Johdatus projekteihin

Olipa kyseessä sitten esityksen suunnittelu tai verkkosivuston luominen, luo projekti ja tallenna kaikki tärkeät tiedot yhteen keskitettyyn paikkaan!

Projektin luominen

1. Klikkaa sivupalkin valikossa pluskuvaketta sen tiimin vieressä, jonka haluat luoda projektin.

Varoitus

Varmista, että luot projektin oikeaan paikkaan! Vaikka voit siirtää henkilökohtaisen projektin tiimiin, et voi siirtää tiimiprojektia henkilökohtaisiin projekteihisi.

• Jos haluat luoda henkilökohtaisen projektin, klikkaa Omat projektit -kohdan vieressä olevaa pluskuvaketta.
    • Jos haluat luoda tiimiprojektin, klikkaa pluskuvaketta sen tiimin vieressä, johon haluat luoda projektin, ja valitse Lisää projekti.
  2. Kirjoita Lisää projekti -ikkunaan uuden projektisi nimi. Käytä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä, kuten ( ) | & ! _ - tai , nimessä.
  3. (Valinnainen) Valitse toinen projektiväri pudotusvalikosta.
  4. (Valinnainen) Pääset projektiin helposti lisäämällä sen suosikkeihisi klikkaamamlla kytkintä.
  5. Jos luot projektia tiimissä, voit asettaa käyttöoikeustason sekä lisätä projektin tiettyyn kansioon.
  6. Luo projekti klikkaamalla Lisää.

Projektien käyttäminen

Nyt kun olet luonut projektisi, on aika lisätä ja järjestää tehtäväsi! Alla on muutamia vinkkejä, kuinka saat kaikki irti projektista.

Aloita pikalisäämällä tehtäviä projektiisi. Kun olet luonut projektin, lisää kaikki asiaankuuluvat tehtävät sinne. Ei ole olemassa huonoa ajatuksia, joten älä epäröi lisätä tehtäviä projektiin. Voit lisätä tehtävän suoraan projektiin klikkaamalla/napauttamalla Lisää tehtävä - tai +-painiketta projektissa.

Pikavinkki

Kun luot uuden tehtävän Pikalisäys-toiminnolla, voit määrittää nopeasti projektin kirjoittamalla ”#” suoraan tehtävän syöttökenttään.

Jotkut työt on tehtävä nyt ja toiset voivat odottaa. Aseta kunkin tehtävän eräpäivä varmistaaksesi, että saat asiat valmiiksi ajoissa.

Määritä eräpäivä kirjoittamalla ajankohta tehtävänimeen, kuten ”tänään”, ”seuraava torstai” tai ”12. maaliskuuta”.

Jotkut tehtävät ovat tärkeämpiä kuin toiset. Käy läpi projektisi ja merkitse tärkeimmät tehtävät prioriteetti 1:llä. Ne näkyvät punaisina, jotta et unohtaisi niitä.

Jos haluat jakaa projektisi eri osiin, voit tehdä sen luomalla osioita ja lisäämällä tehtävät vastaaviin osioihin.

Pikavinkki

Etkö ole varma, mikä osio on? Klikkaa tästä lukeaksesi lisää.

Tämän jälkeen voit vetää ja pudottaa tehtäviä muuttaaksesi sisennystä ja järjestää ne uudelleen alitehtävinä.

Projektin muokkaaminen

Haluatko tehdä joitain muutoksia projektiisi? Ei hätää! Seuraa vain yhtä alla olevista oppaistamme:

On tilanteita, jolloin projektin nimeä pitää muuttaa, kuten korjataksesi kirjoitusvirheen tai nimen muuttaminen kuvaavammaksi. Näin voit muokata projektin nimeä:

1. Klikkaa projektin nimen oikealla puolella olevaa web_three-dots.svgkolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse avattavasta valikosta Muokkaa.
  3. Anna uusi nimi.
  4. Klikkaa Tallenna.

Pikavinkki

Jos työskentelet jo projektin sisällä, klikkaa projektin nimeä ylhäältä ja tee muutokset. Vahvista sitten klikkaamalla Tallenna.

Piristä ja järjestä Todoistisi värikoodaamalla projektisi. Toimi näin:

1. Vie osoitin muutettavan projektin päälle, jonka haluat uudelleennimetä ja klikkaa nimen oikealla puolella olevaa kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse Muokkaa projektia.
  3. Valitse projektille haluamasi väri avattavasta Väri-valikosta.
  4. Klikkaa Tallenna.

Järjestä projekteja

Muuta projektien järjestystä vetämällä projekti manuaalisesti haluamaasi paikkaan projektiluettelossa.

Jos käytät Todoistia iOS:ssä tai Androidissa, voit järjestää projekteja uudelleen seuraavasti:

1. Napauta välilehtipalkista Selaa.
  2. Kosketa ja pidä projektia painettuna.
  3. Vedä projekti uuteen paikkaan luettelossa.

Jos järjestät jaettuja projekteja, yhteiskäyttäjäsi eivät näe muutoksia sen järjestykseen. Heidän on myös järjestettävä projektit uudelleen vetämällä ja pudottamalla asettamasi järjestyksen mukaisesti.

Projektin poistaminen

Pääse vanhoista projekteista eroon ja pidä projektiluettelo miellyttävänä ja siistinä. Toimi näin:

Huomautus

Et voi poistaa jaettua projektia. Sen sijaan sinulla on mahdollisuus lähteä projektista.

1. Siirrä hiiren osoitin poistettavan projektin päälle ja klikkaa oikealla näkyvää kolmen pisteen kuvaketta.
  2. Valitse valikosta Poista projekti.
  3. Vahvista valinta klikkaamalla ponnahdusikkunassa Poista.

Pikavinkki

Haluat ehkä arkistoida projektin sen sijaan. Projektin arkistoiminen poistaa sen projektiluettelosta, mutta voit aina tarkastella sitä ja palauttaa sen myöhemmin. Noudata samoja ohjeita kuin yllä, mutta valitse Arkistoi poistamisen sijaan.

Pyydä apua

Jos poistit projektin vahingossa, sinun on luotava uusi projekti ja tuotava varmuuskopio.

Jos käytät Pro- tai Business-suunnitelmaa, Todoist varmuuskopioi tiedot automaattisesti joka päivä, kun kirjaudut Todoistiin. Voit tallentaa tilillesi jopa 21 varmuuskopiota.

Jos sinulla on ongelmia projektien luomisessa tai hallinnassa Todoistissa, ota meihin yhteyttä.