Att använda Google Kalender med Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

Håll din Google Kalender och Todoist helt synkade med den här tvåvägsintegrationen.

Installera integrationen

Varning

Du kan inte installera Google Kalender-integrationen i Todoist för iOS eller Todoist för Android. Logga in på todoist.com i en webbläsare innan du installerar integrationen.

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på fliken Integrationer.
  4. Gå till Google Kalender-avsnittet och klicka på Anslut kalender.

Om du använder Todoist för macOS eller för Windows, så ska du logga in på Todoists webbapp för att ansluta till Google Kalender.

5. Logga in med ditt Google-konto. Om du har två eller fler Google-konton så behöver du välja ett av kontona som du vill ansluta till integrationen.
  6. Klicka på "Allow" för att godkänna att Todoist får åtkomst till din Google Kalender.
  7. Klicka på "Agree" för att ge Google Kalender åtkomst till dina data.

Sedan installerar du anslutningen mellan dina projekt i Todoist och en Google Kalender genom att klicka på Lägg till kalender och installera följande:

• Google Kalender: skapa en ny kalender att synkronisera med projektet. Händelser som skapas i den valda kalendern kommer bara att läggas till som Todoist-uppgifter.

Varning

Det går inte att synkronisera flera olika Todoist-projekt med samma Google-kalender.

• Synka: synka uppgifter från Alla projekt eller Ett specifikt projekt till kalendern. För att synka flera olika projekt eller kalendrar, så kan du installera fler anslutningar senare.
  • Todoist-projekt för nya Google-händelser: välj vilket projekt som du vill att nya händelser i Google Kalender ska synkas till. (Om du är osäker på vilket projekt du ska välja, så rekommenderar vi att du använder din Todoist-inkorg. Du kan alltid flytta uppgifterna till ett annat projekt senare.)
  • Todoist-etikett för nya Google-händelser: skriv etikettnamnet som du vill sätta på uppgifter som synkas från den valda kalendern.

Om den etiketten inte finns i din etikettlista så kommer den att skapas automatiskt efter att integrationen är installerad.

• Google-händelselängd i nya Todoist-uppgifter: välj en standardlängd på händelser som är synkade från nya Todoist-uppgifter. Nya uppgifter som har förfallodatum och tid kommer att visas i Google Kalender med den varaktigheten. (Du kan alltid ändra i händelsen i Google Kalender, så snart den är skapad.)
  • Todoist-uppgifter utan förfallotid: Välj ifall du vill synka uppgifter som har förfallodatum men ingen tid. Du kan synka de här uppgifterna som heldagshändelser i Google Kalender, eller så kan du välja att endast synka uppgifter som har både förfallodatum och tid.
  • Slutförda Todoist-uppgifter: välj om du vill lämna kvar en händelse i Google Kalender när den synkade uppgiften blir slutförd i Todoist.

Klicka sedan på Anslut för att slutföra installationen.

När du väljer att länka din primära Google Kalender så kommer alla händelser att synkas som uppgifter med Todoist.

Om du tar bort de här uppgifterna, så kommer motsvarande kalenderhändelser också att raderas.

Om du väljer att sluta använda integrationen så behöver du manuellt radera händelser som integrationen har skapt.

Anslut multipla kalendrar och projekt

Hantera alla dina händelser och uppgifter genom att synka fler kalendrar från Google med dina projekt i Todoist.

Om synkroniseringsalternativet Alla projekt är valt under första installationen av integrationen, så kommer du inte att kunna lägga till anslutningar till enstaka projekt.

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på fliken Integrationer.
  4. Gå till Google Kalender-avsnittet och klicka på Lägg till kalender.

Sedan installerar du anslutningen mellan Todoist och Google Kalender:

• Google Kalender: skapa en ny kalender som du vill synka till Todoist-projektet. Händelser som skapas i den valda kalendern läggs till i Todoist som uppgifter. På samma sätt så gör detta att det blir enklare att visa eller dölja Todoist-relaterade händelser i Google Kalender.

Varning

Det går inte att synkronisera flera olika Todoist-projekt med samma Google-kalender.

• Synkronisering: välj att synka uppgifter från ett specifikt projekt till kalendern i Google. Sedan kan du installera fler anslutningar för att synka multipla projekt.
  • Todoist-projekt för nya Google-händelser: välj vilket projekt som du vill att nya händelser i Google Kalender ska synkas till. (Om du är osäker på vilket projekt du ska välja, så rekommenderar vi att du använder din Todoist-inkorg. Du kan alltid flytta uppgifterna till ett annat projekt senare.)
  • Todoist-etikett för nya Google-händelser: skriv etikettnamnet som du vill sätta på uppgifter som synkas från den valda kalendern.

Om den etiketten inte finns i din etikettlista så kommer den att skapas automatiskt efter att integrationen är installerad.

• Google-händelselängd i nya Todoist-uppgifter: välj en standardlängd på händelser som är synkade från nya Todoist-uppgifter. Nya uppgifter som har förfallodatum och tid kommer att visas i Google Kalender med den varaktigheten. (Du kan alltid ändra i händelsen i Google Kalender, så snart den är skapad.)
  • Todoist-uppgifter utan förfallotid: Välj om du vill synka uppgifter som har förfallodatum men ingen tid. Du kan synka de här uppgifterna som heldagshändelser i Google Kalender, eller så kan du välja att endast synka uppgifter som har både förfallodatum och tid.
  • Slutförda Todoist-uppgifter: välj om du vill lämna kvar en händelse i Google Kalender när den synkade uppgiften blir slutförd i Todoist.

Klicka på Anslut för att slutföra installationen.Todoist_GCal_connected_multiple.png

Använd integrationen

Efter att integrationen är installerad, så kommer uppgifter i valda Todoist-projekt som har förfallodatum och -tid att läggas till automatiskt i din utvalda Google-kalender.

Alla regelbundna händelser som skapas i den kalendern kommer på samma sätt att läggas till automatiskt i ditt utvalda Todoist-projekt.

Alla ändringar som du gör i Google Kalender – t.ex. när du redigerar händelsenamn eller ändrar datumet – kommer genast att återspeglas i Todoist och vice versa.

Om du har Pro- eller Business-versionen, så kan du ställa in en anpassad händelsevaraktighet på en Todoist-uppgift i taget. Du kan lägga till hur länge uppgiften ska pågå i minuter, i uppiftsnamnet (till exempel: i 80m) ellerr skriv [80m] (till exempel: [80m]). Då skapar Google Kalender en ny händelse som ska pågå i 1 timme och 20 minuter.

Om du använder formatet [Xm] och sparar ändringar i uppgiften, så kommer [80m] att tas bort från uppgiftsnamnet.

Oavsett vilket av de två formaten du använder, så kommer förfallodatumsavsnittet i uppgiftsvyn att visa uppgiftslängden (till exempel: 16:00-17:20).

För att sätta en etikett på din Todoist-uppgift, så kan du skriva "@Etikettnamn" Google-händelsens rubrik. Då kommer detta att tolkas som en befintlig etikett i Todoist.

För att spara din händelse i ett annat Todoist-projekt, så kan du skriva #Projektnamnet i händelserubriken i din synkade Google-kalender. Den synkade uppgiften kommer då automatiskt att flyttas till det projektet.

Du kan lägga till eller ändra prioritetnivå genom att helt enkelt skriva !!1, !!2 eller !!3 i Google-händelsens titel. Då kommer den genast att ändras på samma sätt i Todoist.

Ta bort integrationen

1. Välj Inställningar.
  2. Klicka på integrationsfliken.
  3. Klicka på avfärda-ikonen bredvid Google Kalender.
  4. Klicka på OK för att bekräfta.
  1. Välj Inställningar.
  2. Klicka på integrationsfliken.
  3. Gå till Google Kalender-avsnittet och leta upp anslutningen som du vill ta bort.
  4. Välj Ta bort.

Ta bort Todoist-uppgifter och Google Kalender-händelser som integrationen har skapat

När du tar bort integrationen mellan Todoist och Google Kalender, så kommer uppgifter och händelser som skapats i Google Kalender och ditt Todoist-konto fortfarande att synas. Såhär gör du för att ta bort dem:

1. Öppna Todoists webbapp.
  2. Gå till projektet som dina Google Kalender-händelser har synkats till.
    • Om du är osäker på vilka projekt som har synkats, så kan du söka upp din synkade Todoist-uppgift i din Google Kalender och söka på den uppgiften i Todoist
  3. Välj flera uppgifter på en gång och radera alla som har synkats från Google Kalender.
  4. Öppna Google Kalender.
  5. I vänsterpanelen, under Mina kalendrar, så klickar du på krysset (X) till höger om kalendern som skapades under integreringsinstallationen och som har standardnamnet Todoist.
  6. Bekräfta att du vill radera kalendern genom att välja Ta bort kalender.
  1. Logga in på Todoist på https://todoist.com.
  2. Gå till projektet som dina Google Kalender-händelser har synkats till.
    • Om du är osäker på vilka projekt som har synkats, så kan du söka upp din synkade Todoist-uppgift i din Google Kalender och söka på den uppgiften i Todoist
  3. Välj flera uppgifter på en gång och radera alla som har synkats från Google Kalender.
  4. Öppna Google Kalender.
  5. I vänsterpanelen, under Mina kalendrar, väljer du bort alla kalendrar förutom den som synkades med ditt Todoist-konto, så att du inte råkar ta bort uppgifter av misstag från andra kalendrar.
  6. Högerklicka på varje händelse som har synkats från Todoist och välj Radera. Gör likadant med alla händelser som har synkats från ditt/dina Todoist-projekt.

Bra att veta

• Google Kalender-integrationen synkar bara regelbundna händelser till Todoist. Händelser gällande fokustid, frånvaro och arbetsplats kommer att uteslutas.
  • För att flytta en uppgift till ett annat projekt när det är synkroniserat med din kalender i Google, så kan du ställa in integrationen till att synka alla Todoist-projekt med kalendern i Google. Om det bara är ett enstaka Todoist-projekt som synkas, så går det inte att flytta uppgiften till ett annat projekt.
  • Uppgifter i ett synkat projekt kommer alltid att visas i Google-kalendern. Välj att synka specifika projekt, istället för att synka alla projekt, för att förhindra att alla dina uppgifter visas i din kalender.

Få hjälp

Om du har frågor eller problem med integrationen, så kan du läsa om hur man kan lösa dem i vår felsökningsguide.