Brug Kalender-integrationen

• Begynder
  • Pro
  • Business

Kalender-integrationen giver dig mulighed for at se dine Google Kalender-begivenheder sammen med dine opgaver i visningerne I dag og Kommende, hvilket gør det nemmere at planlægge din dag og uge. Det lader dig også synkronisere dine tidsblokerede opgaver til Google Kalender for at afspejle din tidsplan der.

1 - Calendar - Week view.png

Advarsel

Kalender-integrationen kan kun bruges med Google Kalender. Som et resultat kan du ikke bruge både Google Kalender (Legacy) integrationen og denne funktion på samme tid. Lær mere her1.

Konfigurer integrationen

1. Log ind på Todoist på https://app.todoist.com/.
  2. Klik på din avatar øverst til venstre.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Kalendere.
  5. Klik på Forbind Google Kalender.
  6. Marker alle de nødvendige tilladelsesfelter.

Bemærk

Todoist anmoder om det fulde omfang af Google Kalender-tilladelser, så du kan synkronisere planlagte opgaver som begivenheder. Vi gemmer hverken begivenheder i Todoist-databaserne eller får adgang til dem på nogen måde. Vi gemmer kun en reference for hver kalender, så du kan vælge de kalendere, du vil se begivenheder fra i Todoist.

Dine Google Kalender-begivenheder vises nu i visningerne I dag og Kommende.

2 - Calendar - Settings - Connect.png

De vises også som skrivebeskyttede begivenheder, så de kan ikke redigeres i Todoist. Klik i stedet på en begivenhed i Todoist for at åbne og redigere den i Google Kalender.

Se kalenderbegivenheder i Todoist

Kalenderbegivenheder vil se lidt forskelligt ud, afhængigt af hvilket layout du anvender på din opgaveliste.

Hvis du bruger enten liste eller tavle layout, grupperes begivenheder i en begivenhedsstak øverst på din opgaveliste.

3 - Calendar - Events list.png

Hvis du bruger kalenderlayoutet, vises dine begivenheder som tidsblokke, afhængigt af hvilken varighed du har givet dem.

Bemærk

Begivenheder til både i dag og fremtidige dage er kun synlige for dig og i Todoist. Begivenheders synlighed og indstillinger deles ikke med andre i projektet eller teamet.

Få adgang til begivenhedsdetaljer

Klik på navnet på den begivenhed, du vil se nærmere på. Dette åbner begivenheden i Google Kalender, hvor du vil kunne få adgang til al information relateret til din begivenhed.

Skjul specifikke kalendere

Som standard henter Todoist begivenheder fra enhver kalender i den tilsluttede Google Kalender-konto. Men du kan bestemme, hvilke kalendere du vil se i Todoist:

1. Klik på din avatar øverst til venstre i Todoist.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Åbn fanen Kalendere.
  4. Aktiver eller deaktiver de kalendere, du vil se i Todoist.

Vis begivenheder fra flere kalendere

Du kan kun tilslutte én Google Kalender-konto ad gangen. Du kan dog se begivenheder fra andre kalendere ved at abonnere på yderligere kalendere med den Google Kalender, du har integreret med Todoist:

1. Åbn din Google Kalender.
  2. Klik på plus-ikonet ud for Andre kalendere.
  3. Afhængigt af hvilken slags kalender du vil vise begivenheder fra, har du to muligheder:
    • Abonner på en kalender: Vælg denne mulighed for at vise begivenheder fra en anden Google Kalender-konto.
    • Fra URL: Vælg denne mulighed for at vise begivenheder fra en anden kalenderudbyder såsom iCloud-kalender.

Få mere at vide i denne Google-hjælpeartikel.

For at integrationen skal fungere, skal du tjekke, at de kalendere, du abonnerer på, har delingstilladelsen Se alle begivenhedsdetaljer aktiveret for deres konto:

1. Hold musen over den kalender, du abonnerer på, i menuen til venstre i Google Kalender.
  2. Klik på ikonet med tre prikker.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Scroll ned til Del med bestemte personer eller grupper.
  5. Indstil delingstilladelser til Se alle begivenhedsdetaljer.

Synkroniser tidsblokerede opgaver til Google Kalender

Synkronisering af opgaver til din kalender er en Eksperimentel funktion. Det gør det muligt at synkronisere dine tildelte opgaver med mindst en dato og tidspunkt til Google Kalender. Dette lader dig afspejle din Todoist-tidsplan i din kalender og gør det nemmere at finde ledig tid til nye begivenheder eller mødeinvitationer.

For at komme i gang skal du kontrollere, om Eksperimentelle funktioner er slået til på din Todoist-konto. Slå derefter indstillingen Synkroniser opgaver til kalender til:

1. Log ind på Todoist-webappen eller en vilkårlig ​​desktop-app.
  2. Klik på din avatar øverst til venstre.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Klik på fanen Kalendere.
  5. Slå Synkroniser opgaver til kalender til. Begivenheder vil blive oprettet i en ny kalender med navnet Todoist.

Hvis du ikke vil synkronisere dine opgaver til din kalender, skal du lade denne mulighed være slået fra. Hvis du har aktiveret denne valgmulighed og ønsker at slå synkronisering fra, vil Todoist-kalenderen og dens begivenheder automatisk blive fjernet fra din kalender.

Dine synkroniserede oplysninger

Efter opsætning af integrationen vil du se specifikke oplysninger synkroniseret mellem Todoist-opgaver og Google Kalender-begivenheder:

Hvis du i Todoist...Sker dette i din kalender
tilføjer en opgave med forfaldsdato, forfaldstidspunkt og varighed

tilføjes en synkroniseret begivenhed (opgaver med kun en forfaldsdato synkroniseres ikke)

opdaterer opgavenavnetopdateres begivenhedens navn
opdaterer opgavens forfaldsdatoopdateres begivenhedens startdato
opdaterer opgavens forfaldstidspunkt eller varighedopdateres begivenhedens start- og slutdatoer
udfører opgavenopdateres begivenhedens navn med et flueben ✔️ og det forbliver i kalenderen
fjerner opgavens forfaldstidspunkt eller varighedfjernes den synkroniserede begivenhed fra kalenderen
sletter opgaven

fjernes den synkroniserede begivenhed fra kalenderen

Hvis i Google KalenderSå i Todoist
begivenhedens navn opdateresopgavenavnet opdateres
begivenhedens startdato opdateresopgavens forfaldsdato opdateres
begivenhedens start- og slutdatoer opdateresopgavens forfaldstidspunkt og varighed opdateres
begivenhedens gentagelse opdateres, og den gælder for alle efterfølgende begivenheder.opgavens gentagelse opdateres
begivenhedens gentagelse opdateres til en enkelt forekomst❌ opgavens gentagelse opdateres ikke
begivenheden ændres til en heldagsbegivenhedopgavens forfaldstidspunkt eller varighed fjernes. Derefter fjernes den synkroniserede begivenhed.
den synkroniserede begivenhed slettesopgaven slettes
Du tilføjer en ny begivenhed til "Todoist" kalenderen❌ Der vil ikke blive oprettet en opgave i Todoist

Begrænsninger på tilbagevendende forfaldsdatoer

Tilbagevendende opgaver med minimum et forfaldstidspunkt synkroniseres som tilbagevendende begivenheder i Google Kalender. Opdateringer til gentagelsen synkroniseres tilbage til Todoist, bortset fra et par begrænsninger, som vi endnu ikke understøtter i Todoist:

• Opdatering af en enkelt forekomst ("kun denne begivenhed")
  • Og nogle komplekse tilpassede gentagelser

For at omgå disse begrænsninger anbefaler vi at omlægge tilbagevendende opgaver direkte i Todoist.

Bemærk

Når der tilføjes nye begivenheder til "Todoist" kalenderen, oprettes der ikke nye opgaver i Todoist. Integrationen synkroniserer kun ændringer til begivenheder knyttet til eksisterende opgaver. For hurtigt at oprette nye opgaver, når du kigger på Google Kalender, skal du bruge tastaturgenvejen global Kvik-tilføj.

Tidsbloker din uge

Hvis du er på Pro- eller Business-abonnementet, vil du kunne tidsblokere (eller timebox) dine opgaver omkring dine begivenheder i kalendervisningen:

1. Log ind på Todoist-webappen eller en vilkårlig ​​desktop-app.
  2. Åbn Kommende-visningen.
  3. Klik på Vis øverst til højre.
  4. Vælg Kalender.
  5. Klik på Uge ud for Layout. Du vil se alle dine begivenheder for ugen.

Her er nogle bedste fremgangsmåder, når du tidsblokerer dine opgaver:

• Start en ugentlig gennemgang.
  • Tilføj en forfaldsdato, et forfaldstidspunkt og en varighed til vigtige opgaver, du skal udføre i næste uge. Det er lige så nemt som at trække opgaven til et bestemt tidspunkt.
  • Tilføj en forfaldsdato til andre opgaver, du gerne vil arbejde med i næste uge. Når det bliver tid, trækker du hver opgave fra sektionen "Hele dagen" til en bestemt tidsblok.
  • Juster dine ugentlige planer ved at trække tidsblokerede opgaver rundt om dine faste begivenheder.
  • Hvis du har aktiveret synkronisering af opgaver som begivenheder, vil dine tidsblokerede opgaver blive vist i Google Kalender, så du får et fuldt overblik over din tidsplan.

Sergio · Kundeservicespecialist

Tjek denne artikel i hjælpecenteret om, hvordan du bruger tidsblokering til at lave ugentlige gennemgange!

Frakobl din kalender

Hvis du ikke længere ønsker at se dine begivenheder i Todoist, kan du nemt frakoble kalenderen:

1. Klik på din avatar øverst til venstre i Todoist.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Åbn fanen Kalendere.
  4. Klik på Fjern.

FAQ

Prøv at synkronisere dine Todoist-data manuelt. Hvis der stadig mangler kalendere eller begivenheder, kan du prøve at afbryde forbindelsen og genoprette forbindelsen til kalenderintegrationen.

Det er ikke muligt at redigere begivenheder i Todoist, da de er skrivebeskyttede objekter. Du kan dog klikke på en begivenhed for at åbne den i din kalenderapp, hvor du vil kunne redigere den.

For nu kan du kun forbinde direkte til én kalenderkonto. Som en løsning kan du abonnere på andre kalendere til den Google Kalender, du har integreret med Todoist. Når begivenhederne fra dine andre kalendere dukker op i din Google Kalender, synkroniseres de også med Todoist.

Google Kalender er den første kalenderapp, der understøttes. Vi påtænker at understøtte andre kalenderapps i fremtiden.

Disse duplikerede begivenheder blev oprettet af den gamle Google Kalender-integration, og de er ikke forbundet med andre begivenheder eller opgaver på din Todoist-konto. Det er sikkert at fjerne disse dubletter manuelt.

Begivenheder synkroniseres hverken med andre tjenester eller vises i backups. I modsætning til opgaver er begivenheder skrivebeskyttede objekter, der vises i Todoist. Det betyder, at de ikke kan redigeres på nogen måde.

Vi gemmer hverken begivenheder i Todoist-databaserne, og vi kan heller ikke se dem på nogen måde. Vi gemmer kun en reference for hver kalender, for at gøre det muligt for dig at vælge, hvilke kalendere du kan se begivenheder fra i Todoist.

Integrationen holder op med at virke. For at løse dette problem skal du deaktivere og aktivere funktionen i dine Todoist-indstillinger.

Integrationen understøtter ikke Google Kalender-opgaver. For at få dit Google Kalender-indhold til at synkronisere med Todoist, kan du i stedet prøve at oprette en begivenhed.

Kontakt os

Hvis du oplever problemer med kalenderintegrationen, bedes du kontakte os! Vi— Sergio, Keita, Marija og ethvert af vores andre 14 teammedlemmer—vil sørge for, at integrationen fungerer, og at du kommer tilbage på rette kurs.