Introduktion til opgaver

Opgaver er den vigtigste funktion i Todoist. Du kan oprette en opgave til hvad som helst:

• Vil du huske at ringe til mor? Opret en opgave!
  • Har du brug for at medbringe nogle vigtige dokumenter til det meget vigtige møde på arbejdet? Opret en opgave!
  • Skal du købe mælk på vej hjem? Opret en opgave!

Lær, hvordan du opretter, redigerer, planlægger og sletter opgaver.

Opret en opgave

Der er flere måder, at oprette en opgave:

• Klik eller tryk på + -ikonet for at åbne Kvik-tilføj.
  • På desktop eller web: Mens du er i en projekt-, etiket- eller filtervisning, skal du klikke på valgmuligheden Tilføj opgave.
  • Mens du er i opgavevisning, kan du oprette underopgaver ved at klikke eller trykke på Tilføj underopgave.

Rediger en opgave

En opgave kan have brug for en ny forfaldsdato, etiket, sektion eller prioritet. Der er flere måder at ændre en opgave på:

• Brug opgavevisningen til at foretage ændringer af en opgaves navn, dato, projekt, prioritet og mere.
  • Brug Kvik-tilføj -genveje efter opgavenavnet for hurtigt at tilføje en opgave eller foretage ændringer til en opgave.

Indtast fx følgende i opgavenavnet:

#Arbejde i dag

Dette flytter opgaven til #Arbejde -projektet og sætter forfaldsdatoen til I dag.

• I Todoist til iOS og Todoist til Android kan du bruge kontekstmenuer til hurtigt at foretage ændringer i opgaver.
  • Klik på trækhåndtagsikonet for at trække opgaver mellem sektioner. Men hvis en grupperingsindstilling er aktiveret i en visning (fx: I dag), kan opgaver ikke flyttes mellem grupper.

Udfør en opgave

At udføre opgaver er nok den mest tilfredsstillende del af din brug af Todoist.

Når en opgave er udført, skal du klikke eller trykke på cirklen ved siden af opgaven.

Når du arbejder med opgaver i sektioner, forbliver udførte opgaver i de sektioner, de blev udført i. For at flytte en udført opgave til en anden sektion, skal du først genaktivere den. Flyt derefter opgaven til en anden sektion.

Slå lyd for udført opgave til

For at øge motivationen kan du slå lyden for udført opgave til for at afspille en lyd, når du udfører en opgave.

1. Klik på din avatar i øverste venstre hjørne af Todoist.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Generelt.
  4. Scroll ned til Lyd og udseende.
  5. Slå lyden for udført opgave til for enten desktop og web eller mobil.

Genaktiver en opgave

Hvis du udfører en opgave, du ikke havde tænkt dig, eller har brug for at bringe en udført opgave tilbage, kan du genaktivere opgaven.

Sådan genaktiverer du en opgave:

1. Klik på Vis i øverst til højre i projektet.
  2. Slå Udførte opgaver til.
  3. Klik på fluebensikonet for at genaktivere opgaven.

Udskyd en opgave

Man kan ikke altid opnå alt, hvad man ønsker at få gjort på en dag. Og det er okay! Todoist gør det nemt at håndtere modgang og omlægge opgaver til senere.

Omlæg en individuel opgave

1. Hold markøren over en opgave, du ønsker at omlægge, og klik på kalenderikonet.
  2. Vælg en ny forfaldsdato for en opgave ved at klikke på en af datogenvejene eller ved at vælge en ny forfaldsdato fra kalenderen.

Omlæg flere opgaver på samme tid

1. Tryk på Ctrl (Windows) eller Cmd (macOS), og klik på hver opgave for at vælge/fravælge dem. Hvis du vil vælge en række opgaver, skal du holde Shift nede og klikke på den første og sidste opgave i din udvælgelse.
  2. Klik på Forfaldsdato i linjen, der vises øverst, og vælg en ny forfaldsdato for alle de valgte opgaver.

Omlæg en opgave fra visningerne I dag eller Kommende

1. Hold markøren over den opgave, du vil udskyde, og klik og hold det grå håndtag, der vises til venstre for opgavens navn.
  2. Træk og slip opgaven til en senere dato for at omlægge den.

Omlæg alle forfaldne opgaver fra visningerne I dag eller Kommende

1. Klik på Omlæg øverst til højre i de forfaldne opgaver.
  2. Vælg en ny forfaldsdato for alle forfaldne opgaver.

Hvis du udskyder en tilbagevendende opgave med relativ gentagelse, fx hver 2. uge, gentages opgaven 2 uger fra den nye forfaldsdato.

Hvis du udskyder en tilbagevendende opgave, der gentages på en bestemt dato eller ugedag, fx hver mandag, ændres gentagelsen ikke.

Slet en opgave

Hvis du ønsker at fjerne en opgave fra din opgaveliste uden at udføre den, kan du slette den. Sådan gør du:

1. Højreklik på den opgave, du ønsker at slette fra Todoist.
  2. Vælg Slet opgave i rullemenuen.
  3. Klik på Slet for at bekræfte.

FAQ

Udførelse af tilbagevendende opgaver kan kun fortrydes umiddelbart efter at forekomsten er udført ved at klikke på “fortryd” i popup-vinduet (web, Windows, macOS) eller ved at trykke på fortryd-popup'en (iOS, Android), der vises nederst på din skærm.

Det er ikke muligt at fortryde tidligere forekomster af opgaven. Hvis du fx har en opgave, der forfalder hver dag, og du udfører den i dag, kan du kun fortryde opgaven til i dag. Du kan ikke fortryde tidligere forekomster af opgaven.

Bemærk, at du ikke vil kunne fortryde den tilbagevendende opgave, når pop-op-beskeden er væk. Du kan i stedet oprette en ny opgave eller blot omlægge din eksisterende opgave ved at tilføje en ny tilbagevendende forfaldsdato, der begynder på din forrige forekomst.

Når du er færdig med at bruge din tilbagevendende opgave, kan du blot udføre den for altid:

Højreklik på opgaven og vælg Udfør for altid.