Avinstallera Todoist för macOS

• macOS

När du felsöker buggar eller kraschrelaterade problem i Todoist för macOS, så kan du behöva avinstallera appen.

Följ de här stegen för att avinstallera Todoist för macOS och ta bort alla installationsfiler:

Avsluta Todoist-processer

1. Öppna appen Aktivitetskontroll i din Mac.
  2. Klicka på förstoringsglaset för att öppna sökfältet.
  3. Öppna Todoist.
  4. Tryck på ⌘ Command och klicka för att välja alla relaterade processer.
  5. Klicka på den sexkantiga stoppikonenför att avsluta processerna. Det här kommer att ta bort dem ur listan.

Om det inte körs några Todoist-processer i Aktivitetskontollen, så kan du fortsätta till nästa steg.

Avinstallera Todoist för macOS

När du har dubbelkollat att det inte körs några väntande processer, så kan du avinstallera Todoist för macOS:

1. Öppna Mac-datorns Applikationsmapp.
  2. Dra Todoist för macOS till Papperskorgen.
  3. Töm Papperskorgen.

Ta bort applikationsfiler från Todoist

01: Ta bort programsupportdata

Ta bort applikationsfiler efter att du har avinstallerat Todoist för macOS:

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Klicka på Gå till mapp och ange den här sökvägen:

~/Library/Application Support/Todoist

4. Tryck på
 Enter.
  5. Leta upp Todoist-mappen och radera den.

02: Ta bort inställningar

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange den här sökvägen:

~/Library/Preferences/

4. Tryck på
 Enter.
  5. Leta upp filen com.todoist.mac.Todoist eller någon annan fil som innehåller com.todoist. Sedan ska du markera den och trycka på ⌫ Radera.

03: Ta bort filen med sparad programstatus

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange den här sökvägen:

~/Library/Saved Application State/com.todoist.mac.Todoist.savedState

4. Tryck på
 Enter.
  5. Leta upp filen com.todoist.mac.Todoist.savedState. Sedan ska du markera den och trycka på ⌫ Radera.

04: Ta bort cachefiler

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange den här sökvägen:

~/Library/Caches/

4. Tryck på
 Enter.
  5. Leta upp filkataloger som innehåller com.todoist. Om det finns Todoist-filkataloger, så kan du markera dem och trycka på ⌫ Radera.

05: Ta bort loggar

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange den här sökvägen:

~/Library/Logs/

4. Tryck på
 Enter.
  5. Leta upp Todoist-katalogen och tryck sedan på ⌫ Radera.

06: Ta bort programskript

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange de här sökvägarna:

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistShare

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistWidgets

~/Library/Application Scripts/com.todoist.mac.Todoist.TodoistSafari

4. Tryck på
 Enter.
  5. Välj de här filerna och tryck på ⌫ Radera.

07: Ta bort containerfilerna

1. Öppna ett Finder-fönster.
  2. Klicka på i huvudmenyn.
  3. Välj Gå till mapp och ange de här sökvägarna:

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistSafari

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistShare

~/Library/Containers/com.todoist.mac.Todoist.TodoistWidgets

4. Tryck på
 Enter.
  5. Välj de här filerna och tryck på ⌫ Radera.

08: Ta bort nyckelringsdata

1. Öppna Nyckelhanteraren i Verktygsmappen. När du uppmanas att öppna lösenorden eller Nyckelhanteraren så väljer du Nyckelhanterare.
  2. Skriv Todoist i sökfältet längst upp till höger.
  3. Markera och radera posterna "Todoist Safe Storage" och com.todoist.mac.Todoist.

Ominstallera Todoist för macOS

När du har raderat Todoists applikationsfiler, så ska du tömma Papperskorgen och starta om macOS-enheten.

Sedan ska du ladda ned och installera Todoist för macOS.

Få mer hjälp

Om du har genomfört alla stegen i den här artiklen, men ändå har problem med Todoist för macOS, kontakta då oss.