Johdatus projekteihin

Olipa sitten suunnittelemassa esitystä tai luomassa verkkosivustoa, luo projekti kaikkien tärkeiden yksityiskohtien tallentamiseen yhteen keskeiseen paikkaan!

Projektin luominen

Aloita lisäämällä projekti, johon voit lisätä tehtäväsi.

1. Klikkaa sivupalkin valikossa pluskuvaketta sen työtilan vieressä, johon haluat luoda projektin.
    • Jos haluat luoda henkilökohtaisen projektin, klikkaa Omat projektit -kohdan vieressä olevaa pluskuvaketta.
    • Jos haluat luoda tiimiprojektin, klikkaa pluskuvaketta sen tiimin vieressä, johon haluat luoda projektin, ja valitse Lisää projekti.
  2. Kirjoita Lisää projekti -ikkunaan uuden projektisi nimi. Käytä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä, kuten ( ) | & ! _ - tai , nimessä.
  3. (Valinnainen) Valitse toinen projektiväri pudotusvalikosta.
  4. (Valinnainen) Pääset projektiin helposti lisäämällä sen suosikkeihisi klikkaamamlla kytkintä.
  5. Jos luot projektia tiimissä, voit asettaa käyttöoikeustason sekä lisätä projektin tiettyyn kansioon.
  6. Luo projekti klikkaamalla Lisää.

Projektien käyttäminen

Nyt kun olet luonut projektisi, on aika lisätä ja järjestää tehtäväsi. Alla on muutamia vinkkejä, kuinka saat kaikki irti projektista.

Tehtävien pikalisääminen projektiin

Aloita pikalisäämällä tehtäviä projektiisi. Kun olet luonut projektin, lisää kaikki asiaankuuluvat tehtävät sinne. Ei ole olemassa huonoa ajatuksia, joten älä epäröi lisätä tehtäviä projektiin. Voit lisätä tehtävän suoraan projektiin klikkaamalla/napauttamalla Lisää tehtävä - tai +-painiketta projektissa.

Pikavinkki

Kun luot uuden tehtävän Pikalisäys-toiminnolla, voit määrittää nopeasti projektin kirjoittamalla ”#” suoraan tehtävän syöttökenttään.

Eräpäivien määrittäminen

Jotkut työt on tehtävä nyt ja toiset voivat odottaa. Aseta kunkin tehtävän eräpäivä varmistaaksesi, että saat asiat valmiiksi ajoissa.

Määritä eräpäivä kirjoittamalla ajankohta tehtävänimeen, kuten ”tänään”, ”seuraava torstai” tai ”12. maaliskuuta”.

Tehtäväprioriteettien asettaminen

Jotkut tehtävät ovat tärkeämpiä kuin toiset. Käy läpi projektisi ja merkitse tärkeimmät tehtävät prioriteetti 1:llä. Ne näkyvät punaisina, jotta et unohtaisi niitä.

Projektien järjestäminen osioilla

Jos haluat jakaa projektisi eri osiin, voit tehdä sen luomalla osioita ja lisäämällä tehtäväsi niitä vastaaviin oisihin. Lue lisää osioiden johdannostamme.

Tämän jälkeen voit vetää ja pudottaa tehtäviä muuttaaksesi sisennystä ja järjestää ne uudelleen alitehtävinä.

Projektin muokkaaminen

Haluatko tehdä joitain muutoksia projektiisi? Ei hätää! Seuraa vain yhtä alla olevista oppaistamme:

Projektin nimen muokkaaminen

On tilanteita, jolloin projektin nimeä pitää muuttaa, kuten korjataksesi kirjoitusvirheen tai nimen muuttaminen kuvaavammaksi. Näin voit muokata projektin nimeä:

1. Klikkaa projektin nimen oikealla puolella olevaa web_three-dots.svgkolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse pudotusvalikosta Muokkaa.
  3. Anna uusi nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Pikavinkki

Jos sinulla on jo projekti auki Todoistissa, klikkaa projektin nimeä yläreunassa ja tee muutokset. Vahvista sitten klikkaamlla Tallenna.

Projektin värin vaihtaminen

Piristä ja järjestä Todoistisi värikoodaamalla projektisi. Toimi näin:

1. Vie osoitin muutettavan projektin päälle, jonka haluat uudelleennimetä ja klikkaa nimen oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa projektia.
  3. Valitse projektille haluamasi väri Väri-pudotusvalikosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Projektiluettelon järjestäminen

Muuta projektien järjestystä vetämällä projekti manuaalisesti haluamaasi paikkaan projektiluettelossa.

Jos käytät Todoistia iOS:ssä tai Androidissa, voit järjestää projekteja uudelleen seuraavasti:

1. Napauta välilehtipalkista Selaa.
  2. Kosketa ja pidä projektia painettuna.
  3. Vedä projekti uuteen paikkaan luettelossa.

Tiimityötilan projektit on lajiteltu aakkosjärjestykseen, eikä niitä voi järjestää uudelleen. Jos tiimiprojektien manuaalinen lajittelu on sinulle tärkeää, kerrothan mielipiteesi meille!

Projektin arkistoiminen

Arkistoi projekti poistaaksesi sen projektiluettelostasi. Tämä on hyödyllistä, kun haluat myöhemmin tarkastella ja palauttaa sen.

1. Siirrä hiiren osoitin poistettavan projektin päälle ja klikkaa oikealla näkyvää kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse pudotusvalikosta Arkistoi projekti.
  3. Vahvista ponnahdusikkunassa klikkaamalla Arkistoi.

Projektin poistaminen

Pääse eroon vanhoista projekteista ja pidä projektiluettelosi siistinä.

Huomautus

Jos projekti on jaettu, voit sen sijaan lähteä projektista.

1. Siirrä hiiren osoitin poistettavan projektin päälle ja klikkaa oikealla näkyvää kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse pudotusvalikosta Poista projekti.
  3. Vahvista valinta klikkaamalla ponnahdusikkunassa Poista.

Pikavinkki

Jos poistit projektin vahingossa, sinun on luotava uusi projekti ja tuotava varmuuskopio. Jos sinulla on Pro- tai Business-suunnitelma, Todoist varmuuskopioi tiedot automaattisesti joka päivä, kun kirjaudut Todoistiin. Voit tallentaa tilillesi jopa 21 varmuuskopiota.

Ryhdy toimeen

Toivomme, että tämä opas innosti sinut aloittamaan mielessäsi olevan idean työskentelyn! Jos et ole aivan varma, mistä aloittaa, tutustu malligalleriaamme, joka sisältää kymmeniä kuratoituja malleja.