Navigera snabbare med kommandomenyn och tangentbordet

• Business
  • Gratis
  • Pro

• Webben
  • macOS
  • Windows 10

Redigera och navigera i din att-göra-lista utan att ens använda musen, med kraftfull tangentbordsnavigering, kortkommandon och kommandomenyn.

Snabbtips

För att komma till den fullständiga översikten av tillgängliga kommandon, så trycker du på frågetecknet för att öppna listan över kortkommandon, eller använd vår kommandomeny (⌘ + K eller Ctrl + K).

Hur man navigerar i Todoist med tangentbordet

Du kan använda tangentbordet för att:

• Hoppa snabbt mellan uppgifterna med nedåtpilen (eller J) och uppåtpilen (eller K)
  • Utföra åtgärder som att välja (X), redigera (⌘ + E eller Ctrl + E), kommentera (C), schemalägga (T), eller öppna en uppgift (Enter), med mera
  • Slutföra en uppgift med E

Gå mellan uppgifterna i anslagsvyn, från olika avsnitt, från vänster till höger med vänsterpilstangenten och högerpilstangenten.

Använda tabb för att röra dig genom appen och nå uppgiftens olika beståndsdelar, eller gå bakåt med Shift + tabb.

• Hem (H)
  • Idag (G och sedan T)
  • Kommande (G och sedan U)
  • Projekt (G och sedan P)
  • Etiketter (G och sedan L)
  • Aviseringar (O och sedan N)
  • Inställningar (O och sedan S)
  • Filter och etiketter (G och sedan V)

Vad är kommandomenyn?

Med kommandomenyn så kan du hitta och använda alla dessa kortkommandon. Se det som ditt centrala åtgärdsnav i Todoist. Med det kan du navigera till, lägga till och redigera uppgifter utan att lämna tangentbordet.

Det finns många enstaviga eller kombinerade kortkommandon som går snabbare än att använda musen för att t.ex. slutföra en uppgift, hitta ett visst projekt eller bara navigera tillbaka hem.

Snabbtips

Letar du efter en specifik åtgärd? Sök genom att skriva i kommandomenyn, så kommer listan att begränsa de tillgängliga åtgärderna. Skrolla igenom alternativen med nedåtpilstangenten och uppåtpilstangenten och tryck på Enter för att välja.

Öppna kommandomenyn

Skriv bara ⌘ + K på macOS eller Ctrl + K på Windows.

Snabbtips

För att läsa mer om detta, så kan du spana in våra artiklar om kortkommandon och hur man söker.