Vooruit plannen met het overzicht Aankomend

• Beginner
  • Pro
  • Business

Wil je graag snel een overzicht van al je aankomende taken hebben en deze gemakkelijk organiseren, probeer dan het overzicht Aankomend. Hiermee kan je naderende deadlines in de gaten houden, taken gemakkelijk aanmaken of herplannen en je planning bijhouden voor de komende dagen, weken of zelfs maanden.

Je aankomende taken reviewen

1. In de zijbalk, klik op Aankomend.
  2. Scroll door de lijst om taken die op een dag in de toekomst ingepland zijn te bekijken.
  3. Om snel naar een datum in de toekomst te springen, klik je op de naam van de huidige maand links bovenin en selecteer je de maand en datum waar je naar op zoek bent.
  4. Bekijk een andere week door op de pijltjes naar links of rechts in de hoek rechts bovenin (naast de knop Vandaag) te klikken. Klik op een dag van de week om de taken die op deze dag ingepland zijn te kunnen bekijken.
  5. Klik op de knop Vandaag rechts bovenin om terug te gaan naar de datum van vandaag.upcoming-view-anatomy.png

Snelle tip

Als je een Pro- of Business-gebruiker bent, heb je toegang tot de agenda-layout in je overzicht Aankomend. Wanneer je het overzicht Aankomend in de agenda-layout bekijkt, kan je zelf beslissen of je alle toekomstige herhalingen van je terugkerende taken in je agenda wil zien. Klik op Overzicht rechts bovenin Todoist, en schakel dan Toekomstige herhalingen aan of uit.

Taken inplannen of herplannen

1. In de zijbalk, klik op Aankomend.
  2. Ga naar een datum in de toekomst door naar beneden te scrollen in de takenlijst of door de week-kiezer bovenin te gebruiken.
  3. Klik op + Taak toevoegen om een taak aan te maken voor op een geselecteerde dag.

Om een bestaande taak te herplannen kan je deze simpelweg naar de gewenste nieuwe datum verslepen of door met de muis over de taak te bewegen en vervolgens op het agenda-icoon te klikken om hier een nieuwe datum te selecteren.

Om taken die over tijd zijn snel te herplannen, klik je op Herplannen rechts bovenin.

Snelle tip

Een "bezet" stip-icoon onder een datum in de planner geeft aan dat je op deze dag al taken (minstens 1) hebt ingepland. Op dagen zonder het stip-icoon zijn er nog geen taken ingepland.

Belangrijk

• Je kan in het overzicht Aankomend taken bekijken en inplannen tot 2 jaar in de toekomst.
  • Taken die over tijd zijn verschijnen bovenaan de taaklijst voor je review. Klik op Herplannen om een nieuwe deadline te selecteren voor deze taken.
  • Er is geen optie in de planner om een taak aan een datum in het verleden toe te wijzen.
  • Als een taak een terugkerende deadline heeft en de lijst- of board-layout gebruikt wordt, zie je enkel de eerstvolgende herhaling van de taak.
  • Door technische beperkingen in zowel de Todoist voor Android-widget en op WearOS, toont het overzicht Aankomend alleen de komende 7 dagen en wordt de week-kiezer bovenin niet getoond.

Krijg hulp

Als je problemen ervaart met het gebruiken van het overzicht Aankomend om Todoist-taken aan te maken of in te plannen, contacteer ons dan.