Att använda Amazon Alexa med Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

Hantera dina Todoist-uppgifter på valfri handsfree Amazon Echo-enhet, med lite hjälp från Alexa. Med röstkommandon på engelska så kan du be Alexa att lägga till uppgifter i Todoist, uppdatera din inköpslista eller läsa upp dina uppgifter på dina listor.

Varning

För närvarande är det dessvärre inte möjligt att synka anpassade listor. Vi ber om ursäkt! Du kan endast synka de här två förvalda listorna: "Alexa Shopping List" och "Alexa To-do List".

Hur man installerar integrationen

1. Öppna Alexa-appen på din Android-enhet.
  2. Längst ned väljer du "More".
  3. Välj "Skills & Games".
  4. Sök på en skill som heter Todoist och välj den.
  5. Tryck på "Enable to Use".
  6. Se till att "Lists Read Access" och "Lists Write Access" är aktiverade och tryck på "Save Permissions".
  7. Tryck på Inställningar.
  8. Välj "Link Account".
  9. Om du inte är inloggad på Todoist i din webbläsare, så loggar du in.

Hur man använder integrationen

Be Alexa att lägga till uppgifter på din inköpslista, läsa upp dagens uppgifter, eller till och med tvåvägssynka dina uppgifter mellan Todoist och Alexa. Här är några saker somdu kan be Alexa att göra (endast tillgängligt på engelska):

ÅtgärdResultat
Säg "Alexa, add buy coffee to my shopping list" ("Alexa, lägg till köp kaffe på min inköpslista").Uppgiften "buy coffee" ("köp kaffe") kommer att läggas till i projektet Alexa Shopping List i Todoist.
Säg "Alexa, add pick up the kids tomorrow at 4 pm to my To-do list" ("Alexa, lägg till hämta ungarna imorgon klockan 16.00 på min att-göra-lista").Uppgiften "Pick up the kids" ("Hämta ungarna") kommer att läggas till i din lista Alexa To-do i Todoist, med datum och tid satt till "imorgon klockan 16.00".
Fråga "Alexa, what's on my To-do list?" ("Alexa, vad finns på min att-göra-lista?")Alexa kommer att läsa upp alla uppgifter på listan To-do för dig.
Säg "Alexa, add pay the rent every first to my To-do list. ("Alexa, lägg till betala hyran den första i varje månad i min att-göra-lista").En återkommande uppgift som heter "pay the rent" ("betala hyran") kommer att läggas till i projektet Alexa To-do List i Todoist, med förfallodatum den första i varje månad.
Säg "Alexa, complete buy coffee." ("Alexa, slutför köp kaffe.")Uppgiften "buy coffee! ("köp kaffe") kommer att slutföras både i listan i Todoist och i Alexa.
Lägg till en uppgift i Todoist i projektet Alexa Shopping List.Uppgiften kommer att synkas och läggas till i din lista Shopping i Alexa.
Lägg till en uppgift i Todoist i projektet Alexa To-do List.Uppgiften kommer att synkas och läggas till i din lista To-do i Alexa.
Lägg till etiketten @Alexa på en uppgift i Todoist.Uppgiften kommer att synkas och läggas till i din lista To-do i Alexa. (Uppgifter som läggs till i projektet Alexa Shopping List kommer istället att synkas med din lista Shopping i Alexa.)

Hur integrationen fungerar

Så snart du har aktiverat en "skill" och du har länkat ihop med ditt konto på Todoist, så kommer du att se två nya projekt, Alexa Shopping List och Alexa To-do List in Todoist.

Alla objekt på din Shopping-lista i Alexa kommer att synkas till och från projektet Alexa Shopping List i Todoist.

Alla uppgifter på din To-do-lista i Alexa kommer att synkas till och från projektet Alexa To-do List i Todoist.

Alla uppgifter med @Alexa-etiketten i Todoist (förutom dem i Alexa Shopping List) kommer att synkas till din To-do-lista i Alexa.

När en Alexa-uppgift läggs till, slutförs eller tas bort, så kommer både Alexa och Todoist att uppdateras för att visa dessa ändringar.

Vanliga frågor

För närvarande så kan du använda Alexa med Todoist på engelska, franska, tyska, italienska, japanska, spanska och portugisiska.

Nej, Alexa känner inte igen förfallodatum på uppgifter.

Även om det var möjligt i den äldre versionen av integrationen, så är det inte längre tekniskt försvarbart, efter Alexas API-uppdatering, att stödja ett liknande arbetsflöde.

Ja, du säger bara på engelska, "Alexa, complete" ("Alexa, slutför"), följt av uppgiftens namn på engelska. Uppgiften kommer då att slutföras både i Todoist och Alexa.

Absolut! Så länge som du har aktiverat integrationen när du slutför en uppgift via Alexa, så får du Karma för den.

Nej, uppgifter i "Alexa Shopping List" kommer endast att synkas med Alexas "Shopping"-lista.

Ja, alla uppgifter som för närvarande finns i listorna Shopping och To-do kommer att synkas till respektive projekt i Todoist.

Om din uppgift har ett återkommande förfallodatum i Todoist, så kommer den att synka tillbaka till din Alexa-lista efter att du har slutfört den. Om du vill slutföra uppgiften permanent, så kan du söka på uppgiften i Todoist och sedan slutföra den permanent:

Högerklicka på en uppgift och välj Slutför permanent.

Ja. Vi brukar råda att endast lägga till uppgifter med etiketten @Alexa i delade projekt, om man uttryckligen vill att någon annan ska slutföra dem.

När du verbalt ställer in en "skill" med rösten, så vet inte Alexa vilket Todoist-konto som behöver länkas. För att länka ditt konto så behöver du göra följande:

1. Logga in på https://alexa.amazon.com.
  2. På vänstersidan väljer du fliken "Skills".
  3. Längst upp till höger väljer du "Your Skills".
  4. Välj Todoist.
  5. Längst upp till höger klickar du på "Settings".
  6. Längst upp till höger klickar du på "Link account".
  7. Om du inte är inloggad på Todoist i din webbläsare, så loggar du in.
  8. Gå tillbaka till inställningarna och klicka på Inställningar.
  9. Se till att "Lists Read Access" och "Lists Write Access" är aktiverade.
  10. Klicka på "Save Settings".

Nu har Todoist och Alexa blivit sammankopplade.

Vänligen se till att alla åtkomster är aktiverade för denna "skill" i Todoist:

1. Logga in på https://alexa.amazon.com.
  2. På vänstersidan väljer du fliken "Skills".
  3. Längst upp till höger väljer du "Your Skills".
  4. Välj Todoist.
  5. Längst upp till höger klickar du på "Settings".
  6. Se till att både "Lists Read Access" och "Lists Write Access" är aktiverade.
  7. Klicka på "Save Settings".

Om du inte vill använda Todoist med Alexa längre, så kan du ta bort integrationen såhär:

1. Öppna Alexa-appen på din iOS- eller Android-enhet.
  2. Längst ned väljer du "More" och sedan "Skills & Games".
  3. Sök efter Todoist-"skillen" och klicka på den.
  4. Tryck på "Disable skill".
  5. Tryck på "Disable".
  6. Döp om eller radera projekten "Alexa Shopping List" och "Alexa To-do List" i dina projektlistor.

Se till att du ligger under gränsen för projekt och etiketter, om du har Bas-versionen. Du kan uppgradera till Pro-versionen för att kunna lägga till fler projekt.