Johdatus osioihin

• Beginner
  • Pro
  • Business

Ison projektin vieminen loppuun on aina helpompaa, kun jaottelet sen helposti hallittavampiin osiin käyttämällä osioita.

Järjestä projektit osioihin ryhmitelläksesi tehtävät yhteen. Tämä auttaa hahmottamaan paremmin, mitä kaikkea on vielä tehtävänä.

Lisää osioita projektiisi, vedä asiaankuuluvat tehtävät osioon, johon ne kuuluvat. Tulet huomaamaan, että eteneminen on paljon helpompaa, kun et joudu tuijottamaan yhtä pitkää listaa, joka saattaa tuntua ylivoimaiselta.

Osion lisääminen projektiin

1. Klikkaa projektin oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Lisää osio.
  3. Kirjoita osiosi nimi ja klikkaa Lisää osio.

Pikavinkki

Luo osio suoraan olemassa olevan osion yläpuolelle tai alapuolelle viemällä hiiri osioiden väliin ja klikkaamalla näkyviin tulevaa Lisää osio -riviä.

Tehtävien lisääminen osioon

Pidä projektisi järjestettynä lisäämällä tehtäviä osioihisi.

Uuden tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä uuden tehtävän osioon neljällä tavalla:

• Luo tehtävä mihin tahansa projektiin ja vedä tehtävä osion alle (varmista, että osio on laajennettu ennen tehtävän vetämistä).
  • Laajenna osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän, ja klikkaa sitten Lisää tehtävä.
  • Jos olet jo projektissa, jossa on osio, johon haluat lisätä tehtävän, kirjoita /, jota seuraa osion nimi (esimerkiksi /Kokoukset). Jos et ole projektissa, jonka osioon haluat lisätä tehtävän, voit kirjoittaa #, jota seuraa projektin nimi, sitten / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi #Työ /Kokoukset).
  • Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän ja lisää sitten tehtävä osioon joko käyttämällä projektikuvaketta tai kirjoittamalla /Osion nimi heti tehtävän nimen jälkeen.

Olemassa olevan tehtävän lisääminen osioon

Voit lisätä olemassa olevan tehtävän osioon kahdella tavalla:

1. Laajenna tarvittaessa osio, johon haluat lisätä uuden tehtävän.
  2. Vedä tehtävä osioon.
  3. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  4. Käytä projektikuvaketta tai kirjoita /osion nimi suoraan tehtävän nimen jälkeen.

Jos tehtävä ei ole samassa projektissa kuin osio:

1. Klikkaa tehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Klikkaa projektikuvaketta valitaksesi uuden projektin ja osion.

Pikavinkki

Kirjoita tehtävän nimeen # ja sen jälkeen projektin nimi. Kirjoita sitten / ja sen jälkeen osion nimi (esimerkiksi #Työ /Kokoukset). Näin voit määrittää tehtävän nopeasti uuteen projektiin ja osioon. Jos sinun on siirrettävä useita tehtäviä osioon, käytä monivalintatoimintoa.

Osion uudelleennimeäminen

Pikavinkki

Jos käytät Todoistia tietokoneella tai mobiililaitteen selaimessa, voit vaihtaa osion nimen nopeasti ja helposti avaamalla projektin, johon osio kuuluu, ja klikkaamalla sitten osion nimeä.

1. Klikkaa osion nimeä.
  2. Kirjoita osion uusi nimi.
  3. Klikkaa Tallenna.

Osion siirtäminen

Haluatko, että osiosi luetellaan muualla projektissa? Voit järjestää uudelleen:

Vedä osio uuteen sijaintiin ja päästä irti.

Lisäsitkö osion väärään projektiin vai tarvitsetko sitä muualla? Voit siirtää sen!

Varoitus

Jos osio on tiimiprojektissa, voit siirtää sen vain toiseen saman tiimin projektiin.

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Siirrä osio.
  3. Klikkaa projektia, johon haluat siirtää osion.

Kun siirrät osion toiseen projektiin, kaikki osion tehtävät siirretään kyseiseen projektiin.

Osion monistaminen

Monista osio ja kaikki sen tehtävät klikkaamalla osion nimen oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Monista osio.

Osion arkistoiminen

Arkistoi osio projektista milloin tahansa. Tehtävät, jotka ovat arkistoidussa osiossa, merkitään suoritetuiksi.

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Arkistoi osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Arkistoi.

Jos haluat tarkastella arkistoitua osiota, napsauta Näkymä projektin oikeasta yläkulmasta ja ota käyttöön Suoritetut tehtävät. Arkistoidut osiot näkyvät harmaina, ja näiden osioiden tehtävät näkyvät suoritetuina.

Pikavinkki

Palauta arkistoitu osio klikkaamalal oikealla olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitsemalla Palauta osio arkistosta. Osion tehtävät säilyvät suoritettuina.

Osion poistaminen

Poista osio pysyvästi, jos sinun ei tarvitse viitata siihen ja sen tehtäviin.

Varoitus

Kun osio poistetaan, se poistaa kaikki sen aktiiviset ja suoritetut tehtävät. Voit palauttaa poistetun osion tuomalla varmuuskopion.

Jos haluat poistaa osion mutta säilyttää sen tehtävät, valitse tehtävät ja siirrä ne toiseen osioon tai projektiin napauttamalla Siirrä...-kuvaketta.

1. Klikkaa osion oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Poista osio.
  3. Vahvista klikkaamalla Poista.

UKK

Voit luoda korkeintaan 20 osiota projektia kohti.

Et voi, nämä yksityiskohdat voidaan lisätä vain tehtäviin.

Ei, osioita ei voi delegoida käyttäjille.

Et voi. Sen sijaan voit arkistoida osion. Muista suorittaa tehtävät ensin ansaitaksesi karmapisteitä osion aktiivista tehtävistä.

Ei, voit arkistoida vain osioita ja projekteja. Voit sen sijaan joko suorittaa tai poistaa yksittäisiä tehtäviä.

Ei. Jos haluat arkistoida osion mutta säilyttää sen aktiiviset tehtävät, sinun on siirrettävä ne pois osiosta. Nopea tapa tehdä tämä on monivalita tehtävät ja valita sitten, mihin osioon tai projektiin haluat siirtää ne.

Kyllä, erikoismerkkejä, kuten # " ( ) | & ! _ - tai , tuetaan.