Slå på eller av smart datumigenkänning

• Gratis
  • Pro
  • Business

Smart datumigenkänning kommer automatiskt att känna igen, markera och lägga till förfallodatum när du skriver in dem i ett uppgiftsnamn.

Det är det snabbaste sättet att lägga till förfallodatum och återkommande förfallodatum i dina uppgifter, men ibland är ett datum faktiskt en del av uppgiftsnamnet. I till exempel "Skapa månadsrapport", så kommer "månad" automatiskt att markeras som ett återkommande förfallodatum. Inte bra.

Du kan stänga av smart datumigenkänning från fall till fall, genom att trycka på Delete eller Backspace på din dator, eller genom att trycka på det markerade ordet på mobilen för att sluta känna igen det. Det markerade ordet eller frasen blir då istället en del av uppgiftsnamnet.

Observera

För tillfället har vi inte stöd för förfallodatum på tjeckiska och turkiska. Vi ber om ursäkt! Istället kan du klicka på schemafältet och skriva ditt förfallodatum på engelska.

Om du föredrar att använda Todoist utan smart datumigenkänning, så kan du även inaktivera den funktionen helt. Såhär gör du:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna fliken Allmänt.
  4. Skrolla ned till Smart datumigenkänning och dra reglaget för funktionen till eller Av.

Vanliga frågor

Ja, det kan du! När du skapar eller redigerar en uppgift, så är det bara att klicka på Förfallodatumoch skriva in ditt återkommande förfallodatum. Beroende på vilken plattform som du använder (samt om du skapar eller redigerar din uppgift infogad eller inte, med Snabbtilläggningen, eller använder uppgiftsvyn) så kan det se ut som en kalenderikon, som ordet Förfallodatum, eller orden Inget datum.