Useiden tehtävien luominen ja hallinnoiminen Todoistissa

Joskus haluat kopioida luettelon toiselta sivulta tai sovelluksesta ja lisätä sen tehtäviksi Todoistiin. Sinulla voi esimerkiksi olla luettelo tuotteista, kuten ostoslista, jonka haluat muuttaa tehtäviksi. Liitä vain luettelo leikepöydältäsi, kun luot uutta tehtävää, niin saat mahdollisuuden luoda tehtävän jokaiselle kohteelle.

Useiden tehtävien luominen

Tässä on nopea ja helppo tapa lisätä useita tehtäviä:

1. Kopioi luettelon kohteet, jotka haluat muuntaa tehtäviksi.
  2. Avaa Todoist ja klikkaa Lisää tehtävä tai avaa Pikalisäys.

Valinnainen: Lisää eräpäivä ja -aika, prioriteetti, tunniste tai projekti.

3. Liitä luettelo tehtävänimikenttään.
  4. Kun sinulta kysytään "Lisäännkä X tehtävää?", sinulla on kolme vaihtoehtoa:
    • Peruuta: Lopeta näiden kohteiden lisääminen tehtäviksi.
    • Lisää yhtenä tehtävänä: Lisää kaikki kohteet yhdeksi tehtäväksi.
    • Lisää X tehtävää: Lisää jokainen kohde tehtäväksi.

Jos haluat liittää useita alitehtäviä:

1. Klikkaa päätehtävää avataksesi tehtävänäkymän.
  2. Klikkaa + Lisää alitehtävä.
  3. Liitä luettelosi.
  4. Vahvista valitsemalla Lisää X tehtävää.

Pikavinkki

Jos sinulla on ongelmia monirivisen tekstin liittämisessä Todoistiin, suosittelemme, että yrität liittää tekstiä painamalla Shift + Ctrl + V (Windows) tai Optio + Cmd + Shift + V (macOS). Jos käytät Android-laitetta, voit painaa pitkään ja valita Liitä pelkkänä tekstinä.

Useiden tehtävien hallinnoiminen

Useiden tehtävien valitseminen samanaikaisesti on kätevä tapa uudelleenajoittaa, määrittää prioriteettitasoja, siirtää tai erämuokata tehtäviä, jotta voit keskittyä tärkeimpiin asioihin.

1. Paina Ctrl (Windows) tai Cmd (macOS) ja klikkaa tehtävien nimiä valitaksesi ne. Voit valita joukon tehtäviä pitämällä Shift-näppäintä painettuna. Tämä korostaa valitut tehtävät.
  2. Valitse yläreunassa näkyvästä valikosta toiminto, jonka haluat suorittaa:
    • Klikkaa Eräpäivä ajoittaaksesi kaikki valitut tehtävät.
    • Klikkaa Siirrä projektiin siirtääksesi kaikki valitut tehtävät toiseen projektiin ja/tai osioon.
    • Klikkaa Tunnisteet lisätäksesi tai poistaaksesi tunnisteet kaikista valituista tehtävistä.
    • Klikkaa Prioriteetti muuttaaksesi kaikkien valittujen tehtävien prioriteettia.
    • Klikkaa LisääDelegoi (käytettävissä vain jaetuissa projekteissa), jotta voit delegoida kaikki valitut tehtävät yhteiskäyttäjälle.
    • Klikkaa Lisää → Suorita suorittaaksesi kaikki valitut tehtävät. (Jos olet valinnut suoritetut tehtävät, näet sen sijaan vaihtoehdon Merkitse suorittamattomaksi.)
    • Klikkaa LisääMonista tehdäksesi kopion kaikista valituista tehtävistä.
    • Klikkaa LisääPoista poistaaksesi kaikki valitut tehtävät.

Useiden tehtävien vetäminen

Säästä aikaa ja klikkauksia vetämällä useita tehtäviä:

• Järjestä ne uudelleen projektin tai osion sisällä.
  • Siirrä ne toiseen projektiin sivupalkissa.
  • Siirrä ne toisen tehtävän alle muuttaaksesi ne alitehtäviksi. Varmista, että käytät projektissa luetteloasettelua.

Tehtäviä ei voi vetää ja siirtää muiden tehtävien alle, jos olet Tänään-, Tulevat-, suodattimet- tai tunnistenäkymässä.

UKK

Ei. Jos käytät Todoistia macOS:ssä, Windowsissa tai selaimessa, tehtäväsi pysyvät valittuina toiminnon suorittamisen jälkeen. Jos käytät Androidissa tai iOS:ssä, tehtäviesi valinta poistetaan toiminnon suorittamisen jälkeen.

Ei, uusia objekteja, kuten tunnisteita ja projekteja, ei luoda, kun lisäät useita tehtäviä kerralla. Jos esimerkiksi @tunniste ei ole olemassa, sitä ei luoda ja se jäsennetään tekstinä. Jos @tunniste kuitenkin on tunnisteluettelossasi, se lisätään.

Kyllä, jos jokin luettelon kohde sisältää eräpäivän tekstissä, luotu tehtävä saa sen eräpäivän tehtäväeditorissa valitun päivämäärän sijaan. Liitetyn tekstin ominaisuudet ovat aina etusijalla.

Jos valintasi sisältää sekä aktiivisia että suoritettuja tehtäviä, vain suoritettuihin tehtäviin sovellettavat toiminnot, poistaminen ja kopioiminen, ovat käytettävissä.