Google Kalenterin käyttäminen Todoistin kanssa

• Beginner
  • Pro
  • Business

Pidä Google Kalenteri ja Todoist täysin synkronoituna tämän kaksisuuntaisen integroinnin avulla.

Integraation määrittäminen

Varoitus

Et voi määrittää Google-kalenterin integrointia iOS:n tai Androdiin Todoist-sovelluksissa. Kirjaudu sisään osoitteessa todoist.com verkkoselaimella ennen integroinnin määrittämistä.

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Inegraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Kalenteri -osiossa Yhdistä kalenteri.

Jos käytät Todoistin macOS- tai Windows-sovellusta, kirjaudu sisään Todoist-verkkosovellukseen muodostaaksesi yhteyden Google Kalenteriin.

5. Kirjaudu sisään Google-tililläsi. Jos Google-tilejä on kaksi tai useampia, valitse tili, jota haluat käyttää integroinnissa.
  6. Klikkaa Salli myöntääksesi Todoistille pääsyn Google Kalenteriisi.
  7. Klikkaa Hyväksy myöntääksesi Google Kalenterille pääsyn tietoihisi.

Määritä sitten yhteys Todoist-projektiesi ja Google Kalenterin välille. Klikkaa Lisää kalenteri ja määritä seuraavat:

• Google Kalenteri: luo uusi kalenteri projektin synkronoimiseksi. Valittuun kalenteriin luodut tapahtumat lisätään vain Todoist-tehtäviksi.

Varoitus

Ei ole mahdollista synkronoida useita Todoist-projekteja saman Google-kalenterin kanssa.

• Synkronoi: synkronoi tehtävät kaikista projekteista tai tietystä projektista kalenteriin. Jos haluat synkronoida useita projekteja tai kalentereita, määritä lisää yhteyksiä myöhemmin.
  • Todoist-projekti uusille Google-tapahtumille: valitse projekti, johon haluat synkronoida uudet Google Kalenterin tapahtumat. (Jos et ole varma, minkä projektin valitset, suosittelemme Todoistin Yleiset-projektin käyttöä. Voit aina siirtää tehtävät toiseen projektiin myöhemmin.)
  • Todoist-tunniste uusille Google-tapahtumille: kirjoita tunnisteen nimi, jonka haluat lisätä valitusta kalenterista synkronoituihin tehtäviin.

Jos tämä tunniste ei ole tunnisteluettelossasi, se luodaan automaattisesti integraation määrittämisen jälkeen.

• Google-tapahtuman kesto uusille Todoist-tehtäville: valitse tapahtumien oletuskesto tapahtumille, jotka synkronoidaan uusista Todoist-tehtävistä. Uudet tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika, näkyvät Google Kalenterissa tällä kestolla. (Voit aina tehdä muutoksia tapahtumaan Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
  • Todoist-tehtävät ilman eräaikaa: valitse, haluatko synkronoida tehtävät, joilla on eräpäivä mutta ei aikaa. Voit synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina Google Kalenterissa tai voit valita synkronoitavaksi vain tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika.
  • Suoritetut Todoist-tehtävät: valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu Todoistissa.

Viimeistele asennus klikkaamalla sitten Yhdistä.

Kun päätät linkittää ensisijaisen Google-kalenterisi, kaikki tapahtumat synkronoidaan Todoistin kanssa tehtävinä.

Jos poistat nämä tehtävät, myös vastaavat kalenteritapahtumat poistetaan.

Jos päätät lopettaa integraation käyttämisen, sinun on poistettava integroinnin luomat tapahtumat manuaalisesti.

Useiden kalenterien ja projektien yhdistäminen

Hallitse kaikkia tapahtumiasi ja tehtäviäsi synkronoimalla ylimääräiset Google Kalenterit Todoist-projektisi kanssa.

Jos Kaikki projektit -synkronointivaihtoehto on valittu integraation alkuasetuksissa, et voi lisätä yhteyksiä yksittäisiin projekteihin.

1. Klikkaa vasemassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Inegraatiot-välilehteä.
  4. Klikkaa Google Kalenteri -osiossa Lisää kalenteri.

Määritä sitten yhteys minkä tahansa Todoist-projektin ja Google Kalenterin välille:

• Google Kalenteri: luo uusi kalenteri synkronoitavaksi Todoist-projektin kanssa. Valittuun kalenteriin luodut tapahtumat lisätään Todoist-tehtäviksi. Samoin tämä helpottaa Todoistiin liittyvien tapahtumien näyttämistä tai piilottamista Google Kalenterissa.

Varoitus

Ei ole mahdollista synkronoida useita Todoist-projekteja saman Google-kalenterin kanssa.

• Synkronoi: valitse, haluatko synkronoida tehtävät tietystä projektista Google Kalenteriin. Määritä sitten lisää yhteyksiä myöhemmin synkronoidaksesi useita projekteja.
  • Todoist-projekti uusille Google-tapahtumille: valitse projekti, johon haluat synkronoida uudet Google Kalenterin tapahtumat. (Jos et ole varma, minkä projektin valitset, suosittelemme Todoistin Yleiset-projektin käyttöä. Voit aina siirtää tehtävät toiseen projektiin myöhemmin.)
  • Todoist-tunniste uusille Google-tapahtumille: kirjoita tunnisteen nimi, jonka haluat lisätä valitusta kalenterista synkronoituihin tehtäviin.

Jos tämä tunniste ei ole tunnisteluettelossasi, se luodaan automaattisesti integraation määrittämisen jälkeen.

• Google-tapahtuman kesto uusille Todoist-tehtäville: valitse tapahtumien oletuskesto tapahtumille, jotka synkronoidaan uusista Todoist-tehtävistä. Uudet tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika, näkyvät Google Kalenterissa tällä kestolla. (Voit aina tehdä muutoksia tapahtumaan Google Kalenterissa sen luomisen jälkeen.)
  • Todoist-tehtävät ilman eräaikaa: valitse, haluatko synkronoida tehtävät, joilla on eräpäivä mutta ei aikaa. Voit synkronoida nämä tehtävät koko päivän tapahtumina Google Kalenterissa tai voit valita synkronoitavaksi vain tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika.
  • Suoritetut Todoist-tehtävät: valitse, haluatko jättää tapahtuman Google Kalenteriin, kun synkronoitu tehtävä on suoritettu Todoistissa.

Viimeistele asennus klikkaamalla sitten Yhdistä.Todoist_GCal_connected_multiple.png

Integraation käyttäminen

Integraation määrittämisen jälkeen valittujen Todoist-projektien tehtävät, joilla on eräpäivä ja -aika, lisätään automaattisesti valitsemaasi Google-kalenteriin.

Samoin kaikki kyseisessä kalenterissa luodut tavalliset tapahtumat lisätään automaattisesti valitsemaasi Todoist-projektiin.

Kaikki Google Kalenterissa tekemäsi muutokset, kuten tapahtuman nimen muokkaaminen tai päivämäärän muuttaminen, heijastuvat Todoistissa ja päinvastoin.

Jos käytät Pro- tai Business-suunnitelmaa, aseta mukautettu tapahtuman kesto Todoistista tehtäväkohtaisesti. Lisää tehtävän nimeen tehtävän kesto minuutteina (esimerkiksi: 80 m ajan) tai kirjoita [Xm] (esimerkiksi: [80m]). Google Kalenteri luo uuden tapahtuman, jonka kesto on 1 tunti ja 20 minuuttia.

Jos käytät kestomuotoa [Xm] ja tallennat tehtäväsi muutokset, [80m] poistetaan tehtävän nimestä.

Kummassakin muodossa tehtävänäkymän Eräpäivä-osiossa näkyy tehtävän kesto (esimerkiksi 16:00-17:20).

Lisää tunniste Todoist-tehtävääsi kirjoittamalla "@TunnisteNimi" Google-tapahtuman otsikkoon. Se jäsennetään olemassa olevaksi tunnisteeksi Todoistissa.

Jos haluat tallentaa tapahtumasi toiseen projektiin Todoistissa, kirjoita #ProjektiNimi tapahtuman otsikkoon synkronoidussa Google-kalenterissasi. Synkronoitu tehtävä siirtyy automaattisesti kyseiseen projektiin.

Voit lisätä tai muuttaa prioriteettitasoa kirjoittamalla !!1, !!2 tai !!3 Google-tapahtuman otsikkoon. Muutokset näkyvät välittömästi Todoistissa.

Integraation poistaminen

1. Valitse Asetukset.
  2. Klikkaa Integraatiot-välilehteä.
  3. Klikkaa Google-kalenterin vieressä olevaa hylkäämiskuvaketta.
  4. Vahvista klikkaamalla OK.
  1. Valitse Asetukset.
  2. Klikkaa Integraatiot-välilehteä.
  3. Etsi poistettava yhteys Google Kalenteri -osiosta.
  4. Valitse Poista.

Poista tällä integroinnilla luodut Todoist-tehtävät ja Google-kalenterin tapahtumat

Kun poistat Todoistin ja Google Kalenterin välisen integraation, Google Kalenteri - ja Todoist-tililläsi luodut tehtävät ja tapahtumat näkyvät edelleen. Voit poistaa sen seuraavasti:

1. Avaa Todoist-verkkosovellus.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    • Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Joukkovalitse ja poista kaikki Google Kalenterista synkronoidut tehtävät.
  4. Avaa Google Kalenteri.
  5. Klikkaa Omat kalenterit -kohdan alapuolelta kalenterin vieressä olevaa X-painiketta, joka on luotu integraation määrityksen yhteydessä, oletuksena nimeltään Todoist.
  6. Vahvista, että haluat poistaa kalenterin valitsemalla Poista kalenteri.
  1. Kirjaudu sisään Todoistiin osoitteessa https://todoist.com.
  2. Siirry projektiin, jossa Google Kalenterisi tapahtumat on synkronoitu.
    • Jos et ole varma, mikä projekti on synkronoitu, etsi synkronoitu Todoist-tehtävä Google-kalenterissasi ja hae kyseinen tehtävä Todoistissa.
  3. Joukkovalitse ja poista kaikki tehtävät, jotka on synkronoitu Google Kalenterista.
  4. Avaa Google Kalenteri.
  5. Poista valinnat kaikista kalentereista Omat kalenterit -kohdasta, joita ei ole synkronoitu Todoistin kanssa, jotta et poistaisi vahingossa tehtäviä muista kalentereista.
  6. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella jokaista Todoistista synkronoitua tapahtumaa ja valitse Poista. Toista tämä vaihe kaikille tapahtumille, jotka on synkronoitu Todoist-projektistasi.

Huomionarvoista

• Google Kalenterin integrointi synkronoi vain säännölliset tapahtumat Todoistin kanssa. Keskittymisaika-, Poissaolo- ja Työpaikkatapahtumat eivät sisälly. Google Kalenterin yhdistäminen Todoistiin synkronoi vain tavalliset tapahtumat Todoistin kanssa. Keskittymisaika-, Ei paikalla- ja Työskentelypaikka-tapahtumat jätetään pois synkronoinnista.
  • Jos haluat siirtää tehtävän toiseen projektiin, kun se on synkronoitu Google-kalenterisi kanssa, määritä integrointi synkronoimaan kaikki Todoist-projektit Google-kalenteriin. Jos vain yksi Todoist-projekti on synkronoitu, tehtävää ei voi siirtää toiseen projektiin.
  • Synkronoidun projektin tehtävät näkyvät aina Google-kalenterissa. Valitse tiettyjen projektien synkronointi kaikkien projektien sijaan, jotta kaikki tehtäväsi eivät näy kalenterissasi.

Pyydä apua

Jos sinulla on kysyttävää tai sinulla on ongelmia integroinnin kanssa, opi ratkaisemaan ne lukemalla vianetsintäoppaamme.