Använd kalender i Todoist

• Business
  • Pro

Se dina Google Kalender-händelser bredvid dina uppgifter i din Idag- och Kommande-vy i Todoist, så blir det enklare att planera dina kommande dagar och veckor.

1 - Calendar - Week view.png

Observera

• Just nu kan man bara använda kalenderintegrationen med Google Kalender. Du kan läsa mer om det här. Vi planerar att utöka stödet för fler kalendrar i framtiden, inklusive Outlook- och iCloud-kalendrar.
  • Just nu kan du inte använda kalenderintegrationen samtidigt som du har aktiverat Google Kalender-integrationen i ditt konto. Du kan läsa mer om det här.

Installera integrationen

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Välj fliken Kalendrar.
  4. Klicka på anslut Google Kalender.
  5. Bocka i alla åtkomstrutor som krävs.

Nu kommer dina Google Kalender-händelser att visas i Idag- och Kommande-vyerna.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

Se händelser i Todoist

Google Kalender-händelser visas skrivskyddade i Idag- och Kommande-vyerna. Det innebär att de inte går att redigera i Todoist. Istället kan du klicka på en händelse för att öppna den och redigera den i Google Kalender.

Dina händelser kommer att se lite annorlunda ut beroende på vilken layout som du har satt på din uppgiftslista.

Om du använder lista eller anslagstavla som layout, så kommer händelserna att grupperas ovanpå varandra längst upp i din uppgiftslista.

3 - Calendar - Events list.png

Om du använder kalenderlayouten, så kommer dina händelser att visas som tidsblock, beroende på vilken längd du har satt på dem.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Öppna händelseinformation

Klicka på händelsenamnet som du vill titta närmare på. Detta öppnar händelsen i Google Kalender, där du kan komma åt all information som finns gällande händelsen.

Dölj specifika kalendrar

Todoist standardhämtar händelser från alla kalendrar i det anslutna Google Kalender-kontot, men du kan välja själv vilka kalendrar du vill se i Todoist.

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna kalenderfliken.
  4. Aktivera eller inaktivera kalendrarna som du vill se i Todoist.

4 - Calendar - Events setup complete.png

Visa händelser från flera olika kalendrar

Det går bara att ansluta ett Google Kalender-konto i taget. Däremot kan du visa händelser från andra kalendrar i Todoist genom att koppla fler kalendrar till Google-kalendern som du har integrerat med Todoist. Såhär gör du:

1. Öppna din Google Kalender.
  2. Gå till sidomenyn och klicka på plustecknet (+ icon) bredvid Andra kalendrar.
  3. Du får två alternativ, beroende på vilken sorts kalender du vill visa händelser från:
    • Om du vill visa händelser från ett annat Google Kalender-konto, så ska du klicka på Prenumerera på en kalender.
    • Om du vill visa händelser från en Outlook- eller iCloud-kalender, ska du klicka på Från URL.

Läs mer i den här hjälpartikeln från Google.

Varning

Kalendrarna som du prenumererar på måste ha aktiverat Se alla händelsedetaljer i sina åtkomstinställningar för delning:

1. Håll muspekaren över kalendern som du prenumererar på i Google Kalenders vänstermeny.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter.
  3. Välj Inställningar.
  4. Skrolla ned till Dela med specifika personer eller grupper.
  5. Ställ in kontot på att Se alla händelsedetaljer.

Ordna din vecka i tidsblock

Om du har Pro- eller Business-versionen, så kommer du att kunna skapa tidsblock (eller tidsboxar) för dina uppgifter kring dina händelser i kalendervyn. Såhär gör du:

1. Öppna Kommande-vyn i en webbläsare eller någon av Todoists datorappar.
  2. Klicka på Visa längst upp till höger.
  3. Välj Kalender.
  4. Klicka på Vecka bredvid Layout. Då ser du alla veckans händelser.

Nu kan du skapa tidsblock för veckans uppgifter. Det är bara att dra och släppa en uppgift på valfritt ställe i din kalender.

5 - Calendar - Time-blocking.png

Snabbtips

Spana in vår artikel om hur man använder tidsblock för att skapa en veckoöversikt!

Koppla ifrån din kalender

Om du inte vill se dina händelser längre i Todoist, så är det enkelt att koppla ifrån kalendern. Såhär gör du:

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster i Todoist.
  2. Välj Inställningar.
  3. Öppna kalenderfliken.
  4. Klicka på "Disconnect".

6 - Calendar - Disconnect.png

Bra att veta

• Händelser kommer endast att visas i dina Idag- och Kommandevyer.
  • Händelser visas endast om de har blivit godkända eller ligger som väntande i din kalender. Avböjda händelser kommer inte att visas i Todoist.
  • Endast dagens och framtida händelser visas i Todoist.
  • Dina händelser visas bara för dig. Deras synlighet och inställningar delas inte med några andra personer i projektet eller arbetsytan.

Vanliga frågor

Det går inte att redigera händelser i Todoist, eftersom de är skrivskyddade objekt. Däremot så kan du klicka på en händelse för att öppna den i din kalenderapp, där du kan redigera den.

För närvarande så kan du endast ansluta direkt till ett kalenderkonto. Som en nödlösning kan du koppla andra kalendrar till Google-kalendern som du har integrerat till Todoist. När händelserna från dina andra kalendrar dyker upp i din Google-kalender, så synkroniseras de även med Todoist.

Google Kalender är den första kalenderappen som stöds. Vi planerar att lägga till stöd för andra kalenderappar i framtiden.

Uppgifter synkas inte till kalendern du har anslutit.

Prova att synka dina Todoist-data manuellt.

De här duplicerade händelserna är skapade av den äldre Google Kalender-integrationen och är inte kopplade till några andra händelser eller uppgifter i ditt Todoist-konto. Därför kan du tryggt ta bort de här dubbletterna.

Händelser går inte att synkronisera till andra tjänster och de sparas inte heller i några säkerhetskopior. Till skillnad från uppgifter så är händelser skrivskyddade objekt som visas i Todoist. Detta innebär att de inte går att redigera på något sätt.

Vi sparar inte händelser i Todoists databaser och kan inte heller se dem på något sätt. Vi sparar endast en referens per kalender, för att du ska kunna välja vilka kalendrar du kan se händelser från i Todoist.

Vi ber bara om den lägsta åtkomstnivån som krävs för att visa dina händelser som skrivskyddade i Todoist, vilket för Google Kalender är tillämpningsområdet calendar.