. Tämä avaa pikavalikon, jossa on useita vaihtoehtoja.
  3. Klikkaa Lajittele-osiossa jotakin seuraavista:
    • Ryhmittely ja valitse, miten tehtävät ryhmitellään.
    • Lajittelu ja valitse, miten tehtävät lajitellaan.

Pikavinkki

Klikkaa Suunta lajitellaksesi tehtävät nousevaan tai laskevaan järjestykseen.

Tietoja tehtävien lajittelusta osioihin

Tehtävät lajitellaan omien osioidensa sisällä.

Jos sinulla on esimerkiksi prioriteetin 1 tehtävä projektin viimeisessä osiossa ja lajittelet tämän projektin tehtävät prioriteetin mukaan, prioriteetti 1 -tehtävä näkyy vain osion yläosassa. Se ei näy projektin yläosassa.

Lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehdon poistaminen

Kun lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehtoa käytetään näkymässä tai projektissa, se näytetään yläreunassa. Opi poistamaan lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehto:

1. Klikkaa Näkymä oikeasta yläkulmasta.
  2. Napauta lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehtojen valikkoa ja valitse sitten Oletus.

Huomionarvoista

• Logogrammit (esimerkiksi: japanilainen kanji 漢字) ja erikoismerkit, kuten å, ä, ö, æ ja ø, jätetään huomiotta käytettäessä vaihtoehtoa Lajittele nimen mukaan.
  • Alitehtävät säilyvät alkuperäisessä järjestyksessä luetteloita ryhmitettäessä ja lajitettaessa. Voit järjestää ne manuaalisesti uudelleen avaamalla päätehtävän tehtävänäkymässä.
  • Voit järjestää tehtäviä uudelleen manuaalisesti vain, kun näkymässäsi on käytössä manuaalinen lajittelu.
  • Jos projektissa tai näkymässä käytetään ryhmittelyvaihtoehtoa, et voi lajitella tehtäviä manuaalisesti.
  • Lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehtoja ei jaeta muille projektin osallistujille, joten voit muokata näkymiä ja löytää parhaan ratkaisun ketään häiritsemättä.
  • Lajitteluvaihtoehdot eivät ole käytettävissä iOS- tai Android-sovelluksen Tulevat-näkymässä.

Pyydä apua

Jos sinulla on ongelmia tehtävien järjestämisessä lajittelu- tai ryhmittelyvaihtoehtojen avulla, ota meihin yhteyttä.