Använd kalenderlayouten i Todoist

• Business
  • Pro

Kalenderlayouten hjälper dig och ditt team att hålla er på samma sida vad gäller viktiga datum och att planera kommande jobb. Kalendern är ett jättebra sätt att slippa dubbelboka dig och förebygga att teamet inte tar på sig för mycket jobb.

Använd kalenderlayouten i ett projekt

Tillämpa layouten när du skapar projekt

Välj Kalender i layoutavsnittet när du skapar ett nytt projekt.

Ändra layout på en vy eller ett befintligt projekt

Observera

Kalenderlayouten finns för närvarande inte tillgänglig i Idag-vyn

1. Öppna vyn eller projektet från sidomenyn.
  2. Klicka på Visa längst upp till höger.
  3. Välj Kalender.

Snabbtips

• Klicka på Visa igen och välj mellan Vecka och Månad bredvid Layout.
  • Manuell sortering finns inte tillgänglig i kalenderlayouten. Där blir uppgifterna istället standardsorterade.
  • Om du inte behöver kalenderlayouten längre, så kan du byta till antingen en anslagstavla eller en lista utifrån Visamenyn.

Använd kalenderlayouten i ett filter eller en etikett

1. Klicka på Filter och etiketter i sidomenyn.
  2. Välj filtret eller etiketten som du vill använda kalenderlayouten på.
  3. Klicka på Visa längst upp till höger.
  4. Välj Kalender.

Snabbtips

Klicka på Visa igen och välj mellan Vecka och Månad bredvid Layout.

Skapa en uppgift i kalenderlayouten

1. Klicka på en dag i kalendern för att planera in en uppgift där.
  2. Skriv in namnet på uppgiften och lägg till valfria detaljer.
  3. Klicka på Lägg till uppgift.

Snabbtips

Vem har påstått att veckan måste börja på måndagar? Välj när du vill att din vecka ska börja, på Allmänt-fliken i dina Todoist-inställningar. På så vis så speglas det automatiskt i kalenderlayouten.

Schemalägg en uppgift i kalenderlayouten

Schemalägg en uppgift utan förfallodatum

1. Öppna projektet i sidomenyn.
  2. Klicka på Inget datum längst upp till höger. Då öppnar sig en sidomeny som visar uppgifter utan datum.
  3. Dra uppgiften till rätt datum i kalendern för att sätta det förfallodatumet på den.

För att istället använda schemaläggaren, så kan du klicka på ikonen med tre punkter bredvid uppgiften och välja ut ett förfallodatum.

Boka om en uppgift

Dra uppgiften till en annan dag i kalendern.

Observera

När kalenderlayouten tillämpas på ett delat projekt, så kommer alla personer i projektet att se den nya layouten när de öppnar projektet.

Visa framtida förekomster

Återkommande uppgifter standardvisar endast nästa kommande förekomst. Om du däremot är en Todoist Pro- eller Business-kund och har tillämpat kalenderlayouten på Kommande-vyn i din datorapp, så kommer du att kunna se alla framtida förekomster av dina återkommande uppgifter.

Klicka på Visa längst upp till höger för att slå på/av återkommande uppgifter och växla på/av Framtida förekomster.