Kiinteän tai kelluvan ajan asettaminen tehtävälle

• Beginner
  • Pro
  • Business

Kun asetat ajan tehtävään, voit asettaa ajan määräytyvän aikavyöhykkeesi mukaan. Muulloin voit haluta määrittää ajan aikavyöhykkeestä riippumatta.

Voit valita näistä kahdesta asettamalla tehtävillesi kelluvan tai kiinteän ajan varmistaaksesi, että asiat valmistuvat silloin, kun niiden on tarkoitus, missä oletkin. Tässä on hieman tietoa näistä kahdesta vaihtoehdosta:

Kelluva aika

Jos asetat kelluvan ajan, tehtäväsi eräaika pysyy samana aikavyöhykkeestäsi riippumatta. Esimerkiksi klo 9:00 Helsingin aikaan erääntyvä tehtävä erääntyy myös klo 9:00 Kööpenhaminan aikaan.

Jos matkustat Helsingistä Kööpenhaminaan, tehtävän eräaika pysyy 9:00. Jos jaat projektin Kööpenhaminassa asuvalle käyttäjälle, tehtävän eräaika on molemmille teille 9:00, vaikka ette olisi samalla aikavyöhykkeellä.

Oletuksena kaikki eräajat ovat kelluvia.

Kiinteä aika

Jos asetat kiinteän ajan, tehtävän eräaika mukautuu kyseisen aikavyöhykkeen perusteella. Esimerkiksi klo 9:00 Helsingin aikaan erääntyvä tehtävä erääntyy klo 8:00 Kööpenhaminan aikaan.

Jos matkustat Helsingistä Kööpenhaminaan, tehtävän eräaika on 8:00. Jos jaat projektin Kööpenhaminassa asuvalle henkilölle, tehtävän eräaika on sinulle 9:00 ja 8:00 yhteiskäyttäjälle.

Huomautus

Kun valitset kiinteän ajan, voit valita vain nykyisen aikavyöhykkeen. Jos toinen käyttäjä on valinnut toisen aikavyöhykkeen, näet myös kolmannen vaihtoehdon, joka säilyttää tehtävän nykyisen aikavyöhykkeen.

Valitse kelluvan tai kiinteän ajan väillä tehtävällesi millä tahansa alustalla:

1. Kun lisäät tai muokkaat tehtävää, klikkaa tehtävänäkymän Eräpäivä-kenttää tai kalenterikuvaketta.
  2. Klikkaa ajoittimen alareunassa Aika.
  3. Anna tehtävällesi eräaika ja klikkaa Aikavyöhyke-valikkoa.
  4. Valitse, haluatko käyttää kiinteää vai kelluvaa aikaa.

Jos yhteiskäyttäjä on jo asettanut tehtävän aikavyöhykkeen, näet kolmannen vaihtoehdon sen säilyttämiseksi.

5. Klikkaa Tallenna tallentaaksesi muutokset.

UKK

Tehtäväsi eräaika asetetaan oletusarvoisesti kelluvan ajan mukaan.

Et voi. Voit käyttää nykyistä aikavyöhykettäsi edellyttäen, että kukaan muu ei ole vielä asettanut aikavyöhykettä, jolloin sinulla on myös mahdollisuus säilyttää tehtävän nykyinen aikavyöhyke.

Asettamalla kelluvan ajan tehtävillesi voit varmistaa, että eräpäivä pysyy samana kaikissa laitteissa riippumatta siitä, minkä aikavyöhykkeen olet asettanut.