Vad är nytt? Upplägg och datorapparna - maj 2024

Hitta rätt upplägg för dig: 20 maj

Ifall du har missat det, så kan vi berätta att mallgruppen har jobbat hårt med vad man skulle kunna kalla nästa generations mallar:Todoist-upplägg! Du kan se uppläggen som färdiga produktivitetsflöden som du kan kopiera direkt till ditt Todoist, precis lika lätt som att lägga till en mall.

Du får alla projekt, filter och etiketter som du behöver för att börja använda produktiva arbetsflöden, metoder eller system på bara några klick (eller tryck - du kan även lägga till upplägg på mobilen).

1. Uppläggen ligger i mallgalleriet. Du hittar dit genom att gå till sidomenyn (eller navigeringsmenyn på mobilen) och klicka/trycka på plustecknet (+) bredvid Mina projekt, eller ditt teamnamn om du har en teamarbetsyta. Väl sedan Bläddra bland mallar för att öppna galleriet.
  2. Ta en titt på de utvalda uppläggen längst upp eller välj uppläggskategorin för att se fler.
  3. Välj ett upplägg för att titta närmare på projekt, uppgifter, filter och etiketter som ligger i det.
  4. Du kan läsa i beskrivningen om det här upplägget eller titta på videon för mer information.
  5. Välj Kopiera upplägg för att importera det till ditt Todoist.
  6. Upplägget blir importerat till ditt konto, med alla projekt, filter och etiketter, samt instruktioner som kan hjälpa dig att komma igång!

Här är månadens favoritupplägg hos oss

Vet du inte var du ska börja? Här är 3 av månadens favoritupplägg hos oss:

Amirs upplägg“Jag försöker hålla det så enkelt som möjligt och lägger bara till görbara uppgifter som jag faktiskt vill få avklarade.” – Amir

Todoists grundare och VD har använt det här arbetsflödet (som har fått smeknamnet “Systemisten”) i över tio år för att få saker gjorda utan att behöva offra sin dyrbara tid varken för sig själv eller familjen.

Naomis upplägg“Det kanske är lite annorlunda, men det här upplägget får mina uppgifter att kännas mindre överväldigande.” – Naomi

Om du har tittat på vår YouTube-kanal, så känner du säkert igen vår innehållsstrateg Naomi. Hennes okonventionella Todoist-upplägg (som är inspirerat av Todoist-ambassadören Carl Pullein) passar jättebra till att få en uppfattning om vad du behöver göra i både det korta och långa loppet, oavsett hur många uppgifter du tampas med.

Eat the Frog-upplägget“Om ditt jobb är att äta en groda, så är det bäst att få det avklarat det första du gör på morgonen.” – Mark Twain

Påbörja varje morgon på rätt köl med det här enkla systemet som når igenom bruset, får dig att sluta skjuta upp saker och komma framåt i det viktigaste varje dag.

Håll ett öga öppet på mallgalleriet i appen under de kommande veckorna, efter nya upplägg från våra Todoist-ambassadörer...

Snabbtips

Vet du inte vilket upplägg du ska välja? Hitta din produktivitetsmetod i vår populära quiz för att se vilken metod som passar bäst, baserat på dina unika styrkor, utmaningar och mål. Vi kommer att lanserafärdiga upplägg för alla produktivitetstrix du kan tänka dig, sedan är det bara att tuta och köra.

Kom ihåg att det inte finns något “rätt” sätt att använda Todoist på.

Använd de här uppläggen som inspiration och utgångspunkt, men tveka inte att lägga till, ta bort, mixa och matcha delar för att skapa ett upplägg som passar dig bäst.

Några uppgraderingar som sparar tid på datorn för macOS, Windows och Linux: 17 maj

Goda nyheter för våra avancerade användare på datorappen! Vår dynamiska datorduo Rui och Seva har varit laserfokuserade på att förbättra våra datorappar till perfektion. (Visste du att Todoist finns tillgänglig för macOS, Windows och Linux?) De har gjort alla möjliga diskreta men kraftfulla uppgraderingar, som var och en har bidragit till en smidigare och mer intuitiv upplevelse av att sköta uppgifter och projekt från datorn.

Några höjdpunkter från senaste månaden:

Kör vid uppstart

Nu kan du ställa in Todoist på att starta automatiskt när datorn startar. Det är bara att gå till Inställningar > Avancerat och dra reglaget ‘Kör vid uppstart’ till på (tillgängligt för macOS- och Windows-användare).

Snabbnavigera via aktivitetsfältet eller menyraden

Det är ännu lättare att hitta runt i Todoist med kortkommandon som ger snabbåtkomst – det är bara att använda menyraden i macOS eller aktivitetsfältet i Windows and Linux för att hoppa direkt till dina favoritvyer.

Bättre global Snabbtilläggning, även offline

Att lägga till uppgifter överallt ifrån går ännu lättare nu när kortkommandot till den globala Snabbtilläggningen funkar utan internetanslutning igen. Förutom att återställa offlinekapacitet så har vi även fixat ett problem så att det går arr stänga Snabbtilläggningen genom att använda Ctrl/Cmd + W utan att behöva starta om appen.