Introduksjon til oppgaver

Oppgaver er den viktigste funksjonen i Todoist. Du kan opprette en oppgave for alt mulig:

• Vil du huske på å ringe mamma? Opprett en oppgave!
  • Trenger du å ta med noen viktige dokumenter til det viktige møtet på jobben? Opprett en oppgave!
  • Trenger du å kjøpe melk på vei hjem? Opprett en oppgave!

Finn ut hvordan du oppretter, redigerer, planlegger og sletter oppgaver.

Opprette en oppgave

Det er flere måter å opprette en oppgave på:

• Klikk eller trykk på ikonet + for å åpne Legg til hurtig.
  • På datamaskin eller nett: Mens du er i en prosjekt-, etikett- eller filtervisning, klikker du på Legg til oppgave-alternativet.
  • Mens du er i oppgavevisning kan du opprette underoppgaver ved å klikk eller trykke på Legg til underoppgave.

Redigere en oppgave

En oppgave kan trenge en ny forfallsdato, etikett, seksjon eller prioritet. Det er flere måter du kan endre en oppgave på:

• Bruk oppgavevisningen til å endre oppgavenavn, dato, prosjekt, prioritet med mer.
  • Bruk Legg til raskt-snarveier etter oppgavenavnet for raskt å legge til en oppgave eller endre en oppgave.

Skriv for eksempel inn det følgende i oppgavenavnet:

#Jobb i dag

Dette flytter oppgaven til #Jobb-prosjektet og angir forfallsdatoen til i dag.

• I Todoist for iOS og Todoist for Android kan du bruke hurtigmenyer for raskt å endre oppgaver.
  • Klikk på håndtaket for å dra oppgaver mellom seksjoner. Merk deg at hvis et gruperingsalternativ er slått på i en visning (for eksmepel: I dag), kan ikke oppgaver flyttes mellom grupper.

Fullføre en oppgave

Det å fullføre oppgaver er uten tvil det mest tilfredsstillende med å bruke Todoist.

Når en oppgave er fullført, klikker eller trykker du på sirkelen ved siden av oppgaven.

Når du jobber med oppgaver i seksjoner, forblir fullførte oppgaver i seksjonen der de ble fullført. For å flytte en fullført oppgave til en annen seksjon må du endre den til ikke fullført først. Deretter flytter du oppgaven til en annen seksjon.

Slå på tonen for fullført oppgave

For å få en ekstra motivasjonsboost kan du slå på en tone som spilles når en oppgave fullføres.

1. I Todoist klikker du på avataren din øverst til venstre.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Generelt.
  4. Bla ned til Lyd og utseende.
  5. Slå på tonen for fullført oppgave for enten datamaskin og nett eller mobil.

Endre en oppgave til ikke fullført

Hvis du har fullført en oppgave ved et uhell, eller du må bringe en oppgave tilbake, kan du endre oppgaven til ikke fullført.

For å endre en oppgave til ikke fullført:

1. Klikk på Vis øverst til høyre i prosjetket.
  2. Slå på Fullførte oppgaver.
  3. Klikk på haken for å endre en oppgave til ikke fullført.

Utsette en oppgave

Vi klarer ikke alltid å rekke over alt på en dag – og det er greit! Todoist gjør det enkelt å gi nytt tidspunkt til oppgaver.

Gi nytt tidspunkt til én enkelt oppgave

1. Før pekeren over en oppgave du vil gi nytt tidspunkt til, og klikk deretter på kalenderen.
  2. Velg en ny forfallsdato for en oppgave ved å klikke på en av datosnarveiene, eller ved å velge en ny forfallsdato fra kalenderen.

Gi nytt tidspunkt til flere oppgaver samtidig

1. Trykk på Ctrl (Windows) eller Cmd (macOS) og deretter på hver oppgave for å velge / ikke velge oppgaven. For å velge flere oppgaver raskt, kan du holde nede Shift og klikke på den første og siste oppgaven.
  2. I linjen som dukker opp øverst, klikker du på Forfallsdato og velger en ny forfallsdato for alle valgte oppgaver.

Gi nytt tidspunkt til en oppgave fra I dag- eller Kommende-visningen

1. Før pekeren over oppgaven du vil utsette, og klikk og hold på det grå håndtaket som dukker opp til venstre for oppgavenavnet.
  2. Dra og slipp oppgaven til en senere dato for å endre forfallsdatoen.

Gi nytt tidspunkt til alle forfalte oppgaver fra I dag- eller Kommende-visningen

1. Klikk på Gi nytt tidspunkt øverst til høyre for de forfalte oppgavene.
  2. Velg en ny forfallsdato for alle forfalte oppgaver.

Hvis utsetter en tilbakevendende oppgave som har et relativt tidspunkt for når den skal vende tilbake, f.eks. annenhver uke, vil oppgaven gjentas to uker fra den nye forfallsdatoen.

Hvis du utsetter en tilbakevendende oppgave som gjentas på en gitt dato eller ukedag, f.eks. hver mandag, vil ikke dette endre seg.

Slette en oppgave

Når du vil fjerne en oppgave fra oppgavelisten din uten å fullføre den, kan du slette den. Slik gjør du det:

1. Høyreklikk på oppgaven du vil slette fra Todoist.
  2. Velg Slett oppgave fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Slett for å bekrefte.

Vanlige spørsmål

Du kan kun endre en tilbakevendende oppgave fra fullført til ikke fullført rett etter at oppgaven har blitt fullført, ved å klikke på «angre»-knappen i vinduet som dukker opp (på nett, Windows, macOS) eller ved å trykke på angre-boksen (iOS, Android) som dukker opp nederst på skjermen.

Det er ikke mulig å angre tidligere forekomster av oppgaven. Hvis du f.eks. har en oppgave som forfaller hver dag, og du fullfører den i dag, kan du bare angre på fullførelsen av dagens oppgave. Du kan ikke angre fullførelsen av tidligere forekomster av oppgaven.

Merk deg at du ikke kan angre fullførelsen av en tilbakevendende oppgave så fort meldingen som dukker opp forsvinner. I stedet kan du opprette en ny oppgave eller planlegge den eksisterende oppgaven din på nytt, ved å legge til en ny tilbakevendende forfallsdato.

Når du er ferdig med en tilbakevendende oppgave, er det bare å fullfør den for alltid:

Høyreklikk på oppgaven og velg Fullfør for alltid.