Använd kalenderlayouten i Todoist

• Business
  • Pro

Kalenderlayouten hjälper teamen att hålla sig på samma sida vad gäller viktiga datum och att planera kommande jobb.

Den är ett jättebra sätt för er att slippa dubbelboka er och förebygga att teamet inte tar på sig för mycket jobb.

Observera

• Todoist för webben, macOS och Windows har stöd för månadskalender.
  • Todoist för iOS och Android har stöd för en veckokalender.
  • Kalenderlayouten finns för närvarande inte tillgänglig i Idag-vyn.
  • Manuell sortering finns inte tillgänglig i kalenderlayouten. Där blir uppgifterna istället automatiskt sorterade.

Använd kalenderlayouten i ett projekt

Tillämpa layouten när du skapar projekt

Välj Kalender i layoutavsnittet när du skapar ett nytt projekt.

Ändra layout på en vy eller ett befintligt projekt

1. Öppna vyn eller projektet från sidomenyn.
  2. Klicka på Visa längst upp till höger.
  3. Välj Kalender.

Snabbtips

Om du inte behöver kalenderlayouten längre, så kan du byta till antingen en anslagstavla eller en lista utifrån Visamenyn.

Använd kalenderlayouten i ett filter eller en etikett

1. Klicka på Filter och etiketter i sidomenyn.
  2. Välj filtret eller etiketten som du vill använda kalenderlayouten på.
  3. Klicka på Visa längst upp till höger.
  4. Välj Kalender.

Snabbtips

Vem har påstått att veckan måste börja på måndagar? Välj när du vill att din vecka ska börja, på Allmänt-fliken i dina Todoist-inställningar. På så vis så speglas det automatiskt i kalenderlayouten.

Skapa en uppgift i kalenderlayouten

1. Klicka på en dag i kalendern för att planera in en uppgift där.
  2. Skriv in namnet på uppgiften och lägg till valfria detaljer.
  3. Klicka på Lägg till uppgift.

Schemalägg en uppgift i kalenderlayouten

Schemalägg en uppgift utan förfallodatum

1. Öppna projektet i sidomenyn.
  2. Klicka på Inget datum längst upp till höger. Då öppnar sig en sidomeny som visar uppgifter utan datum.
  3. Dra uppgiften till rätt datum i kalendern för att sätta det förfallodatumet på den.

För att istället använda schemaläggaren, så kan du klicka på ikonen med tre punkter bredvid uppgiften och välja ut ett förfallodatum.

Boka om en uppgift

Dra uppgiften till en annan dag i kalendern.

Om synkronisering

Om kalenderlayouten blir tillämpad på ett projekt, så kommer den att synkas på alla enheter.

Om kalenderlayouten blir tillämpad på ett delat projekt, så kommer alla personer i projektet att se den nya layouten när de öppnar projektet.

Få hjälp

Om du har problem med att skapa uppgifter eller sätta förfallodatum i kalenderlayouten, kontakta då oss.