Todoist-projectsjablonen importeren of exporteren

• Beginner
  • Pro
  • Business

• Web
  • macOS
  • Windows 10

Waarschuwing

Je kan alleen in de Todoist-apps op web of desktop projectsjablonen aanmaken. Deze functie is niet beschikbaar op de mobiele apps.

Sommige projecten komen vaker voor. Als je merkt dat je dubbel werk doet en hetzelfde type project keer op keer opnieuw maakt, kan je tijd besparen door je oorspronkelijke project opnieuw te gebruiken en er een projectsjabloon van te maken. Je kan het sjabloon dan zo vaak als je maar wil hergebruiken.

Je kan projectsjablonen exporteren als CSV-bestanden of als URLs die je later opnieuw kan gebruiken en gemakkelijk met iedereen kan delen.

Projectsjablonen aanmaken en exporteren

1. Klik op het project in de zijbalk.
  2. Klik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Exporteren als CSV.
  4. Kies of je het sjabloon als een CSV-bestand wil opslaan of als een deelbare URL.

Snelle tip

Dupliceer gemakkelijk taken in een project.

Je projectsjabloon zal een exacte kopie zijn van het originele project, inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Tevens kan je ook zelf sjablonen maken om taken uit een ander programma of een andere spreadsheet te importeren, met een CSV-bestand. Meer informatie over hoe je een CSV-bestand kan opmaken om het naar Todoist te importeren.

Je hebt de mogelijkheid om “Relatieve datums” in je sjabloon te gebruiken. Dat betekent dat datums zoals “morgen” of “over 5 dagen” op de datum waarop je het sjabloon in een (nieuw) project importeert zullen worden gebaseerd. Als je bijvoorbeeld een nieuw project aanmaakt en het sjabloon op 5 mei importeert, zal elke taak met een deadline van "morgen" voor 6 mei ingepland worden.

Wanneer je een project downloadt, wordt de begindatum van een terugkerende deadline niet opgeslagen in het sjabloon. Als je bijvoorbeeld een taak hebt met een terugkerende deadline elk jaar vanaf 31 januari en je daarna een sjabloon met die taak exporteert en importeert, wordt de deadline van de taak gewijzigd naar elk jaar.

Projectsjablonen van een deelbare URL importeren

1. Klik op de link voor het projectsjabloon dat je wil importeren.
  2. Klik op Dit sjabloon gebruiken.

Een nieuw project verschijnt onderaan je projectlijst met alle taken van het originele project, inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Kant-en-klare projectsjablonen importeren van todoist.com/templates

Wil je graag een vliegende start maken bij je volgende project? Neem dan eens een kijkje in onze Todoist sjabloon-bibliotheek. Deze bevat meer dan 60 handige sjablonen in verschillende categorieën zoals zakelijk, persoonlijk en creatief. Je vindt onze sjablonen op todoist.com/templates.

Projectsjablonen van een CSV-bestand importeren

Het project wordt gevuld met alle originele projecttaken, inclusief alle deadlines, opmerkingen en bestanden.

Je kan het projectsjabloon nog sneller importeren door het CSV-bestand rechtstreeks in een bestaand project te slepen.

Zodat Todoist je CSV-bestand correct kan importeren, moet het gecodeerd zijn met een UTF-8 opmaak:

1. Maak een nieuw project aan (of open een bestaand project) om je sjabloon erin te importeren.
  2. Klik op het drie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Importeren uit CSV. Zorg ervoor dat je CSV-bestand UTF-8 gecodeerd is.
  4. Selecteer het CSV-bestand in je computer.

Veelgestelde vragen

Ja! Of je een project nu in het lijstoverzicht of in het boardoverzicht naar een CSV-bestand exporteert, het zal in dit overzicht blijven staan wanneer je het weer importeert.

Nee, helaas niet. Alleen actieve taken zullen geëxporteerd/geïmporteerd worden.

Nee, ze kunnen niet verlopen.

Ja, iedereen die beschikt over de URL van een sjabloon heeft toegang tot dit sjabloon en kan alle taken hierin bekijken.

Sjablonen zijn beschikbaar in het Engels, Spaans, Duits, Nederlands, Italiaans, Pools, Turks, Japans, Portugees, Tsjechisch, Frans, Koreaans en Russisch.

We werken aan het toevoegen van ondersteuning voor Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Fins, Deens, Noors en Zweeds.