Brug Genveje med Todoist til iOS

• Pro
  • Business
  • Begynder

• iOS

Advarsel

Genveje virker kun på iOS- og iPadOS-enheder. Læs brugervejledningen til Genveje fra Apple.

Vi har alle Todoist-handlinger, vi gentager ofte, som fx at føje en opgave til indkøbsprojektet. Sommetider kan det blive ensformigt konstant at skulle tilføje den til det samme projekt og indstille den samme dato.

Den gode nyhed er, at hvis du bruger en Apple-enhed, der kører iOS 13 eller nyere, kan du nu oprette tidsbesparende Genveje, der giver dig mulighed for at udføre dine mest brugte Todoist-handlinger uden at skulle gentage hvert trin hver gang.

Du kan for eksempel oprette en genvej, der hjælper dig med hurtigt at føje en opgave til din indkøbsliste ved blot at sige "Tilføj til indkøb". Aktiver genvejen, og din enhed vil bede dig om opgavens navn og derefter automatisk flytte opgaven til dit "Indkøb" -projekt og indstille forfaldsdatoen til lørdag (eller hvilken dato og projekt, der fungerer for dig!).

Kvik-tip

Hvis du har opsat en tidsplan for et Søvnfokus, kan du tilføje Todoist-genveje til din Sengetid-skærm:

1. Åbn appen Sundhed.
  2. Tryk på Søvn.
  3. Tryk på Komplet søvnplan og valg.
  4. Tryk på Genveje for Afslapning.
  5. Vælg de Todoist-genveje, du vil føje til din Afslapning-skærm. Du kan vælge mellem fire genveje: Åbn Todoist, Åbn kommende, Tilføj opgave og Åbn I dag.

Opret en genvej, der bruger Todoist-handlinger

1. Åbn den selvstændige Genveje -app.
  2. Tryk på Opret genvej eller på+ -symbolet øverst på skærmen.
  3. Søg efter Todoist-handlingen Opret opgave.
  4. Angiv opgavens navn. Hvis du vælger Spørg hver gang, bliver du bedt om opgavens navn, hver gang du bruger denne genvej. Hvis du tilføjer dit eget opgavenavn, såsom Køb mælk, tilføjes en opgave med dette navn, hver gang du bruger denne genvej.
  5. Du har et par valgmuligheder for forfaldsdato, projekt, prioritet og etiketter til den nye opgave: Du kan få Siri til at bede dig om oplysningerne, når du opretter opgaven, eller du kan eksplicit indstille hvert felt (som fx at indstille projektet til "Indkøb").
  6. (Valgfrit) Hvis du skifter til Vis efter afvikling, får du besked, hver gang genvejen har kørt.
  7. Tryk på Næste i øverste højre hjørne.
  8. Indtast navnet på din nye genvej, og tryk på Færdig.

Når din genvej er oprettet, kan du aktivere den ved at spørge Siri. Du kan også aktivere den fra delingsarket, I dag-widget, fra Genveje-appen, bruge genvejen i en automatisering med mere. Her er et par eksempler til at begynde med:

• Bed Siri om at "Gør klar til min rejse", som automatisk kan føje opgaver for hvert element på din pakkeliste til dit "Rejse" -projekt.
  • Fortæl Siri om en "Ny regning", og din enhed beder dig om navnet på regningen, og hvornår den skal betales, hvorefter den nye opgave flyttes til dit "Regninger" -projekt.
  • Opret en automatisk genvej, der udløses, hver gang din telefon opretter forbindelse til dit hjemme-Wi-Fi og tilføjer en opgave om at gå ud med skraldet.
  • Opret en automatiseret genvej, der udløses hver morgen kl. 9 på hverdage og tilføjer en opgave om at spise morgenmad, en opgave om at fodre hunden og en opgave om at hente din yndlingskaffe.

Kvik-tip

Hvis din Apple-enhed kører iOS 14 eller nyere, kan du tilpasse dobbelt eller tredobbelt tryk på bagsiden af din iPhone til at starte en bestemt genvej:

1. Sørg for, at du allerede har oprettet genvejen ved hjælp af instruktionerne i denne artikel.
  2. Åbn appen Indstillinger.
  3. Vælg Tilgængelighed.
  4. Vælg Berøring og derefter Tryk på bagsiden.
  5. Vælg enten Tryk to gange eller Tredobbelt tryk.
  6. Vælg den genvej, du vil have let adgang til.