Locatieherinneringen gebruiken in Todoist

• Business
  • Pro

• iOS
  • Android

Ontvang een herinnering over een taak met je workout-routine wanneer je bij de sportschool aankomt, of word eraan herinnerd om een paraplu mee te pakken wanneer je je huis verlaat.

Stel een locatieherinnering in in Todoist en vergeet nooit iets wanneer je bij een specifieke plaats aankomt of weggaat. Locatieherinneringen verschijnen alleen als push-notificaties op je toestellen.

Een locatieherinnering toevoegen

Verstuur een locatieherinnering bij aankomst of vertrek.

1. Als je een taak toevoegt, klik je op Locatie onderaan het veld voor de taakinput. Als je een bestaande taak wijzigt, klik je op Locatie rechts.
  2. Begin het adres van de locatie in te typen en selecteer het in de drop-down lijst.
  3. Selecteer of je de herinnering wil ontvangen bij aankomst of vertrek.
  4. Klik op Herinnering toevoegen.

Notitie

Hoewel je op locatie gebaseerde herinneringen op zowel je computer als je mobiel toestel kan aanmaken, zal je deze herinneringen enkel op je mobiel toestel ontvangen. Dit komt door de afhankelijkheid van de locatiediensten op je mobiel toestel om de notificatie te triggeren wanneer je bij de specifieke locatie aankomt.

De instellingen voor de locatieherinnering bekijken

Locatieherinneringen zijn alleen beschikbaar bij de mobiele apps. Als workaround kan je deze herinneringen toevoegen in de Todoist web- en desktop-apps, en ze op je mobiel toestel beheren.

1. Tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  2. Tik op Herinneringen.
  3. Tik op Herinner me via.
  4. Selecteer Mobiele notificatie.
  5. Tik op Vorige om terug naar de instellingen voor de herinneringen te gaan.
  6. Selecteer Toegang tot locatie beheren. Je wordt doorverwezen naar de instellingen van de telefoon.
  7. Tik op Locatie.
  8. Selecteer Tijdens gebruik van app.
  9. Schakel Precieze locatie in.
  10. Tik op Todoist links bovenin om terug te keren naar de instellingen van het toestel.
  11. Selecteer Meldingen.
  12. Schakel Sta meldingen toe en Tijdgevoelige meldingen in, om ervoor te zorgen dat je je herinneringen zonder vertraging ontvangt.

Notitie

Zorg ervoor dat locatiegebonden meldingen ingeschakeld zijn op je Apple-toestel. Hier is hoe:

1. Open de app Instellingen op je Apple-toestel.
  2. Tik op Privacy en beveiliging.
  3. Tik op Locatievoorzieningen.
  4. Schakel Locatievoorzieningen in.
  5. Scroll naar beneden in de lijst en tik op Systeem.
  6. Schakel Meldings- en opdrachtautomatiseringen in.

Suggesties voor locaties wissen

Om tijd te besparen, geeft Todoist suggesties voor locaties op basis van je vorige locatieherinneringen. Als de lijst te vol raakt, kan je deze suggesties wissen:

1. Open Todoist voor iOS.
  2. Tik op Bladeren in de navigatiebalk.
  3. Tik op het tandwiel-icoon rechts bovenin.
  4. Tik op Herinneringen.
  5. Tik op Opgeslagen locaties verwijderen.

Krijg hulp

Als je problemen ervaart met locatieherinneringen in Todoist, contacteer ons dan.