Waarom kan ik geen taak toewijzen aan meerdere personen?

We geloven in het concept van het hebben van een Direct Responsible Individual, waarbij je altijd zeker bent van het feit dat er iemand verantwoordelijk is voor elke gegeven taak. Dit is waarom we geen optie hebben voor het toewijzen van een enkele taak aan meerdere personen.

Als alternatief kan je deze manieren uitproberen om taken toe te wijzen en samen te werken in gedeelde projecten:

Splits je taken op in kleinere subtaken

Wanneer je samenwerkt met meerdere personen aan een grote taak, probeer deze dan op te delen in kleinere subtaken en wijs elk van deze taken toe aan je teamleden. Het wordt zo heel makkelijk om bij te houden wie verantwoordlijk is voor wat en wie de taak al heeft voltooid. Zo heb je een beter beeld van de algehele voortgang. Je kan subtaken als volgt aanmaken:

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak waaraan je een subtaak wilt toevoegen.
  2. Selecteer Voeg taak hieronder toe.
  3. Druk op Ctrl + → om de taak om te zetten naar een subtaak.
  4. Voer de naam van de taak in en andere details die je wilt toevoegen.
  5. Klik op Taak toevoegen of druk op Enter om de taak op te slaan.

Snelle tip

Je kan gemakkelijk subtaken toevoegen met gebruik van het taakoverzicht.

Notitie

Je kan subtaken alleen in een project aanmaken. Dit is niet mogelijk in het overzicht Vandaag/Aankomend of in gefilterde overzichten.

Maak gebruik van opmerkingen om anderen op de hoogte te stellen

Zodra je de taak aan een persoon hebt toegewezen in een gedeeld project, kan je extra personen op de hoogte stellen met gebruik van taak-opmerkingen. Dit doe je als volgt:

1. Beweeg met de muis over een taak en klik op het spreekballon-icoon dat aan de rechterkant van de taak verschijnt.
  2. Typ een opmerking in het opmerking-veld.
  3. Rechts onderin, klik op Wijzigen om te kiezen wie je wilt notificeren.
  4. Selecteer de gebruikers die je op de hoogte wilt stellen.
  5. Klik op Opmerking toevoegen om je opmerking te posten.

Taken dupliceren

In gevallen waarbij je meerdere personen dezelfde taak wilt toewijzen, kan je de taak dupliceren en deze toewijzen aan wie je wilt. Dit doe je als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop op de taak.
  2. Selecteer Dupliceren.

Je gedupliceerde taak (Inclusief alle subtaken) zal direct onder het origineel worden aangemaakt.