Felsök aviseringar som som du inte fått från Todoist

Har du problem med dina aviseringar? Har du lagt till en påminnelse i din uppgift, utan att den syns på din enhet?

Om du inte får några aviseringar i Todoist, följ då dessa felsökningssteg så kommer dina aviseringar snart att synas igen.

Starta om både Todoist och din enhet

1. Logga ut ur Todoist på din enhet. Logga sedan in igen.
  2. Stäng av din enhet och slå på den igen.

Uppdatera Todoist till den senaste versionen

Versionuppdateringar kan inkludera lösningar och förbättringar av Todoist-funktioner, t.ex. aviseringar.

Läs om hur man uppdaterar Todoist till senaste mjukvaruversionen baserat på enhet eller plattform.

Behåll Todoist öppet

Om du använder Todoist i en webbläsare, se då till att den är öppen på minst en av webbläsarflikarna.

För macOS: Återställ aviseringar

Om du inte får några aviseringar när du använder Todoist för macOS, så kan du återställa aviseringsinställningarna:

1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av Todoist för macOS.
  2. Öppna Systeminställningar.
  3. Välj Notiser i sidomenyn.
  4. Skrolla ned till Todoist.
  5. Högerklicka på Todoist och välj Återställ notiser... Detta kommer att återställa till standardinställningar för Todoist.

Stäng av blockeringsverktyg för appar och Stör ej-läget

Om du använder blockerings- och utrensningsverktyg för appar, så behöver du först stänga av dem.

Om din enhet är i Stör ej-läge och du vill ta emot Todoist-aviseringar ändå, följ då stegen som gäller för din enhet och plattform:

Följ Apples instruktioner på hur man stänger av Fokus på macOS.

Stäng av batterioptimering för Todoist

Följ Apples instruktioner på hur man stänger av battersparläge.

Kolla att aviseringar från Todoist är aktiverat på din enhet

Alla webbläsare har sina egna steg för att sätta på webbaviseringar. Klicka på den webbläsare du använder för att få de senaste instruktionerna:

Snabbtips

Dubbelkolla även att du har satt på aviseringar i inställningarna för ditt operativsystem.

Sedan kan du skicka en testavisering:

1. Öppna Todoist i en webbläsare eller datorapp.
  2. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  3. Välj Inställningar. Du kommer att se flera alternativ i vänsterkanten.
  4. Klicka på Påminnelser.
  5. Klicka på antingen Testa på webben eller Testa på mobilen för att skicka en testavisering till respektive enhet.

Kolla att dina påminnelser är korrekt inställda

1. Klicka på din avatar längst upp till vänster.
  2. Välj Inställningar.
  3. Klicka på fliken Påminnelser.
  4. Välj en eller fler olika sorters notiser för att ta emot:
    • Datoraviseringar för att få aviseringar på datorn.
    • Mobilaviseringar för att få aviseringar på den mobila enheten.
    • E-post för att få påminnelse på e-post till adressen som du har angivit i Inställningar → Konto.

Snabbtips

Vill du få en avisering för alla uppgifter med förfallotid? Scrolla upp till avsnittet Automatiska påminnelser på Påminnelsefliken. Välj sedan när Todoist ska skicka en automatisk påminnelse.

Få mer hjälp

Får du fortfarande inte några Todoist-påminnelser på din enhet?Kontakta oss med en skärmavbild på inställningarna, enhetsinformation, felsökningssteg som du har provat och annan relevant information om din Todoist-installation.