Brug Outlook sammen med Todoist

• Begynder
  • Pro
  • Business

• Web
  • macOS
  • iOS
  • Android
  • Windows 10

Med Outlook-tilføjelsesprogrammet til Todoist kan du nemt omdanne en e-mail til en ny Todoist-opgave.

Systemkrav

Outlook tilføjelsesprogramrammet understøtter e-mailkonti, der er hostet på disse Microsoft cloud-e-mailtjenester:

• Outlook.com
  • Live.com
  • Hotmail.com
  • Office 365 e-mailkonti
  • Cloud-aktiverede Microsoft Exchange-konti

Outlook-tilføjelsesprogrammet understøtter Outlook 2019 eller nyere på Windows og Outlook 2016 eller nyere på macOS. Hvis du bruger en ældre version af Outlook, skal du åbne en webbrowser og logge ind på din Outlook-konto for at bruge tilføjelsen.

Konfigurer tilføjelsesprogrammet

Tjek først, om du bruger en virksomheds Outlook-konto, og om webtilføjelsesprogrammer er deaktiveret af din administration. Hvis du bruger en Outlook-konto, der ikke understøtter webtilføjelsesprogrammer, fx en IMAP- eller POP3-konto, virker Outlook-tilføjelsesprogrammet muligvis ikke.

Hvis din Outlook-konto er konfigureret til at fungere med webtilføjelsesprogrammer, skal du følge disse trin:

1. Åbn en vilkårlig e-mail i Outlook.
  2. Klik på ikonet med tre prikker øverst til højre.
  3. Vælg Hent tilføjelsesprogrammer.
  4. Søg efter Todoist.
  5. Klik på Tilføj for at installere tilføjelsesprogrammet.
  6. Klik på Fortsæt.

Bemærk

Når du åbner tilføjelsesprogrammet for første gang, bliver du muligvis bedt om at logge ind på din Microsoft-konto ved hjælp af dine Outlook-legitimationsoplysninger.

Føj en opgave til Todoist

Kvik-tip

Hvis du vil åbne den e-mail, du brugte til at oprette en opgave, skal du klikke på opgaven i Todoist. E-mailen åbnes derefter automatisk i et browservindue.

1. I Outlook åbner du den e-mail, du ønsker at gøre til en opgave.
  2. Klik på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne af e-mailen.
  3. Scroll ned til Todoist-ikonet.
  4. Klik på Føj til Todoist.
  5. Hvis du bliver bedt om at logge ind på din Todoist-konto, skal du klikke på Log ind og derefter Tillad.
  6. Et Todoist-panel åbnes, hvor du kan indtaste et navn til din opgave, tildele en forfaldsdato, et projekt, etiketter og prioritetsniveau.
  7. Når du er færdig med at redigere din opgave, klikker du på Tilføj opgave.
  8. Opgaven vil blive føjet til dit valgte projekt.

Brug Kvik-tilføj til at gøre en e-mail til en opgave

1. Åbn den e-mail, du ønsker at gøre til en opgave.
  2. Klik på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne af e-mailen.
  3. Scroll ned til Todoist-ikonet.
  4. Klik på Føj til Todoist-indbakke.
  5. En opgave vil automatisk blive føjet til din Todoist-indbakke.

Fjern Outlook-tilføjelsesprogrammet

1. Log ind med din Outlook-konto.
  2. Åbn en e-mail.
  3. Klik på ikonet med tre prikker øverst i e-mailvisningen.
  4. Klik på Hent tilføjelsesprogrammer.
  5. Klik på Mine tilføjelsesprogrammer i menuen til venstre.
  6. Klik på ikonet med tre prikker under Todoist-ikonet.
  7. Klik på Fjern.

Værd at bemærke

• Hvis du enten er på en virksomhedskonto, hvor installationen af webtilføjelsesprogrammer er deaktiveret, eller hvis du bruger en kontotype, der ikke understøttes af webtilføjelsesprogrammer, som fx en IMAP- eller POP3-konto, vil Outlook-tilføjelsesprogrammet muligvis ikke fungere for din konto.
  • Hvis din e-mailkonto ikke er hostet på nogen af Microsofts cloud e-mailtjenester, kan Todoist muligvis ikke hente de links, der er nødvendige for at se dine e-mails inde i opgaven. En løsning er at oprette en opgave fra din e-mail og åbne e-mailen direkte i Outlook.
  • Der er ingen mulighed for at åbne Todoist-opgaver i Outlook desktop-appen. I stedet skal du åbne dine opgaver i Outlook webappen.

FAQ

Følg disse instruktioner for at afinstallere dit gamle plugin. Slet OutlookTodoistADX fra listen over dine apps.

Nej, det er i øjeblikket kun muligt at tilføje et forfaldstidspunkt, mens du er i Todoist.

Metoden til at fjerne tilladelser afhænger af typen af din Microsoft-konto. Hvis du brugte tilføjelsesprogrammet med en personlig konto, kan du administrere tilladelser i dine Microsoft-kontoindstillinger: https://account.live.com/Consent/Manage. Hvis du brugte en arbejds- eller skolekonto, kan du administrere dine tilladelser i My Apps-portalen: https://myapplications.microsoft.com/.

Hvis du fjerner tilladelser til Outlook-tilføjelsesprogrammet, vil du ikke kunne bruge det, før du giver tilføjelsesprogrammet adgang til dine oplysninger.

Dette sker højst sandsynligt, fordi den e-mail, du forsøger at få adgang til, er blevet flyttet, arkiveret eller slettet.

For at du kan få adgang til en e-mail, der er blevet flyttet, arkiveret eller slettet, kan Outlook-tilføjelsesprogrammet bede dig om at logge ind på din Microsoft-konto for at få din tilladelse til at bruge Microsoft Graph API.

Adgang til API'en er nødvendig for at hente et solidt link til e-mailen, som derefter vedhæftes til din Todoist-opgave. Når dette er gjort, vil e-mail-linket virke, selvom e-mailen er blevet flyttet, arkiveret eller slettet. Vi bruger udelukkende din tilladelse til at få adgang til Graph API til at hente et weblink til e-mailen og intet andet.

Normalt vil tilføjelsesprogrammet være i stand til at gøre dette automatisk ved at bruge Single Sign-On, som kører i baggrunden. Denne mulighed er dog ikke tilgængelig på alle Outlook-platforme og kontotyper. Derfor kan du i nogle tilfælde blive bedt om at logge ind på din Microsoft-konto.

Hvis du vælger at logge ud i Indstillingerne for tilføjelsesprogrammet, logger vi dig ud af Todoist og også af din Microsoft-konto.

Hvis du har flyttet den linkede e-mail ud af den mappe, den var i, da du oprettede opgaven, er linket blevet ugyldigt, og du vil ikke kunne bruge det længere. Hvis dette er tilfældet, kan du oprette en ny opgave fra e-mailens nye placering (og du ønsker måske også at slette den gamle opgave med det ugyldige link).

Dette kan ske, hvis du enten er på en virksomhedskonto, hvor installationen af web-tilføjelsesprogrammer er deaktiveret, eller hvis du bruger en kontotype, der ikke understøttes af web-tilføjelsesprogrammer såsom en IMAP- eller POP3-konto.

Desværre ikke. Modellen med at integrere hele Todoist i Outlook kan ikke længere opnås. Vi beklager enhver forvirring, dette er den integrationsmodel, som Microsoft har valgt at bruge fremadrettet, og den eneste, der vil blive understøttet.

Log venligst ind med din e-mail og adgangskode (hvis du ikke har en adgangskode, kan du her se, hvordan du opretter den), eller åbn Outlook-webappen og log ind på webappen med din Google-konto.

Kontakt din netværksadministrator og bed vedkommende om at tilgå valgmuligheden Integrerede apps i O365-administrationsportalen. Derefter skal netværksadministrator vælge Tilføj apps og derefter søge efter Todoist til Outlook.

Derfra kan de vælge at implementere integrationen enten for alle brugere eller for specifikke brugere. De skal derefter give samtykke til de nødvendige tilladelser. De specifikke tilladelser pluginnet kræver er:

• Læse din mail
  • Logge ind og læse din profil
  • Bevare adgang til data, du har givet den adgang til