Sortera eller gruppera uppgifter i Todoist

• Gratis
  • Pro
  • Business

Få en överblick av dina listor på nolltid genom att sortera och gruppera dina uppgifter.

Du kan till exempel gruppera uppgifter på tilldelad för att se vad alla jobbar på. Om du vill se vilken uppgift som du har skjutit upp längst, så kan du sortera dina uppgifter efter vilken tid de skapades och ta hand om den uppgiften idag.

Läs mer om förinställd sorteringsordning av uppgifter i alla vyer.

Sortera eller gruppera uppgifter

1. Klicka på vyn eller projektet i Todoist.
  2. Klicka på Visa längst upp till höger. Detta öppnar en kontextmeny med flera alternativ.
  3. Gå till avsnittet Sortera på och klicka på något av följande:
    • Gruppering. Välj sedan hur du vill gruppera dina uppgifter.
    • Sortering. Välj sedan hur du vill sortera dina uppgifter.

Snabbtips

Klicka på Ordning och välj att sortera uppgifter i stigande eller fallande ordning.

Om att sortera uppgifter i avsnitt

Uppgifter sorteras i sina egna avsnitt.

Om du till exempel har en uppgift med prioritet 1 i sista avsnittet i ditt projekt och du sorterar dina uppgifter i det projektet på prioritet, så kommer uppgiften med prioritet 1 att lägga sig längst upp i sitt avsnitt. Det hamnar inte längst upp i projektet.

Ta bort sortering eller gruppering

När sortering eller gruppering är tillämpad på vyer eller projekt, så visas det längst upp. Läs mer om hur man tar bort sortering eller gruppering:

1. Klicka på Visa längst upp till höger.
  2. Tryck på sortering eller gruppering i menyn och väljstandard.

Bra att veta

• Språk som använder logogram (till exempel: japanska kanji-tecken 漢字) och specialtecken som å, ä, ö, æ och ø, kommer att ignoreras när man sorterar på namn.
  • Underuppgifter står kvar i sin ursprungliga ordning när du grupperar och sorterar listor. För att ändra ordning på dem manuellt så behöver du öppna huvuduppgiften i uppgiftsvyn.
  • Du kan bara ändra ordning på dina uppgifter manuellt när du har tillämpat manuell sortering i vyn.
  • Det går inte att sortera dina uppgifter manuellt när du har tillämpat grupperingsalternativet i ett projekt eller en vy.
  • Sorterings- eller grupperingsval delas inte med andra medlemmar i ett projekt, så du kan justera dina vyer och hitta vilken som fungerar bäst för dig utan att störa någon.
  • Sorteringsvalen finns inte tillgängliga i Kommande-vyn på Todoist för iOS eller Android.

Få hjälp

Om du har problem med att sortera eller gruppera uppgifter, kontakta då oss.