Google Agenda met Todoist gebruiken

• Beginner
  • Pro
  • Business

Houd je Google Agenda en Todoist volledig gesynchroniseerd met deze twee-wegse integratie.

De integratie opzetten

Waarschuwing

Je kan de integratie met Google Agenda niet opzetten in Todoist voor iOS en Todoist voor Android. Log in op todoist.com in een webbrowser voordat je de integratie opzet.

1. Klik op je avatar links bovenin.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op de tab Integraties.
  4. Klik op Agenda verbinden in de sectie Google Agenda.

Als je Todoist voor macOS of voor Windows gebruikt, log je in op de Todoist web-app om verbinding te maken met Google Agenda.

5. Log in op je Google-account. Als er twee of meer Google-accounts zijn, kies je één account om met de integratie te gebruiken.
  6. Klik op Toestaan om Todoist toegang te geven tot je Google Agenda.
  7. Klik op Akkoord om Google Agenda toegang te geven tot je gegevens.

Zet vervolgens de koppeling op tussen je Todoist-projecten en een Google Agenda door op Agenda toevoegen te klikken en stel het volgende in:

• Google Agenda: maak een nieuwe agenda aan om het project mee te synchroniseren. Evenementen die in de geselecteerde agenda aangemaakt worden, worden alleen als Todoist-taken toegevoegd.

Waarschuwing

Het is niet mogelijk om meerdere Todoist-projecten met dezelfde Google-agenda te synchroniseren.

• Synchronisatie: synchroniseer taken van Alle projecten of Een specifiek project naar de agenda. Om meerdere projecten of agenda's te synchroniseren, kan je later extra verbindingen opzetten.
  • Todoist-project voor nieuwe Google-evenementen: selecteer naar welk project je je nieuwe Google Agenda-evenementen wil synchroniseren. (Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist-inbox te kiezen. Vanuit hier kan je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
  • Todoist-label voor nieuwe Google-evenementen: typ de naam van het label dat je aan de taken vanuit de geselecteerde agenda wil toevoegen.

Indien dit label niet in je labellijst zit, wordt het automatisch aangemaakt na het instellen van de integratie.

• Google evenement-duur voor nieuwe Todoist-taken: selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Agenda worden getoond met deze tijdsduur. (Je kan altijd wijzigingen maken in het event in Google Agenda zodra deze is aangemaakt.
  • Todoist-taken zonder een tijd: selecteer of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wil synchroniseren. Je kan kiezen om deze taken als evenementen met een tijdsduur van een hele te dag te synchroniseren of je kan ervoor kiezen om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
  • Voltooide Todoist-taken: selecteer of je een evenement wel of niet in Google Agenda wilt laten staan zodra deze is voltooid in Todoist.

Klik daarna op Verbinden om het instellen te voltooien.

Wanneer je ervoor kiest om je primaire Google-agenda te koppelen, synchroniseren alle evenementen met Todoist als taken.

Als je deze taken verwijdert, worden de overeenkomende items in de agenda ook verwijderd.

Als je ervoor kiest om de integratie niet meer te gebruiken, zal je de evenementen die door de integratie aangemaakt werden handmatig moeten verwijderen.

Meerdere agenda's en projecten verbinden

Beheer al je evenementen en taken door extra Google Agenda's met je Todoist-projecten te verbinden.

Indien de optie om Alle projecten te synchroniseren geselecteerd is wanneer je de integratie opzet, kan je geen verbindingen met specifieke projecten toevoegen.

1. Klik op je avatar links bovenin.
  2. Selecteer Instellingen.
  3. Klik op de tab Integraties.
  4. Klik op Agenda toevoegen in de sectie Google Agenda.

Zet vervolgens de koppeling op tussen een Todoist-project en Google Agenda:

• Google Agenda: maak een nieuwe agenda aan om met het Todoist-project te synchroniseren. Evenementen die in de geselecteerde agenda aangemaakt worden, worden als Todoist-taken toegevoegd. Op deze manier maakt dit het gemakkelijk om Todoist-gerelateerde evenementen weer te geven of te verbergen in Google Agenda.

Waarschuwing

Het is niet mogelijk om meerdere Todoist-projecten met dezelfde Google-agenda te synchroniseren.

• Synchronisatie: kies om taken van een specifiek project naar de Google Agenda te synchroniseren. Stel daarna bijkomende verbindingen in om meerdere projecten te synchroniseren.
  • Todoist-project voor nieuwe Google-evenementen: selecteer naar welk project je je nieuwe Google Agenda-evenementen wil synchroniseren. (Als je niet zeker weet welk project je hier moet selecteren, dan raden we je aan om de Todoist-inbox te kiezen. Vanuit hier kan je de taken later altijd naar een ander project verplaatsen.)
  • Todoist-label voor nieuwe Google-evenementen: typ de naam van het label dat je aan de taken vanuit de geselecteerde agenda wil toevoegen.

Indien dit label niet in je labellijst zit, wordt het automatisch aangemaakt na het instellen van de integratie.

• Google evenement-duur voor nieuwe Todoist-taken: selecteer een standaard evenement-duur voor evenementen die gesynchroniseerd worden vanuit Todoist. Nieuwe taken met een deadline en tijd zullen in Google Agenda worden getoond met deze tijdsduur. (Je kan altijd wijzigingen maken in het event in Google Agenda zodra deze is aangemaakt.
  • Todoist-taken zonder een tijd: selecteer of je taken met een deadline maar zonder tijd wel of niet wil synchroniseren. Je kan kiezen om deze taken als evenementen met een tijdsduur van een hele te dag te synchroniseren of je kan ervoor kiezen om alleen taken met een deadline en tijd te synchroniseren.
  • Voltooide Todoist-taken: selecteer of je een evenement wel of niet in Google Agenda wilt laten staan zodra deze is voltooid in Todoist.

Klik daarna op Verbinden om het instellen te voltooienTodoist_GCal_connected_multiple.png

De integratie gebruiken

Na het instellen van de integratie, worden taken met een deadline en tijd in de geselecteerde Todoist-project(en) automatisch toegevoegd aan de Google-agenda die je gekozen hebt.

Gelijkaardig worden alle evenementen die in die agenda aangemaakt werden, automatisch toegevoegd aan het Todoist-project die je gekozen hebt.

Wijzigingen die je maakt in Google Agenda, zoals het bewerken van de naam van het evenement of de datum, zullen in Todoist worden weergegeven en vice versa.

Als je een Pro- of Business-abonnement hebt, kan je taak per taak een aangepaste duur instellen in Todoist. In de taaknaam voeg je een taakduur toe in minuten (bijvoorbeeld voor 80m) of type [Xm] (bijvoorbeeld [80m]). Google Agenda maakt dan een nieuw evenement aan met een duur van 1 uur en 20 minuten.

Als je het format [Xm] gebruikt voor de duur, en je slaat wijzigingen op aan je taak, zal [80m] verwijderd worden van de taaknaam.

Met eender welke van beide formaten, zal de sectie Deadline in het taakoverzicht de taakduur weergeven (bijvoorbeeld 16:00-17:20).

Om een label aan je Todoist-taak toe te voegen, schrijf je "@Labelnaam" in de titel van het Google-evenement. Het wordt als een bestaande label in Todoist verwerkt.

Om je evenement in een ander project in Todoist op te slaan, schrijf je #Projectnaam in de titel van het evenement in je gesynchroniseerde Google Agenda. De gesynchroniseerde taak zal automatisch verplaatst worden naar dat project.

Je kan een prioriteitsniveau toevoegen of wijzigen door simpelweg !!1, !!2 of !!3 te typen in de titel van het evenement in Google. De wijzigingen worden onmiddellijk in Todoist weergegeven.

De integratie verwijderen

1. Selecteer Instellingen.
  2. Klik op de tab Integraties.
  3. Klik op het verwijderen-icoon naast Google Agenda.
  4. Klik op OK om te bevestigen.
  1. Selecteer Instellingen.
  2. Klik op de tab Integraties.
  3. In de sectie Google Agenda, ga naar de verbinding die je wil verwijderen.
  4. Selecteer Verwijderen.

Todoist-taken en Google Agenda-evenementen die met deze integratie aangemaakt werden verwijderen

Wanneer je de integratie tussen je Todoist en Google Agenda verwijdert, worden de taken en afspraken die in je Google Agenda en Todoist zijn aangemaakt nog steeds weergegeven. Je kan deze als volgt verwijderen:

1. Open de Todoist web-app.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Agenda-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    • Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Agenda en zoek vervolgens naar die taak in Todoist.
  3. Selecteer en verwijder alle taken die gesynchroniseerd werden uit Google Agenda in bulk.
  4. Open Google Agenda.
  5. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, klik je op de X aan de rechterkant van de agenda die tijdens het opzetten van de integratie aangemaakt werd, standaard Todoist genaamd.
  6. Bevestig dat je de agenda wil verwijderen door Agenda verwijderen te selecteren.
  1. Log in op Todoist op https://todoist.com.
  2. Ga naar het project waarmee je Google Agenda-afspraken gesynchroniseerd zijn.
    • Als je niet zeker weet welk project gesynchroniseerd was, zoek dan naar een gesynchroniseerde Todoist-taak in Google Agenda en zoek vervolgens naar die taak in Todoist.
  3. Selecteer en verwijder alle taken die gesynchroniseerd werden uit Google Agenda in bulk.
  4. Open Google Agenda.
  5. Aan de linkerkant, onder Mijn agenda's, deselecteer je alle agenda's, behalve de agenda die met je Todoist-account is gesynchroniseerd. Zo verwijder je niet per ongeluk taken uit andere agenda's.
  6. Klik met de rechtermuisknop op elke afspraak die vanuit Todoist gesynchroniseerd werd en selecteer Verwijderen. Doe dit voor alle afspraken die vanuit je Todoist-project(en) gesynchroniseerd werden.

Belangrijk

• De integratie met Google Agenda synchroniseert enkel reguliere evenementen met Todoist. Evenementen voor Tijd om te focussen, Afwezig, en Werktijden en locatie worden niet meegenomen.
  • Om een taak naar een ander project te verplaatsen wanneer het gesynchroniseerd is met je Google-agenda, stel je de integratie in om alle Todoist-projecten te synchroniseren naar de Google-agenda. Indien slechts één Todoist-project gesynchroniseerd is, kan de taak niet naar een ander project verplaatst worden.
  • Taken in een gesynchroniseerd project zullen altijd in de Google-agenda verschijnen. Kies om specifieke projecten te synchroniseren in plaats van alle projecten, om voor te komen dat al je taken in je agenda weergegeven worden.

Krijg hulp

Als je een vraag hebt, of een probleem met de integratie hebt ervaren, kom dan te weten hoe je ze kan oplossen met onze gids voor probleemopsporing.