Använd platspåminnelser i Todoist

• Business
  • Pro

• iOS
  • Android

Få en uppgiftspåminnelse om ditt träningsschema när du kommer till gymmet, eller bli påmind om att ta med ett paraply när du går hemifrån.

Ställ in en platspåminnelse i Todoist så att du aldrig glömmer någonting när du anländer till eller lämnar en vald plats. Platspåminnelser visas bara som push-meddelanden på dina enheter.

Lägg till en platspåminnelse

Skicka en platspåminnelse när du kommer eller går.

1. Om du lägger till en uppgift, klicka då på Plats längst ned i uppgiftens inmatningsfält Om du redigerar en befintlig uppgift, klicka då på Plats på höger sida.
  2. Börja skriva platsens adress och välj den du vill ha i rullgardinsmenyn.
  3. Välj om du vill ta emot påminnelsen när du kommer eller när du går.
  4. Klicka på Lägg till påminnelse.

Observera

Även om du kan skapa platspåminnelser på både datorn och mobila enheter, så kommer du bara att få platspåminnelser på mobila enheter. Detta beror på att du är beroende av din mobila enhets platstjänster för att utlösa aviseringen, när du kommer till den angivna platsen.

Kolla dina platspåminnelseinställningar

Platspåminnelser finns bara tillgängliga på mobilappar. Som en alternativ lösning kan du lägga till de här påminnelserna i Todoists webbapp och datorappar och hantera dem från din mobila enhet.

1. Tryck på gear icon längst upp till höger.
  2. Tryck på Påminnelser.
  3. Tryck på Påminn mig via.
  4. Välj Mobilaviseringar.
  5. Tryck på Tillbaka för att återgå till påminnelseinställningarna.
  6. Välj Hantera platsåtkomst. Du kommer då att omdirigeras till telefoninställningarna.
  7. Tryck på Plats.
  8. Välj Medan appen används.
  9. Slå på Exakt plats.
  10. Tryck på Todoist längst upp till vänster för att återgå till enhetsinställningarna.
  11. Välj Aviseringar.
  12. Slå på Tillåt aviseringar och Tidskänsliga aviseringar, för att se till att du får dina påminnelser utan dröjsmål.

Observera

Se till att du slår på Platsbaserade notiser i din Apple-enhet:

1. Öppna Inställningar-appen på din Apple-enhet.
  2. Välj Integritet & Säkerhet.
  3. Tryck på Platstjänster.
  4. Slå på Platstjänster.
  5. Skrolla ned i listan och tryck på Systemtjänster.
  6. Slå på Notis- och genvägsautomatisering.

Rensa platsförslag

För att spara tid så kan Todoist föreslå platser baserade på dina tidigare platspåminnelser. Om listan börjar bli rörig så kan du rensa dessa platsförslag:

1. Öppna Todoist för iOS.
  2. Tryck på Bläddra i navigeringsmenyn.
  3. Tryck på kugghjulet längst upp till höger.
  4. Tryck på Påminnelser.
  5. Tryck på Rensa sparade platser.

Få hjälp

Om du har problem med platspåminnelserna i Todoist, kontakta då oss.