Amazon Alexa met Todoist gebruiken

• Beginner
  • Pro
  • Business

Beheer je Todoist-taken hands-free op elk Amazon Echo-toestel met een beetje hulp van Alexa. Met spraakcommando's kan je Alexa nieuwe taken laten toevoegen aan Todoist, je boodschappenlijst laten bijwerken of je takenlijsten voor laten lezen.

Waarschuwing

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om aangepaste lijsten te synchroniseren. Sorry! Je bent alleen in staat om twee standaard lijsten te synchroniseren, namelijk de Alexa Shopping List en de Alexa To-do List.

De integratie opzetten

1. Open de Alexa-app in je Android-toestel.
  2. Onderaan selecteer je More.
  3. Selecteer Skills & Games.
  4. Zoek naar de Todoist-skill en tik erop.
  5. Tik op Enable to Use.
  6. Zorg er voor dat zowel List Read Access en List Write Access zijn ingeschakeld en tik op Save Permissions.
  7. Tik op Instellingen.
  8. Selecteer Link Account.
  9. Als je nog niet ingelogd bent op je browser, log dan in.

De integratie gebruiken

Vraag Alexa om taken aan je boodschappenlijst toe te voegen, je taken voor vandaag voor te lezen of zelfs je taken van Todoist naar Alexa te synchroniseren en vice versa. Dit zijn een aantal dingen die je Alexa kan vragen om te doen:

ActieResultaat
Zeg “Alexa, add buy coffee to my Shopping list.” (Alexa, voeg koffie kopen toe aan mijn Boodschappenlijst) De taak "buy coffee" (koffie kopen) zal aan het project Alexa Shopping List in Todoist toegevoegd worden.
Zeg “Alexa, add pick up the kids tomorrow at 4 pm to my To-do list.” (Alexa, voeg kinderen ophalen morgen om 4 uur 's middags toe aan mijn to-do lijst)De taak "pick up the kids" (kinderen ophalen) zal aan je project Alexa To-do list toegevoegd worden, ingepland voor morgen om 16 uur.
Vraag “Alexa, what's on my To-do list?” (Alexa, wat staat er op mijn to-do lijst?)Alexa zal al de taken op je To-do lijst voorlezen.
Zeg “Alexa, add pay the rent every first to my To-do list.” (Alexa, voeg de huur betalen elke eerste dag van de maand toe aan mijn To-do lijst)Een terugkerende taak genaamd "pay the rent" (huur betalen) zal aan je project Alexa To-do lijst in Todoist toegevoegd worden, ingepland voor elke eerste dag van de maand.
Zeg “Alexa, complete buy coffee.” (Alexa, voltooi koffie kopen)De taak “buy coffee” zal worden voltooid in zowel Todoist als Alexa’s lijst.
In Todoist, voeg een taak toe aan je project Alexa Shopping List.De taak zal worden gesynchroniseerd en toegevoegd worden aan je Alexa Shopping-lijst.
In Todoist, voeg een taak toe aan je Alexa To-do List project.De taak zal worden gesynchroniseerd en aan je Alexa To-do lijst toegevoegd worden.
In Todoist voeg je het label @Alexa toe aan een taak.De taak zal gesynchroniseerd en toegevoegd worden aan je Alexa To-do lijst. (Taken toegevoegd aan je project Alexa Shopping List zullen gesynchroniseerd worden naar je Alexa Shopping-lijst.)

Hoe de integratie werkt

Zodra de skill ingeschakeld is, en je Todoist-account gelinkt is, zal je twee nieuwe projecten zien in Todoist: Alexa Shopping List en Alexa To-do List.

Alle items in je Shopping-lijst in Alexa zullen synchroniseren naar en van je Alexa Shopping List in Todoist.

Alle taken op je To-do lijst in Alexa zullen synchroniseren naar en van je Alexa To-do List project in Todoist.

Alle taken met het label @Alexa in Todoist (naast die in je Alexa Shopping List) zullen naar je Alexa To-do-lijst synchroniseren.

Wanneer een Alexa-taak wordt toegevoegd, voltooid of verwijderd, zullen zowel Alexa als Todoist geüpdatet worden om deze wijziging te reflecteren.

Veelgestelde vragen

Momenteel kan je Alexa met Todoist gebruiken in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Spaans en Portugees.

Nee, Alexa is niet in staat om de deadline van een taak te herkennen.

Hoewel dit mogelijk was in een oudere versie van de integratie, is het na Alexa's API-update technisch niet langer mogelijk om een vergelijkbare workflow te ondersteunen.

Ja, vraag gewoon “Alexa, complete” gevolgd door de naam van je taak. De taak zal vervolgens worden voltooid in zowel Todoist als Alexa.

Absoluut! Zolang de integratie ingeschakeld is wanneer je een taak voltooit via Alexa, zal je Karma ontvangen.

Nee, taken in de Alexa Shopping List zullen alleen met Alexa's Shopping-lijst synchroniseren.

Ja, alle taken die momenteel in je lijsten Shopping en To-do zitten, zullen gesynchroniseerd worden naar hun respectievelijke projecten in Todoist.

Als je taak een terugkerende deadline heeft in Todoist, zal het terug naar je Alexa-lijst synchroniseren nadat je deze hebt voltooid. Als je deze taak permanent wil voltooien, kan je naar de taak zoeken in Todoist en deze permanent voltooien:

Klik op de taak met de rechtermuisknop en selecteer Permanent voltooien.

Ja. We adviseren om alleen taken met het label @Alexa aan gedeelde projecten toe te voegen als je uitdrukkelijk wilt dat iemand anders deze kan voltooien.

Tijdens het verbaal opzetten van de skill kan het voorkomen dat Alexa niet weet welk Todoist-account moet worden verbonden. Om je account te verbinden, kan je deze stappen volgen:

1. Log in via https://alexa.amazon.com.
  2. Aan de linkerkant, selecteer de tab Skills.
  3. Rechts bovenin, selecteer Your Skills.
  4. Selecteer Todoist.
  5. Rechts bovenin, klik op Settings.
  6. Rechts bovenin, klik op Link account.
  7. Als je nog niet op Todoist ingelogd bent in je browser, log dan in.
  8. Ga terug naar de pagina Settings en klik op Settings.
  9. Schakel Lists Read Access en Lists Write Access in.
  10. Klik op Save Settings.

Todoist en Alexa zijn nu succesvol met elkaar verbonden.

Zorg ervoor dat alle toestemmingen voor de Todoist-skill ingeschakeld zijn:

1. Log in via https://alexa.amazon.com.
  2. Aan de linkerkant, selecteer de tab Skills.
  3. Rechts bovenin, selecteer Your Skills.
  4. Selecteer Todoist.
  5. Rechts bovenin, klik op Settings.
  6. Zorg ervoor dat zowel Lists Read Access en Lists Write Access ingeschakeld zijn.
  7. Klik op Save Settings.

Als je Todoist met Alexa niet langer wil gebruiken, kan je de integratie als volgt verwijderen:

1. Open de Alexa-app op je iOS- of Android-toestel.
  2. Onderaan selecteer je de knop More, en dan Skills & Games.
  3. Zoek naar de Todoist-skill en tik erop.
  4. Tik op Disable skill.
  5. Tik op Disable.
  6. Geef de projecten Alexa Shopping List en Alexa To-do List een nieuwe naam of verwijder ze uit je projectenlijst.

Zorg ervoor dat je onder de limieten voor projecten en labels zit als je een gratis abonnement gebruikt. Je kan naar een Pro-abonnement upgraden om meer projecten toe te kunnen voegen.