Todoistiin tuotavan CSV-tiedoston muotoilu

• Pro
  • Business
  • Beginner

• Verkkoversio
  • macOS
  • Windows 10

Toisinaan saatat seurata tehtäviä toisessa ohjelmassa tai laskentataulukossa, mutta sitten haluat tuoda ne Todoistiin. Ei hätää, vie vain ohjelman tai laskentataulukon tehtävät CSV-tiedostoon ja sitten tuo ne Todoistiin.

Kun tuot tehtäviä käyttämällä CSV-tiedostoa, sinun on noudatettava tiettyä muotoa, jonka Todoist voi tunnistaa. Lataa tämä malli ja muokkaa sitä varmistaaksesi, että sinulla ei ole ongelmia tuodessasi tehtäviä.

Varmista, että jokainen rivi seuraa seuraavia sääntöjä tarkistettaessasi CSV-tiedostoa:

SarakeSisältöKuvaus
TYPEtehtävä, osio tai merkintä (kirjoita pienillä kirjaimilla)Käytä task lisätäksesi tehtävän. Käytä section lisätäksesi osion. Käytä note, jos lisäät kommentin tehtävään yllä olevalla rivillä.
CONTENT

tehtävän nimi, osion nimi tai merkinnän sisältö

Kirjoita tehtävän nimi, jos lisäät tehtävän.

(Tehtävää luotaessa voit lisätä tunnisteita kirjoittamalla @tunnistenimi tehtävän nimeen.)

Kirjoita osion nimi, jos lisäät osion.

Kirjoita merkinnän sisältö, jos lisäät kommentin.

DESCRIPTION

tehtävänkuvauksen sisältö

Kirjoita tehtävänkuvauksen sisältö, jos haluat lisätä kuvauksen.

PRIORITY

1, 2, 3 tai 4

Kirjoita 1 lisätäksesi p1 tehtävään (korkein prioriteetti).

Kirjoita 2 lisätäksesi p2 tehtävään.

Kirjoita 3 lisätäksesi p3 tehtävään.

Kirjoita 4 lisätäksesi p4 tehtävään.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, p1 lisätään tehtävään automaattisesti.

INDENT

1, 2, 3 tai 4

Käytä 1, jolloin tehtävää ei sisennetä (eli tehtävä on päätehtävä).

Käytä 2 sisentääksesi tehtävän, jolloin luodaan alitehtävä.

Käytä 3 sisentääksesi tehtävän alitehtävän alitehtäväksi.

Ja niin edelleen.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävää ei sisennetä.

AUTHORkäyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän luojan.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävän luojaksi määritetään sinut.

RESPONSIBLEkäyttäjänimi (ID)

Lisää käyttäjänimi ja -tunnus suluissa määrittääksesi tehtävän vastuuhenkilön.

Esimerkiksi: Eeva (14781400).

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, tehtävään ei määritetä vastuuhenkilöä.

DATE

eräpäivä ja aika tai toistuva eräpäivä ja aika

Voit ajoittaa tehtävän lisäämällä sille eräpäivän ja -ajan. Voit myös asettaa toistuvan eräpäivän.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, sille ei määritetä eräpäivää.

DATE_LANGKielikoodi

Aseta eräpäivä (jos sellainen on) lisäämällä Todoist-sovelluksesi kielen kielikoodi. Nämä ovat viralliset Todoistin kielikoodit:

cs Tšekille.

da tanskalle.

de saksalle.

en englannille.

es espanjalle.

fi suomelle.

fr ranskalle.

it italialle.

ja japanille.

ko korealle.

nb norjalle.

nl hollannille.

pl puolalle.

pt_BR brasilianportugalille.

ru venäjälle.

sv ruotsille.

zh_CN yksinkertaistetulle kiinalle.

zh_TW perinteiselle kiinalle.

TIMEZONEAikavyöhyke

Lisää aikavyöhyke, joka on määritetty Todoist-tilillesi. (Löydät aikavyöhykkeesi kohdasta Asetukset > Yleiset.)

Esimerkiksi: US/Eastern.

Jos jätät tämän solun tyhjäksi, Todoist tunnistaa automaattisesti aikavyöhykkeesi.

DURATIONNumero, joka edustaa tehtävän kestoa

Lisää tehtävän arvioitu suoritusaika minuutteina.

Jätä tämä solu tyhjäksi, jos et halua lisätä tehtävälle kestoa.

DURATION UNITminute tai None

Ilmaisee tehtäväkeston aikayksikön.

Jos tehtävällä ei ole kestoa, tässä solussa näkyy None.

metaview_style=board

Tuo malli tauluasetteluun.

CSV-tiedoston tallentaminen UTF-8-koodauksella

Todoist voi tuoda CSV-tiedoston oikein vain, jos se on koodattu UTF-8-muodossa.

Opi tallentamaan CSV-tiedosto UTF-8-enkoodauksella Microsoft Excelissä, Numbersissa ja Notepadissa.

1. Avaa CSV-tiedosto Microsoft Excelissä.
  2. Klikkaa Tiedosto näytön vasemmassa yläkulmassa.
  3. Valitse Tallenna nimellä...
  4. Avaa Tiedostomuoto-kohdan vieressä oleva valikko.
  5. Valitse CSV UTF-8 (pilkuilla erotettu) (.csv).
  6. Klikkaa Tallenna.
  1. Avaa CSV-tiedosto Numbersissa.
  2. Klikkaa Tiedosto näytön vasemmassa yläkulmassa.
  3. Valitse Vie muodossa...
  4. Valitse CSV...
  5. Klikkaa Lisävalinnat.
  6. Avaa Tekstin koodaus -kohdan vieressä oleva pudotusvalikko.
  7. Valitse Unicode (UTF-8).
  8. Klikkaa Seuraava.
  9. Klikkaa Tallenna, kun olet valinnut tiedostolle nimen ja sijainnin.
  1. Avaa CSV-tiedosto Muistiossa.
  2. Klikkaa Tiedosto näytön vasemmassa yläkulmassa.
  3. Valitse Tallenna nimellä...
  4. Valitse seuraavat vaihtoehdot:
    • Avaa Tallenna nimellä -valikko. Valitse Kaikki tiedostot.
    • Avaa Koodaus-valikko. Valitse UTF-8.
    • Nimeä tiedosto uudelleen käyttämällä .csv-tunnistetta. Jos esimerkiksi haluat nimetä tiedostosi "Työ", sinun tulee tallentaa tiedosto nimellä Työ.csv.
  5. Klikkaa Tallenna.

Tuonnin peruminen

Jos CSV-tiedosto tuotiin onnistuneesti Todoistiin, prosessin peruuttamiseen ei ole vaihtoehtoa. Kiertotapana voit valita ja poistaa joukon tehtäviä, jotka on tuotu vahingossa.

UKK

Saat nämä tiedot viemällä jaetun Todoist-projektin, jossa käyttäjä on osallisena:

1. Etsi jaettu Todoist-projekti, jossa käyttäjä on osallisena.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta web_three-dots.svgkolmen pisteen kuvaketta.
  3. Valitse Vie mallina.
  4. Valitse Vie tiedostona.
  5. Avaa CSV-tiedosto ja etsi RESPONSIBLE-sarakkeesta käyttäjänimi ja -tunnus.

Varmista, että jokaisessa solussa on oikea sisältö. Jos solussa tehtiin virhe, Todoist ohittaa rivin ja siirtyy seuraavaan.

Huomaa, että TYPE-sarakkeessa kirjoitettu sisältö (kuten task, section ja note) on kirjoitettava pienillä kirjaimilla.

Voit korjata tämän seuraavasti:

1. Klikkaa saraketta A valitaksesi koko sarakkeen.
  2. Klikkaa Tiedot-välilehteä.
  3. Klikkaa Teksti sarakkeisiin.
  4. Valitse Erotettu ja klikkaa Seuraava.
  5. Valitse Puolipiste-ruutu ja poista valinta kaikista muista laatikoista.
  6. Vahvista klikkaamalla Valmis.

Kyllä! Siitä huolimatta veitkö projektin CSV-tiedostona luetteloasettelussa tai tauluasettelussa, se säilyttää kyseisen asettelun tuonnin jälkeen.