Concept Wat is er nieuw: setups & desktop: mei 2024

Vind de setup die bij jou past: 20 mei

Indien je het gemist hebt: het sjablonen-team heeft hard gewerkt aan wat je de volgende evolutie van sjablonen zou kunnen noemen: Todoist-setups! Een setup is een kant-en-klare productiviteitsworkflow die je direct naar je Todoist kan kopiëren, net zo gemakkelijk als het toevoegen van een sjabloon.

Je krijgt alle projecten, filters en labels die je nodig hebt om een productiviteitsworkflow, -methode of -systeem te gaan gebruiken, in slechts een paar klikken (of tikken, je kan een setup ook toevoegen op je mobiel).

1. Je kan setups vinden in de sjablonengalerij. In de zijbalk (of navigatiemenu op mobiel), druk je op de + naast Mijn projecten, of je teamnaam als je een teamwerkruimte hebt. Selecteer Sjablonen doorzoeken om de galerij te openen.
  2. Bekijk de aanbevolen setups bovenaan, of selecteer de categorie Setups om meer te zien.
  3. Selecteer een setup om de projecten, taken, filters en labels daarin te bekijken.
  4. Lees in de omschrijving Over deze setup of bekijk de video voor meer informatie.
  5. Selecteer Setup kopiëren om deze direct in je Todoist te importeren.
  6. Je vindt dan alle geïmporteerde projecten, taken, filters en labels in je account, samen met instructies om je te helpen starten!

Onze favoriete setups deze maand

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Hier zijn 3 van onze favoriete setups deze maand:

Amir's setup: "Ik probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden, ik voeg alleen uitvoerbare taken toe die ik daadwerkelijk wil doen." – Amir

De oprichter en CEO van Todoist gebruikt deze workflow (genaamd "Systemist") al meer dan een decennium om dingen gedaan te krijgen, zonder tijd voor hemzelf en zijn familie op te offeren.

Naomi's setup: "Het is een beetje ongewoon, maar dankzij deze setup voel ik me minder overweldigd door mijn taken." – Naomi

Als je ons YouTube-kanaal bekeken hebt, ken je onze content strategist Naomi. Haar onconventionele Todoist-setup (geïnspireerd door Todoist-ambassadeur Carl Pullein) is geweldig om een beeld te hebben van wat je moet doen op de korte en lange termijn, ongeacht met hoeveel taken je moet jongleren.

Eat the Frog-setup: "Als je een kikker op moet eten, dan is het beter om dat als eerste in de ochtend te doen." – Mark Twain

Begin elke ochtend goed met dit eenvoudige systeem om door de ruis heen te komen, uitstelgedrag te breken en elke dag vooruitgang te boeken met wat belangrijk is.

Hou de komende weken de in-app sjablonengalerij in de gaten voor nieuwe setups van onze Todoist-ambassadeurs...

Snelle tip

Weet je niet zeker welke setup de juiste is voor jou? Neem onze bekende productiviteitsmethoden-quiz om uit te vissen welke methode het beste past bij jouw unieke sterktes, uitdagingen en doelen. We brengen kant-en-klare setups uit voor elk productiviteitstrucje dat er maar bestaat, zodat je er meteen in kan duiken.

Onthoud dat er geen één "juiste" manier is om Todoist te gebruiken.

Gebruik deze setups als inspiratie en als beginpunt, maar twijfel niet om elementen toe te voegen, te verwijderen, en te mixen om een setup te maken dat de jouwe is.

Een bundel tijdbesparende desktop-upgrades voor macOS, Windows & Linux: 17 mei

Goed nieuws voor onze desktop power users! Rui en Seva, ons dynamische desktopduo, zijn er alles aan aan het doen om onze desktop-apps te perfectioneren. (Wist je dat Todoist beschikbaar is op macOS, Windows en Linux?) Ze hebben allerlei subtiele maar impactvolle upgrades doorgevoerd, die allemaal bijdragen aan een soepelere en intuïtievere ervaring met het beheren van al je taken en projecten, op je computer.

Een paar van de hoogtepunten uit de voorbije maand:

Uitvoeren bij opstarten

Je hebt nu de optie om Todoist automatisch te laten opstarten wanneer je je computer opstart. Ga gewoon naar Instellingen > Geavanceerd en schakel "Uitvoeren bij opstarten" in (beschikbaar voor macOS- en Windows-gebruikers).

Snelle navigatie via je systeemvak of menubalk

Het is nog makkelijker om door Todoist te navigeren met sneltoetsen: gebruik de macOS-menubalk of het systeemvakmenu op Windows en Linux om in een handomdraai naar je favoriete overzichten te springen.

Een betere globale Snel toevoegen, zelfs wanneer je offline bent

Een taak toevoegen van waar dan ook is nog naadlozer, nu het globale Snel toevoegen weer werkt zonder een internetverbinding. Naast het herstellen van offline mogelijkheden, hebben we ook een probleem opgelost zodat het sluiten van Snel toevoegen met Ctrl/Cmd + W nu correct werkt zonder dat je de app opnieuw hoeft te starten.