Een CSV-bestand opmaken voor import in Todoist

• Pro
  • Business
  • Beginner

• Web
  • macOS
  • Windows 10

Je houdt taken bij in een ander programma of spreadsheet, maar hebt besloten om ze in Todoist te importeren. Geen probleem, exporteer eenvoudig je taken vanuit het andere programma of spreadsheet naar een CSV-bestand en importeer ze vervolgens in Todoist.

Bij het importeren van taken met een CSV-bestand moet je je houden aan een specifiek format dat Todoist kan herkennen. Download dit sjabloon en pas deze aan om te voorkomen dat je tegen problemen aanloopt bij het importeren van je taken.

Zorg ervoor dat de data in je CSV-bestand zich houdt aan de onderstaande criteria:

KolomInhoudOmschrijving
TYPEtask, section, of note (deze zijn hoofdletter-gevoelig en moeten in kleine letters worden geschreven)Gebruik task om een taak toe te voegen. Gebruik sectionom een sectie toe te voegen. Gebruik note als je een opmerking aan een taak in de rij erboven toe wil voegen.
CONTENT

naam van de taak, naam van de sectie, of inhoud van de opmerking

Typ de naam van je taak wanneer je een taak toevoegt.

(Wanneer je een taak aanmaakt, kan je labels toevoegen door de @labelnaam toe te voegen aan de naam van je taak.)

Typ de naam van de sectie wanneer je een sectie toevoegt.

Typ de inhoud van de opmerking wanneer je een opmerking toevoegt.

DESCRIPTION

inhoud van de taakomschrijving

Typ de inhoud van de taakomschrijving wanneer je een omschrijving wil toevoegen.

PRIORITY

1, 2, 3, of 4

Typ 1 om p1 aan de taak toe te voegen (hoogste prioriteit).

Typ 2 om p2 aan de taak toe te voegen.

Typ 3 om p3 aan de taak toe te voegen.

Typ 4 om p4 aan de taak toe te voegen (laagste prioriteit).

Als je deze cel leeg laat, wordt er automatisch p1 aan de taak toegevoegd.

INDENT

1, 2, 3 of 4

Gebruik 1 om geen inspringing toe te voegen (de taak is een hoofdtaak).

Gebruik 2 om in te springen en zo van de taak een subtaak te maken.

Gebruik 3 om er een onderliggende taak met twee inspringingen van te maken.

Enzovoorts.

Als je deze cel leeg laat, wordt er geen inspringing toegevoegd.

AUTHORgebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers-ID tussen haakjes toe, van de persoon die de taak heeft aangemaakt.

Bijvoorbeeld Evert (14781400).

Als je deze cel leeg laat, wordt automatisch jouw gebruikersnaam en ID toegevoegd.

RESPONSIBLEgebruikersnaam (ID)

Voeg de gebruikersnaam + het gebruikers-ID tussen haakjes toe, van de persoon aan wie je de taak wil toewijzen.

Bijvoorbeeld Evert (14781400).

Als je deze cel leeg laat, wordt de taak niet toegewezen.

DATE

deadline en tijd of terugkerende deadline en tijd

Voeg een deadline en tijd toe als je de taak in wil plannen. Je kan ook een terugkerende deadline toevoegen.

Als je deze cel leeg laat, wordt er geen deadline aan de taak toegevoegd.

DATE_LANGTaalcode

Voeg de taalcode toe voor de taal van je Todoist-app om de deadline in te stellen (indien van toepassing). Dit zijn de officiële Todoist-taalcodes:

cs voor Tsjechisch.

da voor Deens.

de voor Duits.

en voor Engels.

es voor Spaans.

fi voor Fins.

fr voor Frans.

it voor Italiaans.

ja voor Japans.

ko voor Koreaans.

nb voor Noors.

nl voor Nederlands.

pl voor Pools.

pt_BR voor Braziliaans Portugees.

ru voor Russisch.

sv voor Zweeds.

zh_CN voor Vereenvoudigd Chinees.

zh_TW voor Traditioneel Chinees.

TIMEZONETijdzone

Voeg de tijdzone toe die in jouw Todoist-account staat ingesteld. (Je kan deze terugvinden onder Instellingen > Algemeen.)

Bijvoorbeeld, US/Eastern.

Als je deze cel leeg laat zal Todoist automatisch de juiste tijdzone toepassen.

DURATIONCijfer dat de taakduur weergeeft.

Voeg het geschatte aantal minuten toe dat nodig is om aan een taak te werken.

Laat deze cel leeg om geen taakduur toe te voegen.

DURATION UNITminute of None

Specifieer de tijdseenheid voor de taakduur.

Indien er geen taakduur is, zal er None verschijnen in deze cel.

metaview_style=board

Importeer het sjabloon in de board-layout.

Een CSV-bestand opslaan met UTF-8 codering

Zodat Todoist het CSV-bestand correct kan importeren, moet het gecodeerd zijn met een UTF-8 opmaak.

Kom te weten hoe je een CSV-bestand met UTF-8 codering opslaat in Microsoft Excel, Numbers en Kladblok.

1. Open je CSV-bestand in Microsoft Excel.
  2. Klik op Archief links bovenin je scherm.
  3. Selecteer Opslaan als...
  4. Open het menu naast Bestandsindeling.
  5. Selecteer CSV UTF-8 (door komma's gescheiden waarden) (.csv).
  6. Klik op Opslaan.
  1. Open je CSV-bestand in Numbers.
  2. Klik op Archief links bovenin je scherm.
  3. Selecteer Exporteer naar...
  4. Selecteer CSV...
  5. Klik op Geavanceerde opties.
  6. Open de drop-down naast Tekstcodering.
  7. Selecteer Unicode (UTF-8).
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op Bewaar na het kiezen van een naam en locatie voor je bestand.
  1. Open je CSV-bestand in Kladblok.
  2. Klik op Archief links bovenin je scherm.
  3. Selecteer Opslaan als...
  4. Selecteer de volgende opties:
    • Open het menu Opslaan als type. Selecteer Alle bestanden.
    • Open het menu Codering. Selecteer UTF-8.
    • Geef je bestand een nieuwe naam met de .csv-extensie. Als je bijvoorbeeld je bestand "Werk" wil noemen, moet je je bestand als Werk.csv opslaan.
  5. Klik op Opslaan.

Een import terugdraaien

Als een CSV-bestand succesvol geïmporteerd werd in Todoist, is er geen optie om het proces terug te draaien. Als alternatief kan je taken in groep selecteren en verwijderen bij de taken die per vergissing geïmporteerd werden.

Veelgestelde vragen

Je kan deze informatie ophalen door een gedeeld Todoist-project, waar de gebruiker momenteel deel van uitmaakt, te exporteren:

1. Zoek het gedeeld Todoist-project waaraan de gebruiker is toegevoegd.
  2. Klik op het web_three-dots.svgdrie stippen-icoon rechts bovenin.
  3. Selecteer Exporteren als sjabloon.
  4. Selecteer Exporteren als bestand.
  5. Open het CSV-bestand en zoek de gebruikersnaam en gebruikers-ID op in de cel RESPONSIBLE, in de rij van de toegewezen taak.

Controleer of elke cel de juiste inhoud heeft. Als er in een cel een foutje is gemaakt, negeert Todoist de rij en zal het naar de volgende rij doorgaan.

Let erop dat de inhoud (zoals task, section en note) in de kolom TYPE hoofdletter-gevoelig is en in kleine letters moet worden geschreven)

Je kan dit probleem verhelpen met de volgende instructies:

1. Klik op kolom A om de volledige kolom te selecteren.
  2. Klik op het tabblad Gegevens.
  3. Klik op de optie Tekst naar kolommen.
  4. Selecteer Gescheiden en klik op Volgende.
  5. Vink de box Puntkomma aan en verwijder de vinkjes in alle andere boxes.
  6. Klik op Voltooien om te bevestigen.

Ja! Of je een project nu als lijst of als board naar een CSV-bestand exporteert, het zal in dezelfde layout blijven staan wanneer je het weer importeert.