Formater en CSV-fil til importering i Todoist

• Pro
  • Business
  • Begynder

• Web
  • macOS
  • Windows 10

Du holder styr på opgaver i et andet program eller regneark, men har besluttet, at det er bedst at importere dem til Todoist. Intet problem — eksporter blot dine opgaver fra det andet program eller regneark til en CSV-fil og derefter importer dem til Todoist.

Når du importerer opgaver ved hjælp af en CSV-fil, skal du holde dig til et særligt format, som Todoist kan genkende. Download denne skabelon og modificer den for at sikre, at du ikke støder på problemer, når du importerer dine opgaver.

Når du gennemgår din CSV-fil, skal du sikre dig, at hver linje følger reglerne nedenfor:

KolonneIndholdBeskrivelse
TYPEtask, section, eller note (der skelnes mellem små og store bogstaver og disse bør skrives med små bogstaver)Brug task til at tilføje en opgave. Brug sectionfor at tilføje en sektion. Brug note, hvis du tilføjer en kommentar til opgaven i rækken ovenfor.
CONTENT

navnet på opgaven, navnet på sektionen eller indholdet af noten

Skriv navnet på opgaven, hvis du tilføjer en opgave.

(Når du opretter en opgave, kan du tilføje etiketter ved at skrive @etiketnavn som et tillæg til opgavens navn.)

Skriv navnet på sektionen, hvis du tilføjer en sektion.

Indtast indholdet af kommentaren, hvis du tilføjer en kommentar.

DESCRIPTION

opgavebeskrivelsens indhold

Skriv opgavebeskrivelsens indhold, hvis du vil tilføje en beskrivelse.

PRIORITY

1, 2, 3 eller 4

Skriv 1 for at tilføje p1 til opgaven (højeste prioritet).

Skriv 2 for at tilføje p2 til opgaven.

Skriv 3 for at tilføje p3 til opgaven.

Skriv 4 for at tilføje p4 til opgaven (laveste prioritet).

Hvis du lader denne celle være tom, tilføjes p1 automatisk til opgaven.

INDENT

1, 2, 3 eller 4

Brug 1 og opgaven vil ikke blive indrykket (hvilket betyder at det er en overordnet opgave).

Brug 2 for at indrykke opgaven til at blive en underopgave.

Brug 3 for at indrykke opgaven til at blive en under-underopgave.

Og så videre.

Hvis du lader denne celle være tom, vil opgaven ikke blive indrykket.

AUTHORbrugernavn (ID)

Tilføj brugernavn + bruger-ID i parentes på den person, der oprettede opgaven.

For eksempel Lars (14781400).

Hvis du lader denne celle være tom, vil dit navn og ID automatisk blive tilføjet.

RESPONSIBLEbrugernavn (ID)

Tilføj brugernavn + bruger-ID i parentes på den person, du ønsker at tildele opgaven til.

For eksempel Lars (14781400).

Hvis du lader denne celle være tom, vil der ikke blive tilføjet nogen opgaveansvarlig til opgaven.

DATE

forfaldsdato- og tidspunkt eller tilbagevendende forfaldsdato- og tidspunkt

Tilføj forfaldsdato og -tidspunkt, hvis du ønsker at planlægge opgaven. Du kan også oprette en tilbagevendende forfaldsdato.

Hvis du lader denne celle være tom, vil der ikke blive tilføjet nogen forfaldsdato til opgaven.

DATE_LANGSprogkode

Tilføj sprogkoden for det sprog, din Todoist-app bruger, for at fastsatte forfaldsdatoen (om nogen). Dette er de officielle Todoist-sprogkoder:

cs for tjekkisk.

da for dansk.

de for tysk.

en for engelsk.

es for spansk.

fi for finsk.

fr for fransk.

it for italiensk.

ja for japansk.

ko for koreansk.

nb for norsk.

nl for hollandsk.

pl for polsk.

pt_BR for brasiliansk portugisisk.

ru for russisk.

sv for svensk.

zh_CN for forenklet kinesisk.

zh_TW for traditionelt kinesisk.

TIMEZONETidszone

Tilføj den tidszone, der er angivet for din Todoist-konto. (Du kan finde din tidszone under Indstillinger > Generelt.)

For eksempel GMT +1.

Hvis du lader denne celle være tom, vil Todoist automatisk finde din tidszone.

DURATIONTal, der repræsenterer varigheden af en opgave

Tilføj det anslåede antal minutter, det tager at arbejde på en opgave.

Lad denne celle være tom for ikke at tilføje en opgavevarighed.

DURATION UNITminut eller Ingen

Angiv måleenheden for opgavens varighed.

Hvis der ikke er nogen opgavevarighed, vises Ingen i denne celle.

metaview_style=board

Importer skabelonen i tavlelayout.

Gem en CSV-fil med UTF-8-kodning

For at Todoist kan importere CSV-filen korrekt, skal den kodes ved hjælp af UTF-8-formatering.

Lær, hvordan du gemmer en CSV-fil med UTF-8-kodning i Microsoft Excel, Numbers og Notesblok.

1. Åbn din CSV-fil i Microsoft Excel.
  2. Klik på Filer i øverste venstre hjørne af skærmen.
  3. Vælg Gem som...
  4. Åbn menuen ud for Filformat.
  5. Vælg CSV UTF-8 (kommasepareret) (.csv).
  6. Klik på Gem.
  1. Åbn din CSV-fil i Numbers.
  2. Klik på Filer i øverste venstre hjørne af skærmen.
  3. Vælg Export to...
  4. Vælg CSV...
  5. Klik på Advanced options.
  6. Åbn rullemenuen ud for Text Encoding.
  7. Vælg Unicode (UTF-8).
  8. Klik på Next.
  9. Klik på Save efter at have valgt et navn og en placering til din fil.
  1. Åbn din CSV-fil i Notesblok.
  2. Klik på Filer i øverste venstre hjørne af skærmen.
  3. Vælg Gem som...
  4. Vælg følgende muligheder:
    • Åbn menuen Save as type. Vælg All Files.
    • Åbn menuen Encoding. Vælg UTF-8.
    • Omdøb din fil ved hjælp af .csv -udvidelsen. Hvis du fx vil navngive din fil "Arbejde", skal du gemme din fil som Arbejde.csv.
  5. Klik på Gem.

Tilbagefør en import

Hvis en CSV-fil blev importeret til Todoist, er der ingen valgmulighed for at fortryde processen. Som en midlertidig løsning kan du markere og slette alle opgaver, der blev importeret ved en fejl.

FAQ

Du kan få fat i disse oplysninger ved at eksportere et delt Todoist-projekt, som brugeren for øjeblikket er en del af:

1. Find det delte Todoist-projekt, som brugeren har tilsluttet sig.
  2. Klik på web_three-dots.svg ikonet med tre prikker øverst til højre.
  3. Vælg Eksporter som en skabelon.
  4. Vælg Eksporter som fil.
  5. Åbn CSV-filen og find brugernavnet og bruger-ID'et i cellen RESPONSIBLE (ansvarlig) i rækken for den tildelte opgave.

Sørg for at dobbelttjekke, at hver celle har det korrekte indhold — hvis der er foretaget en fejl i en celle, vil Todoist ignorere rækken og gå til den næste.

Bemærk at der i indholdet (som fx task, section og note), der fremgår i kolonnen TYPE, skelnes mellem små og store bogstaver og disse bør skrives med små bogstaver.

Du kan løse det ved at følge disse trin:

1. Klik på kolonne A for at vælge hele kolonnen.
  2. Klik på fanen Data.
  3. Klik på valgmuligheden Tekst til kolonner.
  4. Vælg Afgrænset og klik på Næste.
  5. Marker afkrydsningsfeltet Semikolon og fravælg alle andre.
  6. Klik på Afslut for at bekræfte.

Ja, det gør det! Uanset om du eksporterer et projekt som en CSV-fil i listelayout eller i tavlelayout, beholder det layoutet, når det er importeret.